• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 69
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
brum - майстор
Тури умен контакт на пералнята и да не я пуска между 10 и 18 часа. Ей ти автоматизация анти-баба.
Тя, идеята, сякаш е точно в тези часове да се потребява на макс, но с бабите е малко по така.
Детето - специалист
чет юни 29, 2023 3:46 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тя, идеята, сякаш е точно в тези часове да се потребява на макс, но с бабите е малко по така.
Да, колегата се обърка.
С бабите няма оправия.
brum - майстор
Явно зависи от модела и годината на производство на бабите :) .
kr1100 - майстор
чет юни 29, 2023 2:05 pmДетето написа:
...Така с бабата не мога да изляза на глава, умре да пусне пералнята в 6:30 сутринта :-D Не може да изчака още два часа.
От какъв зор. Ако гони нощна тарифа сега е от 7 часа.
gnt69 - майстор
пон юли 03, 2023 9:48 pmkr1100 написа:
...Така с бабата не мога да изляза на глава, умре да пусне пералнята в 6:30 сутринта :-D Не може да изчака още два часа.
Към 10 е по евтино тока е на слънчева тарифа :partyman:
Pansim1 - специалист
пон юли 03, 2023 6:58 pmbrum написа:
Явно зависи от модела и годината на производство на бабите :) .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аз като щаслив семеен човек, живеещ далече от всякакви баби /тъщи/ :lol: си обучих жената и тя изпълнява ролята на автоматизация. Много стриктно спазва слънцегреенето и съответните разходи, че даже ме пита при неясноти по въпроса :-D
Детето - специалист
пон юли 03, 2023 9:48 pmkr1100 написа:
Аз знам, че нощната е от 22 до 6 часа. Просто си включва и не се съобразява. Съвсем спокойно може да изчака един час, сега деня е дълъг и от рано започва висок добив.
Сега имам проблем с китайски мотори. Купих два мотора с редуктори от китайците с които да си движа панелите, но двата мотора вървят с различна скорост, нищо, че на табелка са едно към едно.
Някакви идеи как да ги синхронизирам, като малка разлика не мисля, че ще е проблем. Засега си мисля само да намаля напрежението на по бързи и по този начи да ги наглася, но се чудя с мощен резистор дали ще стане и колко ома да сложа.
Моторите са на 12V DC

Прикачен файл

Screenshot 2023-07-04 125443.png
Screenshot 2023-07-04 125443.png (17.56 KиБ) Видяна 990 пъти
Pansim1 - специалист
Детето - обикновено системите за насочване са с обратна връзка с потенциометър или енкодер. Тогава няма значение скороста на задвижване.
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 69

Тема "3kW фотоволтаична инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: