Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
pipbel - майстор
Kакво ще кажете за тези 2 вида растерни пана ?

Малко съм в чуденка понеже. Едните са гипсови с двустранно алуминиево фолио и са 17лв/м2, другите все пак са метални (уж алуминиеви), но са 27лв/м2

Не че ми се свидят 250 лв повече, ама...дали си заслужават ? :?
пана, изработени от високоякостен гипс с двустранно алуминиево покритие по оригинална немска технология, което ги издига на по-високо качествено ниво. Основните предимства:
1. Здравина – издържат на натоварване до 499N, не се огъват, не провисват.
2. Водоустойчивост – двустранно РVС покритие и допълнително изолиране на четирите страни против проникване на вода.
3. Пожароустойчивост – естествено устойчив на огън материал. Противопожарните характеристики напълно задоволяват всички противопожарни изисквания към типа продукт – клас “В1”.
4. Звукоизолация – звукоизолиращата сeрия е с индекс на звукопоглъщане достигащ NRC = 0,46.
5. Топлоизолация – коефициент на топлопроводимост = 0,21W/mK
6. Стандартни размери /595*595*8 мм/ - съвместимост с повечето носещи конструкции на други производители.
7. Лесна поддръжка и дълготрайност – миещи се, използване на двете лица, минимален срок на използване 10 години.

Прикачен файл

Aluminievo pano.jpg
Aluminievo pano.jpg (21.78 KиБ) Видяна 6080 пъти

Прикачен файл

GK pano 8mm s alumin.folio.jpg
GK pano 8mm s alumin.folio.jpg (91.3 KиБ) Видяна 6080 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не мислиш ли, че зависи от помещението??
pipbel - майстор
Е доизкажи се де, какво имаш предвид......пак на бройката постове ли ще наблягаме.....
Става дума за магазин - около 25м2 таван. Нивото ще падне около 30 см. Отоплението/охлаждането - с климатик.
Отгоре на растера при всички случаи ще положа или вата 5 см или на истинския таван ще дюбелирам фибран 4-5 см (тоест ще има и ТИ в скрития таван)
И двата вида пана са с пароизолационни характеристики. Така че това не е проблем, критерия е по-скоро естетически мисля. :?
Или....... :?:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Смешни сте с "брой мнения".
А и ти с това непознати да ти решават естетическите въпроси.
За магазин са ОК. По принцип никой не гледа на магазин тавана. Щом от конкретно решение не ти зависи печалбата, се избира по-малкия разход... ама няма аз сега и тук да те уча на бизнес :lol: .
Работил съм с подобни на първия модел и се получи много хубаво.Материала е лесен за рязане и изглежда много ефектно :-D
pipbel - майстор
Mерси gogata66
Това че е лесен за работа и изглежда добре е едно на ръка.
Мене по-скоро ме интересува не е ли по надеждно и за предпочитане да е с метални/алуминиеви пана ?
За здравина на конструкцията и трайност става дума.
Ако не са точно алуминиеви и ако тръгне ръжда по тях.Колко тежат алуминиевите.Гисовите са подобие на гипоскартона и се режат по същия начин а и тежат толкова :)
group_ood - напреднал
pipbel написа:
Kакво ще кажете за тези 2 вида растерни пана ?

Малко съм в чуденка понеже. Едните са гипсови с двустранно алуминиево фолио и са 17лв/м2, другите все пак са метални (уж алуминиеви), но са 27лв/м2

Не че ми се свидят 250 лв повече, ама...дали си заслужават ? :?
пана, изработени от високоякостен гипс с двустранно алуминиево покритие по оригинална немска технология, което ги издига на по-високо качествено ниво. Основните предимства:
1. Здравина – издържат на натоварване до 499N, не се огъват, не провисват.
2. Водоустойчивост – двустранно РVС покритие и допълнително изолиране на четирите страни против проникване на вода.
3. Пожароустойчивост – естествено устойчив на огън материал. Противопожарните характеристики напълно задоволяват всички противопожарни изисквания към типа продукт – клас “В1”.
4. Звукоизолация – звукоизолиращата сeрия е с индекс на звукопоглъщане достигащ NRC = 0,46.
5. Топлоизолация – коефициент на топлопроводимост = 0,21W/mK
6. Стандартни размери /595*595*8 мм/ - съвместимост с повечето носещи конструкции на други производители.
7. Лесна поддръжка и дълготрайност – миещи се, използване на двете лица, минимален срок на използване 10 години.
Първо не струват толкова,гипсовите са около 9 лв а другите малко по скъпи. а и за магазин нямя значиние какво ще сложиш важна е стоката.
Matchless - специалист
Ако ще вземаш от първите можеш и ти да си направиш с две ролки фолио по твой избор,една кутия ц-200 и фибран или стиропор.Има листи с размери 60/120 така ,че няма да има много фира...Ще ти излезе много евтино а и става много бързо и лесно а се постига същия ефект,дори може и да не слагаш допълнителна термоизолация ако решиш да спестиш още пари понеже самите пана ще са от фибран

Тема "Растерни пана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: