• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shulio - специалист
Пробвай ги.Налепи един контролер от тези дето показах.Много елементарни и евтини и виж.Ако въртят на двете страни значи стават :).Трябва и да са мощнички тоест докато се въртят да не може да ги спреш с ръка поне.
skartalov - специалист
shulio написа:
Е аз постнах моята версия едно.Сега съм на път с втора версия.Трудност за сега са ми само шпилките.Има евтини обаче са от Англия и се обезмисля.Иначе гайката за СВД-то мисля да я направя по втория начин.Няма да е много оригинална,но ще върши работа.Търся и серво мотори на достъпни цени обаче и тук нямам голям напредък :).
Хммм с серво моторите си е беля! И като разбереш за кви цени става въпрос... Ама аз няма да ти казвам, за да не ми се сърдиш после! :-)
Ето моята CNC фреза с серво управление:

http://vimeo.com/2197357?pg=embed&sec=2197357&hd=1
shulio - специалист
Е кажи де.Обещавам няма да се сърдя много :).От Англия пак има за около 350лв бройката.Има едни на Динамо Сливен

http://img217.imageshack.us/my.php?imag ... 096ax5.jpg

незнам обаче къде да питам за тях.
shulio - специалист
:).Знам за сайта на производителя.Въпроса е,че вече не се произвеждат такива малки модели.Най-малкия в производство според каталога тежи 11кг и е 2000 оборота на 2.7Нм и 600W.На мен ми трябва нещо като на снимката.1000-1600 оборота около 0.3Нм момент.Няма да правя професионална машина.

Мхмммммм.Намерих го.То имало няколко секции за серво.Ееее сложна работа.Искат да им пратя факс със запитване за да ми кажат цените.
Последна промяна от shulio на чет яну 22, 2009 4:14 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Тъй де. Идеята ми е да се пита първо при извора... :)
shulio - специалист
Еми питам ама къде да и търся сега факс да и пращам.Незнам какво и костваше да ми каже по телефона.
skartalov - специалист
shulio написа:
Еми питам ама къде да и търся сега факс да и пращам.Незнам какво и костваше да ми каже по телефона.
Тея от динамо сливен са ебатти тъпанарите.
Аз бях на панаира и ги питах за тея серво мотори, те не знаеха.
Казаха ми да пусна официално питане до фирмата.
Пуснах им е-майл и ми отговориха след 1 седмица.

Цените са общо взето така: 2Nm мотор + ФРП = 400 лв (без ДДС)

P.S. Какво ще рече да си направиш гайка за СВД по "втория" начин ми е много интересно да разбера, щото май така можеш да си направиш само гайка за трапецовиден винт най- много.
Последна промяна от skartalov на чет яну 22, 2009 4:53 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Еми... аз по принцип не ползвам телефон, щом има мейл.
dcmotors@dynamo-bg.com
Карталов ме изпреварил. А тези, на панаира, бяха ли поне хубавици?
shulio - специалист
Върти ми се няколко варианта в главата за направа на гайка която да не е с резба ами със съчми,но за сега нищо не съм пробвал.Нямам винтовете за да видя дали става.

А за моторите имаш ли представа каква е цената за 0.3-0.5Nm.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: