• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hidrazin - майстор
Сребърната серпентина си иска сребърен водосъдържател... + сребърен фланец и сребърен нагревател.
Умници...
Бойлер 150 л. вертикален с 1 серпентина неръждаем
:partyman:
ivanovbg - майстор
Сребърния отпада. Прекалено много сребърни йони ще има във водата и ще се отровя.

За бойлерите на шишков бях чел, че се чувало пукане докато загрявали. От много тънка ламарина били направени.
Пиши му извинителна на Хидрата! Късничко е писал, може мъгла да е паднала.

Няма да си купя бойлер с условия- претенции за водата, за региона на продажба, а и претенции за качество.
Каквото съм купил, до тук не ме е подвело.
За почти 30г. само 2 бойлера, като съдържателите и на двата са напълно здрави. Вторият е още на стената и работи- 2007г.
Елдом, естествено!
Забелязвам, че отявлени противници вече ги препоръчват. Нещо за ръждилници по серпентини и подобни глупости боботеха.
Похвално! Човек се учи докато е жив.
Среброто беше шега. Който разбрал- разбрал.

пп. Иванов, неръждаемата серпентина, в голЯмия ми, се води "хигиенична". Тя е за къпане, за миене, за пиене (който пие). Проточна, 20 метра гофра 1 цол. Другите две са черно джилязу. Няма нужда от нищо по скъпо. Бойлерът е Сънсистем. Поръчван е 2014, плащан е с пари от обезщетение за трудова злополука. Парвенюто нямаше как да си го купи тогава, по друг начин.
От бойлерите на Елдом се допуска пиенето на вода.

Купи си максимално голям по обем бойлер! Сметката за обема я правѝ като за соларен, съобразно бр. ползватели! Обема е голям рахат, да ти кажа.
Поентвам се- по добре 400л на 40гр. отколкото 200л на 80гр.
chapara - майстор
вт юли 11, 2023 11:27 amivanovbg написа:

За бойлерите на шишков бях чел, че се чувало пукане докато загрявали. От много тънка ламарина били направени.
Чул си бойлера или си чул,чел от една баба на пейката пред блока😁😁😁🤭
Аз от как съществува Шишков съм все с негови бойлери, Бог да го прости и не съм чул нищо освен това че са с по дебела неръждавейка от всички останали!🤭
За шишковите не съм чувал подобни приказки, но съм ги чел Тук.
Чапи, щом казваш, значи е така.
Чел съм и за пробити от някаква си елхимкор., но само толкова. Личен опит никакъв.
Червеното, от линка на Хидрата, ме отказва на пръв прочит.
brassSob - специалист
Трифоне и аз имам вкъщи два броя 80 литрови неръждаеми от 2007 / обаче обърни внимание на марката на корпуса, не пише само Елдом....орташка работа са били тогава, а и бяха с 10 години гаранция/. Относно за района на Елин Пелин вероятността да пробие неръждаем е почти 100%. Там имаме монтирани един 300л. и един 150 л. Първия проби по-рано от 6ти месец, втория малко преди да му мине гаранцията - 4 години и няколко месеца. Смениха ги и двата, за което поздравявам Елдом. Предполагам, че заради това на Шишковите не им се занимава.
Разбирам те, но са произведени от Елдом.
Това означава не орташка работа, а работа За.
Ръждаем е моят бойлер, емайлиран. Което говори за качество, което, съгласен съм, би моголо да е разично за различните класове или поръчители.

Прикачен файл

DSC_1261.JPG

Прикачен файл

DSC_1260.JPG
brassSob - специалист
След тази година на там явно всеки си хваща по пътя. Интересно ми е някой да напише отзиви за сегашните Diplomat. Честно казано нямам никакви наблюдения.
miroki - майстор
Сегашните са само Елдом.
Една година след монтажа се чува да съска нагревателят. Ще видим.
Стария меден изкара 20 години без да го сменя. Още си е здрав де. Уж се скапвали бързо.
ESPACE - майстор
вт юли 11, 2023 11:54 amТрифон П.Трифонов написа:
Забелязвам, че отявлени противници вече ги препоръчват. Нещо за ръждилници по серпентини и подобни глупости боботеха.
Не са глупости, истина е за серпентината. Лично съм им сърбал попарата.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Помощ за избор на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: