Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iliya_i - майстор
пон юли 10, 2023 9:16 pmТрифон П.Трифонов написа:
Иля, аз залагам на древната българска пластмаса, съхранила толкос ракия и вино, та с някъф бензин ше се жабурка!

Ако не е сертифицирана за хранителни нужди, в никой случай да не се налива в резервоар на градинска техника, освен ако не е Урал, Дружба...
Трофи, по една от бензиновите кризи около 1996-97 г. след чакане на дълга опашка заредих до горе резервоара на автомобил с мотор 800 куб.см. Та след това зареждане се случиха чудеса. Докато натиснеш съединител това чудо угаснало и след превключване на предавката пали отново. Караш си брум-кюф-кюф-брум. Оправи се след източване на резервоара и зареждане с друг бензин. А този го изгори друга кола с по-голям мотор, като се добавяше при всяко зареждане 1/10 от калпавия. Добре, че и резервоара беше само 20 литра.
Тогава се говореше, че сме внесли от Румъния доста отлежал бензин. Та мога да си представя как ще коси 50 куб.см моторетка с такова чудо.
Писах- би могло да се опита.
Ще коси или няма да коси, като по вероятно второто, но кой знае.
В тази тема бях качил видео с генератор, който запалих с отлежалият в него бензин, от ок десетина години.
Железен резервоар, на 1/3 пълен, а течността беше с цвят ариана. Миризмата беше познатата ми от кризата на 91ва, кога всеки водач беше алхимик.

Естествено, при първи индикации за лоша работа, този бензин да отпадне.

пп. За румънския бензин не знаех.
Пътувал съм на стопс едни румънци. Взеха ме от Бургас за Варна. Чисто нова Дачия- 87-88.
Единственото, което разбрах, беше, че нашият бензин е лош.
А, разбрах също, че има коли с 5 предавки, които са по хубави от Лада и Москвич.
емовлаха - специалист
Ще взема да направя една капсула на времето, доволно алуминиеви туби имам да ги напълня със бензин, да метна и някой литър синтетика да си имам :)

Мастер клас на косене, не разбрах клиента , дали е му е прилошало от оповестената цена :)
Скоро (31.12.23г) пих гъмза от 84-85г. Не беше фъснала
Знам един маршал във WRC който си пази литър Mobil 1 в оригинална опаковка от времето на група B. В какво ли се е превърнало и дали бих го налял в Сузукито?!!
Що пък да не заровиш някой туба и след 20 години да разпушлявим планетата?!
Аз ще купя маслото от сега, че да е сигурна работата, както и консервирам чисто нова Щилка. Тогава може да не се намират вече.
vlax - майстор
вт юли 11, 2023 11:20 amТрифон П.Трифонов написа:
Скоро ( 31.12.23г ) пих гъмза от 84-85г. Не беше фъснала

Колко скоро е било :? До тогава може и да фъсне :-D
вт юли 11, 2023 11:24 amvlax написа:
вт юли 11, 2023 11:20 amТрифон П.Трифонов написа:
Скоро ( 31.12.23г ) пих гъмза от 84-85г. Не беше фъснала

Колко скоро е било :? До тогава може и да фъсне :-D
Оооох, пак ми са пий, ма със сигурност за 7 месеца е фъснала, хахааа.

Влакси, все пак може да съм допивал след полунощ, та датата може да се разглежда като ....
Добре де, сгрешена е!
Тоя Емо, с тая капсула на времето и тва вино с дата от бъдещето, дето съм го пил тогава......
Чудо!!!
А още няма обед, хихииии!
vlax - майстор
Трифуне я ме светни какви са тези кучешки храни така да горят,че твоите колеги 15 часа да не могат да ги изгасят? :?

https://dnes.dir.bg/intsidenti/sled-15- ... i-v-lovech
В която и да е храна, освен ако не е диетична, подобна на кОла зеро, има известно количество енергия.
Не случайно на някои фуражи им казват "концентриран фураж"
Та, в тея работи има много енергия. Тя пък, оказва се, е способна да бъде освободена по бързо, т.е, да гори.
Голям топлинен товар на едно място.
Представи си колко клвтч. потенциал има, а сега си представи колко много вода би могъл да затопли.
Пример- един брезнишки си топли къщата с 3 тона пелети, другият с 6 тона. Тези палетченца им стигат за цяла зима. А колко тона продукция има в злочестият, горящ завод?
Сега вече знаеш колко вода е необходима за да бъде потушен напълно.
А знаеш ли, че подаването на количества гасителни вещества (вода) има предел?
Е, вече знаеш, че гасене става и с духане, но бива и по трудно.

Гасенето е проста работа, казват някои.
bigdragon - майстор
Протеин, мазнина, въглехидрати, органични съединения, всичко е въглеводород... :feuer: :xplode:
Сиреч, мезето си сака количества подходящи течности, подавани своевременно.
Щото може на място да няма достатъчно или никакви, а с подвозване нещата се усложняват.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: