Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
miroki - майстор
С ябълките грижа нямам, 11 ябълки от 10 сорта имам и раждат всички и по много с изключение на най-младата, че е малка. С нищо не ги пръскам. Освен пролет преди цъфтене.
Кайсиите имат 5-6 плода от 4 дървета. Само слана. 5 поредни години. Разбрах се да ми датат калеми от един сорт Умберто уж издържал сланите при нас.
Прасковите раждат, но черната златка ги оправи.
Крушите си изсъхнаха и избиха от долу. Много зле вървят при мен. За първа година имам плод от Абат фетел. Тя е към 6-7 годишна. Цъфти но запази чак сега. Явно е единственият сорт който не ми объркаха от разсадника. Другите круши всичките са различни от поръчаното.
Бадемите и те хич ги няма
vlax - майстор
ср юли 12, 2023 4:21 pmmiroki написа:
С нищо не ги пръскам. Освен пролет преди цъфтене.
Мисля че не е правилно.Има няма плод трябва да се пръска.Но по схема,не прекалено.
:partyman:
kr1100 - майстор
ср юли 12, 2023 1:37 pmmiroki написа:
Аз един бляк даймънд чакам да ме изненада с големината си, но не е родила нито веднъж. Бяха 2 едната дори изсъхна. Поне стенлия се появи като плод с 3 сливи.
Стенлея е перфе за сушени сливи. Вкусотийник.
+ сушени смокини допинг по пистите на Боро. :partyman:
Умберто то е сравнително ранна. Имах засадена 2013-4 г. Преди 2 г изсъхна въпреки ,че и капе капка и торчица , пръскане. . Разлисти се , разцъфтя и взе да капи цвета и после листата . Не стана всиок - около 2,5м . Може и почвата да не харесва, че е глинеста.
Иначе е вкусна. Бях я взел от разсадник до Силистра.
Влах нашта най-ранна ябълка е Петровката. Не е мъхната на болести. Имам и израстък от корена на обалгороден Грени Смит. Един до друг са стволовете. Поне се опрашват.
Мироки 2 бадема скълцах - не бяха големи - тръгнаха листа , цвят и преди около 3 седмици гледам само пръчки. Уж бадема бил куче.
Имам 1 дърта Хале в/у бадем може би към над 50г., но заминава - дънера е шуруп / кух/ - колкото изкара. Иначе вкусен плод
miroki - майстор
ср юли 12, 2023 8:12 pmkr1100 написа:
ср юли 12, 2023 1:37 pmmiroki написа:
Аз един бляк даймънд чакам да ме изненада с големината си, но не е родила нито веднъж. Бяха 2 едната дори изсъхна. Поне стенлия се появи като плод с 3 сливи.
Стенлея е перфе за сушени сливи. Вкусотийник.
...
Мироки 2 бадема скълцах - не бяха големи - тръгнаха листа , цвят и преди около 3 седмици гледам само пръчки. Уж бадема бил куче.
Имам 1 дърта Хале в/у бадем може би към над 50г., но заминава - дънера е шуруп / кух/ - колкото изкара. Иначе вкусен плод
Браво. Аз праскова 10 г не мога да задържа. Какво остава за 50.
Най-старото дърво е около 75г. Ябълка стар кримсон, по сметки на баща ми, беше от селскостопанския техникум Нови Пазар преди следващото си училище. А и моите изследвания до там стигнаха.
Купихме я с къщата като бях детска градина. Сега вадя само червеи под кората и. Дано задържи. Че не съм вадил калеми.
От преди 6 години нещо стана, ашладисах 6 лимона хванаха се и от тогава нищо повече не ми се е хванало. Става въпрос над 50 може и 100 проби в различни времена и култури. И за това се спрях , но трябва да почна опитите да я запазя, върху новите. От тракийската късна ще повторя супер е. За пръв път върза и една Пионер. Никъде не пише за нея, от Провадийският разсадник я взех преди да го затворят. Най-читавият разсадник за мен.
Кайсиите са ми производител на дървен материал. Вървят супер буйно и понеже се сланят и не раждат избуяват. По 1,50м расте годишно. Хванали са водата отдолу. Иначе не торя.
kr1100 - майстор
ср юли 12, 2023 9:49 pmmiroki написа:
Най-старото дърво е около 75г. Ябълка стар кримсон, по сметки на баща ми, беше от селскостопанския техникум Нови Пазар преди следващото си училище.
Имах такава ябълка много стара. Помня я като високо дърво .Но изсъхна 2017г - кората и взе да бели и ствола да се цепи., по същия начин ми замина една стара синапка за която бях писал, и сега е наред 1 Мелроуз. Също много стара - заминава си.
Наесен ще взема от с.Стефаново овошки Стар Кримсон, Мерлроуз и да взема да увелича броя на ВР 16
Човека стои до старата рибна борса и лозички ще взема .
miroki - майстор
Варненския разсадник на Алати продава. На пазара не знам кой е.
kr1100 - майстор
чет юли 13, 2023 2:09 pmmiroki написа:
Не е на Алати , а Лицензиран овощен разсадник Иван Димов -ПРОДУКЦИЯТА СЕ ПРОДАВА САМО ДО СТРОИТЕЛЕН ХИПЕРМАРКЕТ "АЛАТИ" - ВАРНА И ОТ РАЗСАДНИКА ДО с.ТОПОЛИ. / копи/
Не съм доволен от него разсадник
vlax - майстор
чет юли 13, 2023 2:04 pmkr1100 написа:
Наесен ще взема от с.Стефаново овошки Стар Кримсон, Мерлроуз и да взема да увелича броя на ВР 16
Чудех се отатък защо продаваш последните дамаджани :? материала ли свърши за ракия или докторите ти забраниха да пиеш?
miroki - майстор
чет юли 13, 2023 5:33 pmkr1100 написа:
чет юли 13, 2023 2:09 pmmiroki написа:
Не е на Алати , а Лицензиран овощен разсадник Иван Димов -ПРОДУКЦИЯТА СЕ ПРОДАВА САМО ДО СТРОИТЕЛЕН ХИПЕРМАРКЕТ "АЛАТИ" - ВАРНА И ОТ РАЗСАДНИКА ДО с.ТОПОЛИ. / копи/
Не съм доволен от него разсадник
Е, да де, за него говоря.
Аз от никой не съм доволен. Освен от закрития в Провадия.
От този Иван Димов до Алати вземах бадеми и вървят зле, черешата е 6, но още не е родила за да видя сорта. Вишната има, но е обикновена. Но поне всичко върви още. От Айтос ми объркаха сорта круша, ябълката още я чакам. От Елит Петрич всичко е объркано. Освен крушата Абат фетел. Поръчах 20-25 дръвчета от там. А и праскова ред хейвън са уцелили.
kr1100 - майстор
чет юли 13, 2023 5:42 pmvlax написа:
чет юли 13, 2023 2:04 pmkr1100 написа:
Чудех се отатък защо продаваш последните дамаджани :? материала ли свърши за ракия или докторите ти забраниха да пиеш?
Нито едното нито другото. Разчиствам с идея живот и здраве за преселение. Идея да размразя строежа и да го позавърша . Едната къща я вдигнах още докато беше жива съпругата ми и там живее големия син. заради средства другата я замразих на кота 0 и наесен ще се започва. Тука е центъра/ баш в центъра до Македонския дом/ стана невъзможен живота - задръствания, мръсотия, прахоляк, шум,липса на място за паркиране... Само дето има магазини наблизо е предимството.

Миро що не си казал ,че искаш бадеми ? Аз кореня издънки. Ако видя наесен ще пиша.
Аз от Сандански съм доволен , ама съм влачил оттам фиданки още 1986/7г Облагороден финап и райска ябълка. Станаха високи дървета и миналата есен ги поскъсих . райската като стане я пускам в нета и има желаещи. .

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: