Разбира се, че ще ти трябват разрешителни. В никакъв случай не се съгласявай на каквото и да е събаряне! После няма да успееш да я построиш отново. Мисли за някакъв ремонт и укрепване, макар и фиктивно, поне колкото да се закърпи положението.
olelia написа:Май наистина ме изнудва, но парцелът не е разделен. Водят ни се и на двамата по 1/2 идеални части. Той строи където му падне, без отстояния, без разрешения и сред това ходи и намира начини да си ги узаконява. От общината ме уведомиха, че всичките му посройки в двора са законни. Как става това изобщо не разбирам - по-точно разбирам, ама не мога да се оправя, защото просто нямам средствата да застана срещу него. Сама съм и той просто ме е захапал и не пуска.Ако нямате реално разделяне, ти си съсобственик и на "неговите" постройки. Явно имаш нужда от АДВОКАТ.
А рушащата се къщичка е моя - вписана е в декларацията ми за данъци, но сега е застрашена от събаряне. Дали ако сега я съборя, после отново ще трябва да искам разрешителни за да я построя наново? Сигурно - общината няма да се мине да вземе такси и ...