• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте,
бих искал да споделите мнение относно комбинацията сондажна помпа + инверторно управление.
За сега съм на тази комбинация, но приемам нови мнения и съвети.:
помпа: https://www.onlinemashini.bg/monofazna- ... ti27/73865
контролер: https://www.onlinemashini.bg/kontrolno- ... bo05/73887
не съм запознат с марката, така че ако някой има мнение, моля да сподели.
Също обмислям и вариант с ел. пресостат с флуид контрол вместо инверторен контролер?
ESPACE - майстор
Как точно мислиш да управляваш монофазна помпа с трифазен инвертор?
вт юли 11, 2023 11:35 amESPACE написа:
Как точно мислиш да управляваш монофазна помпа с трифазен инвертор?
Поне в описанието е дадено, че става за монофазни помпи.
ESPACE - майстор
В описанието онлайнмашини може да си пишат каквото искат. А в описанието на продукта в pdf-а схемата на свързване е за трифазна помпа. Обади им се и ги попитай преди да купиш. Ето какво пише в румънски сайт където ги продават.
Прикачен файл:
IBO IVR-05.jpg
вт юли 11, 2023 3:58 pmESPACE написа:
В описанието онлайнмашини може да си пишат каквото искат. А в описанието на продукта в pdf-а схемата на свързване е за трифазна помпа. Обади им се и ги попитай преди да купиш. Ето какво пише в румънски сайт където ги продават.

IBO IVR-05.jpg
Благодаря, ще попитам
kozl - майстор
А защо си избрал помпа с такъв висок напор?
110 м е максималния при нулев напор. От характеристиката при 20 л/мин е към 90 метра.
110 е максималният напор при нулев дебит.
Сега си представи, че сондажът му е 50м!
Това означава, че ще му останат ок 3.5 бара по крановете, при 20л/м. Поносимо.
Въпросът сякаш не беше в това.
На мен ми е интересно дали все пак може да ползва това управление или изборът е грешен.
ср юли 12, 2023 7:39 amТрифон П.Трифонов написа:
На мен ми е интересно дали все пак може да ползва това управление или изборът е грешен.
Да има около 40 м денивелация и над 500м линия, от сервиза и ме увериха че контролера ще може да се ползва, но и на мен ми е интересно като дойде, какво ще се получи, така че ще пиша след надявам се успешния опит за монтаж...
ср юли 12, 2023 6:48 amkozl написа:
А защо си избрал помпа с такъв висок напор?
110 м е максималния при нулев напор. От характеристиката при 20 л/мин е към 90 метра.
Висок напор ли речи, Козлин?!!
kozl - майстор
Не сондаж, а кладенец :wink:
Кладенец 40 м съм виждал в имота на бунарджия в едно соц време коги потопяемите помпи беха супер дефицит.
За да вади вода от кладенеца бунарджията беше натъкмил електрическа лебедка със стоманено въже и голема, тежка, самогмуркаща се кофа и па чекаше досга време докато спусне и изкачи.
Но все пак повечето други кладенци, които съм срещал не са били над десетина метра дълбочина. Та чудих се защо помпа с такъв напор, дали дъбок кладенец или трасето от кладенеца до водоползването дълго и терена с наклон :?
koles написа:
Да има около 40 м денивелация и над 500м линия, от сервиза и ме увериха че контролера ще може да се ползва, но и на мен ми е интересно като дойде, какво ще се получи, така че ще пиша след надявам се успешния опит за монтаж...
Денивелацията се отчита от водното ниво в кладенеца до точката на водоползване. От цитата разстоянието е към 500 м, но все пак липсва точна информация за денивелацията - дълбочина кладенец/геодезична височина по трасе.
Понекъв калкулатор от нета за Ф32 РЕ тръба за 500 метра дължина при дебит 20 л/мин загуба в напор 16 м, + 50 м денивелация=65 м. Остават 4,5 бара за ползване.
За управлението данните са за трифазно такова, което може да се ползва и в схема звезда и триъгълник. Може би да е възможно да работи само свързано с една фаза :?
Автора ще пише.
В оскъдното описание от препратката не прочетох за функции на контролера. В обект инсталирахме потопяеми помпи с честотно регулиране. Контролера получаваше инфо от външен датчик за налягане и регулира оборотите на помпата според зададеното налягане.
Така обeмът за РС става минимален.
  • 1
  • 2

Тема "Помпа за кладенец с инверторно управлвние" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: