• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
pariza - напреднал
Здравейте на всички,които се опитват сами да направят нещо в жилището си.
Чудех се къде да си задам въпроса тук или в Направи си сам и ако съм объркала-моля да ми кажете.
На въпроса:искам да си направя ъглов гардероб в коридора (да си слагам там прахосмукачката и прочие), но не искам да объркам нещо,затова моля за помощ.
Размерите са:
Височина-1.80
Ширина на гърбовете (ако мога така да се изразя)-по 80см
И отпред за вратичките-общо разстояние-1.10см
Ако мога ще кача скица, но не обещавам (много съм боса в сканирането)
Надявам се да ми помогнете
mim - специалист
не е ли малка тази височина, какво ще правиш с оставащото разстояние над гардероба, което ще седи неизползвано и само ще събира прах
добави в оставащата височина едни по-къси вратички до тавана, винаги ще се намери какво да приютят, например куфари, които се ползват 1-2 пъти годишно
pariza - напреднал
прав си,за това не се сетих.
добавяме още 60см за висичина
Харалампи - специалист
Какъв е въпроса? Размери на плоскостите или съвет за монтаж. Може да го направите като вграден гардероб, така ще спестите от материалите, но се поддържа по-кофти. Може да стане цяла конструкция, но тогава ще излезе малко по-скъпо заради страниците. Не сте вписали в профила си от къде сте. Ако го направите на тези които дават съвети им е по-лесно, защото могат да Ви насочат към конкретна фирма за закупуване и разкрояване на плоскостите.

Малко по-късно ще Ви направя една схемичка с подходящи размери.

Притеснява ме, че плоскостите ще трябва да се режат под ъгъл 45 градуса, за да легнат вратичките на тях. Не съм работил с такова нещо, макар че скоро май ми предстои (като слушам какви планове си прави съпругата ми). :?

П.С. Вместо да правите схема най-добре снимайте мястото на което ще застане гардеробчето.
pariza - напреднал
и двете,ако е удобно.стените са под прав ъгъл и точно това ме притеснява.Първо предполагам,че едната задна плоскост трябва да е малко по широка,но не знам с колко(може би това зависи от дебелината на плоскостта :? )и второто са вратичките.ще кача снимка по-късно.
Изображение
Изображение
shadowman - майстор
Правенето на ъглови шкафове е играчка когато ъгъла не е прав. Аз правя шаблон на ъгала. Два фазера хващам един за друг и после налагам на циркуляра и гледам да уцела градуса.
mim - специалист
а какво ще кажете за гредички по размера и без това челото на гардероба ще е само от врати, по желание може да се сложи фазер на гърбовете, за да не е гола стена
така ще се избегне доста хамалогия по кроенето
пантите на вратите се захващат за гредите, гредите захванати в стената, като вграден гардероб, ето 1 скица на това, което имам предвид:
Изображение
Харалампи - специалист
И аз мисля че това е по лесно решение. Само е добре да се предвиди дъно, иначе се завират едни боклуци и трудно се почиства.
shadowman - майстор
И съобрази с гредите с пантите.
pariza - напреднал
е точно това искам аз.
ако можеш да ми изчислиш и точни размери,ще е супер+дъно :yawinkle:
  • 1
  • 2

Тема "Ъглов гардероб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: