Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zz_stefanov - майстор
Ми той го е натоварил и пак е мигало.
Да заминава в коша, пък ако някой иска да го вади от там и да го поправя. :)
hidrazin - майстор
Общо взето в последните няколко мнения няма логика. Не и необходима. Просто писалите МРАЗЯТ да четат...
Типично по български - първо "взривяваме нещото" а после четем що сме го гръмнали. Нооооо... драскаме в несвяст.
Толкова ли е трудно да се прочете и то при условие че питащия е коректен и е дал точни данни?

Прикачен файл:
Захранване Vivalux.jpg
Захранване Vivalux.jpg (28.97 KиБ) Видяна 449 пъти

Според заявените данни от производителя трябва да работи стабилно както с един светодиод и резистор на примерно 0,1W така и на максимума от 48W
(ноооо... Vivalux се оказаха доста "китайски" и много магазини спряха да зареждат продуктите им)
Извода - поредния дефектен продукт на въпросната фирма.
пет юли 07, 2023 9:20 pmzz_stefanov написа:
Да заминава в коша, пък ако някой иска да го вади от там и да го поправя.
Опять двойка -съдейки по писаното е ново. Има гаранция. Връщане в магазина и после или ново (работещо) или кинтите.
И за к'ви ремонти говориш при цена 25 кинта? Дори и за "себе си" ...
iliya_i - майстор
пет юли 07, 2023 8:40 pmESPACE написа:
Да ти имам логиката за работата на импулсните захранвания. #-o
Я покажи твоето импулсно захранване за лампи, дето работи без товар или с 10% товар.
hidrazin - майстор
пет юли 07, 2023 10:50 pmiliya_i написа:
Я покажи твоето импулсно захранване за лампи, дето работи без товар или с 10% товар.
ВСЯКО читаво захранване а не боклуците които купуваш и единствено тях си виждал.
Ето ти едно което изпълнява твоите условия и условията на питащия beenata
LRS-50-12
Използвам подобни (от този производител) от 10-тина години и за сега НИКАКВИ забележки.
Ако беше си купил такова, щеше да има дълги години щастие.
Така че да вземеш да се спреш, а?
:partyman:
P.S. Да не се счита за реклама. Всички дето са в час знаят за Meanwell.
Все едно някой да ме обвинява че рекламирам Mercedes ...
ESPACE - майстор
пет юли 07, 2023 10:50 pmiliya_i написа:
пет юли 07, 2023 8:40 pmESPACE написа:
Да ти имам логиката за работата на импулсните захранвания. #-o
Сега е 3 часа сутринта и си глася багажа да пътувам. След 2 седмици обещавам да ти покажа. Имам един 120W Meanwell 12V под ръка, обещавам да ти го покажа как работи с товар 1W. Той и без товар си работи. Не мога да повярвам за каква глупост спориш и се чудя за какво въобще си губя времето с такива специалисти.
Добре де, стига сте викали!
Най малко двамина научихме нещо ново. За нас де.
Все едно да ме обвиняват, че рекламирам Щил, хаха ми?! Бих допуснал, но защото не взимам пари за това.
zz_stefanov - майстор
пет юли 07, 2023 10:30 pmhidrazin написа:
Общо взето в последните няколко мнения няма логика. Не и необходима. Просто писалите МРАЗЯТ да четат...
Типично по български - първо "взривяваме нещото" а после четем що сме го гръмнали. Нооооо... драскаме в несвяст.
Толкова ли е трудно да се прочете и то при условие че питащия е коректен и е дал точни данни?

Захранване Vivalux.jpg

Според заявените данни от производителя трябва да работи стабилно както с един светодиод и резистор на примерно 0,1W така и на максимума от 48W
(ноооо... Vivalux се оказаха доста "китайски" и много магазини спряха да зареждат продуктите им)
Извода - поредния дефектен продукт на въпросната фирма.
пет юли 07, 2023 9:20 pmzz_stefanov написа:
Да заминава в коша, пък ако някой иска да го вади от там и да го поправя.
Опять двойка -съдейки по писаното е ново. Има гаранция. Връщане в магазина и после или ново (работещо) или кинтите.
И за к'ви ремонти говориш при цена 25 кинта? Дори и за "себе си" ...
Бре
Хидразине
Дали ще си търси гаранцията си е негова работа. Може и да не му е на сметка да се занимава.
На боклуците мястото е в коша, а не да ги мислим как да ги подкараме. :)
brum - майстор
Подкрепям, че всяко читаво импулсно захранване не се интересува от минимален товар. За ЛЕД-овете рядко ги правят читави, защото гледат да е колкото се може по-евтино и съответно пестят от компоненти. То затова има за жълти стотинки и за десетки левове уж с едни и същи характеристики.

А за Meanwell-а - трудно можеш да сбъркаш с техните захранвания.
kozl - майстор
Meanwell :?
Такова не съм срещал. Купувал съм откъдето ми падне най-вероятно с китайски произход.
По некъв късмет до сега само 2 рекламации в гаранционния срок.
И при това едната рекламация беше за нещо, за което платих тройна цена, че било най-доброто в магазина, но не помня марката.
Според мен това са стабилизирани по напрежение токозахранвания и трябва да осигуряват стабилно напрежение за изходящ ток от 0 до максимума на захранването. И даже ги ползвам като такива и първото нещо е било да ги тествам със и без товар. Но не съм пробвал каква ще е реакцията при претоварване. Дали ще изключи товара или ще ограничи тока до максималния за сметка на напрежението :?
Обаче с импулсни захранвания за халогенне лампи го има момента на минимален товар. Но не при всички е така, защото съм сменял на 150W захранване за халогени крушки на 12V директно с LED и при 4W LED само с една крушка нямаше срив в напрежението та при комшиите си остана така и до днес га ползват с лед крушки.
hidrazin - майстор
съб юли 08, 2023 8:47 amkozl написа:
Meanwell :?
Такова не съм срещал. Купувал съм откъдето ми падне най-вероятно с китайски произход.
Централата им е в Тайпе, Тайван. Четири производствени бази - една в Тайван, две в Китай и една в Индия.
Приходи за миналата година - близо 1,5 милиарда долара.
Хубавото е че имат представителство в БГ и голяма складова наличност.
Та възможно е от Meanwell пак да ти доставят захранване произведено в Китай ... :-D
И това разбира се не означава НИЩО.
:partyman:

Тема "Мигащи ЛЕД лампи след смяна на трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: