Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
adfed - специалист
Нашата баня беше на циментова замазка и мазилка, мазах я с SL17 - пода и стените докъдето ще е цокъла. После момчето, дето ми лепи плочките на пода каза, че е можело само по ръбовете да мина. Плочките ги лепи с флексово лепило, залепиха си се нормално.
chapara - майстор
Много момчета, много ъкъл😁😄😁
nork - специалист
пет юли 07, 2023 8:16 amchapara написа:
И препоръката ми е: Направете си цялостна хидроизолация на банята, ще си спестите много!
Лично аз предпочитам продукта на ,,Мапей", 2К.
Да бре, то с еднокомпонентна се работи трудно като слагаш ленти, ти ги прати на висш пилотаж
chapara - майстор
пет юли 07, 2023 10:34 amnork написа:

Да бре, то с еднокомпонентна се работи трудно като слагаш ленти, ти ги прати на висш пилотаж
Ми лепете си лентите с флексово лепило де и после две ръце обмазвайте😉😄😁

👇🤭
ivanovbg - майстор
Да ползвам темата на колегата. И на мен в скоро време ми предстои същото, та да питам. Остана ми една бака хидроизолация на ангро AH33 от подовото. Мога ли да я ползвам за баня и върху нея направо да лепя плочките?
chapara - майстор
Ами според това което пише в инструкцията
Хидроизолация ANGRO AH 33 е готова за нанасяне течна хидроизолационната смес. Може да се използва за хидроизолация на всички елементи от сградата (с изключение на покриви). Използва се под керамични настилки и облицовки при басейни, бани, мокри помещения и др. За изолация на основи и стени под нивото на терена при битови и промишлени сгради като защита от капилярна влага и високо ниво на подпочвени води.
Да! Лично не съм в ползвал :?
Alfa_D - специалист
Какви неща имало по света, а аз не мога да намеря от къде да си купя 0.5 куб. м варово-циментов разтвор и трябва сам да го разбъркам.
Как става това - колко пясък, цимент и вар ми трябват за половин кубик :-D

Изображение
Може да се каже, че светът е много близо до теб.
Достатъчно е да идеш в ромският квартал (махалата) и да попиташ, ако не те е срам.
Мене ако питаш, не се занимавай с глупости- опасно е!
По безопасно може да питаш Гошо.

До къде я докарахме!!!
Alfa_D - специалист
Ето така започна работата по моята селска баня - в плочата има шипове от арматурно желязо Ф 10 мм за допълнително укрепване на първия ред, лепило се слага като за наши хора, а не 1 мм тук-там, и много псуване на немотията, която ме принуждава сам да си правя банята, вместо да хвърля 50 лв на някой майстор да ми направи банята, а аз да си гледам кефа : -)

Изображение
gogo7777 - майстор
К'во значение за какво ще залепиш плочките? Прекалено се професионализират нещата....Който иска про плаща, който иска евтинко прави по традиционния начин
:)

Тема "Селската баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: