вт юли 11, 2023 11:49 amadventure1 написа: Супер е палата, но ползвал ли си бентонитена водонабъбваща лента между плочите и основите за спиране на капилярната влага или някакъв друг продукт с подобни свойства?Сложихме водонабъбваща лента на сика само на връзката м/у фундаментите и сутеренните стени.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
skostadinov
- специалист
499 мнения в "Мисия Нов Дом - от А до Я"
radko87
- помощник
Аз взех от вратрите на Хьорман, модела е Isopro. Като цяло най-евтиния им модел. Дават я с коефициент на топлоизолация Ud 1,00 W / (m2*K). Чесно да си призная ми се струва надценена. Аз направих глупостта отвън да няма брава, а да е с една тръба. Моя съвет е да не си го причинаваш. Иначе споделям мнението на Деси, че за къща няма много смисъл от скъпа врата с цел сигурност. То с тези прозорци от страни на дали изобщо ще се пробват да минат през вратата.
skostadinov
- специалист
вт юли 11, 2023 9:39 pmradko87 написа: Аз взех от вратрите на Хьорман, модела е Isopro. Като цяло най-евтиния им модел. Дават я с коефициент на топлоизолация Ud 1,00 W / (m2*K). Чесно да си призная ми се струва надценена. Аз направих глупостта отвън да няма брава, а да е с една тръба. Моя съвет е да не си го причинаваш. Иначе споделям мнението на Деси, че за къща няма много смисъл от скъпа врата с цел сигурност. То с тези прозорци от страни на дали изобщо ще се пробват да минат през вратата.Дам и на мен ми се струват надценени и точно това ме дразни. Сега са в акция до края на годината, но решиш ли да излезеш от рамката о цената бързо става още по-неприлична.
Точно за това питам за други опции. Ако ще давам тези пари, то поне продукта да си заслужава.
От фирмата дето ми правят дограмата също ми казаха, че цената ще е 5-7к за нещо прилично

А при мен са 2 врати (имам и външна сутеренна врата.
Kalin1983
- помощник
вт юли 11, 2023 9:45 pmskostadinov написа:Колега, ела да видиш моя Хьорман, 0888 761 694. Супер доволен, леко се затваря, безтегловна на отваряне и затваряне, супер обезшумява, отключване и заключване е супер мазно, предлагат ампула кън бравата и при пуснат сот още с пъхането на нещо в патрона сигнализира на СОТ.вт юли 11, 2023 9:39 pmradko87 написа: Аз взех от вратрите на Хьорман, модела е Isopro. Като цяло най-евтиния им модел. Дават я с коефициент на топлоизолация Ud 1,00 W / (m2*K). Чесно да си призная ми се струва надценена. Аз направих глупостта отвън да няма брава, а да е с една тръба. Моя съвет е да не си го причинаваш. Иначе споделям мнението на Деси, че за къща няма много смисъл от скъпа врата с цел сигурност. То с тези прозорци от страни на дали изобщо ще се пробват да минат през вратата.Дам и на мен ми се струват надценени и точно това ме дразни. Сега са в акция до края на годината, но решиш ли да излезеш от рамката о цената бързо става още по-неприлична.
Точно за това питам за други опции. Ако ще давам тези пари, то поне продукта да си заслужава.
От фирмата дето ми правят дограмата също ми казаха, че цената ще е 5-7к за нещо прилично
skostadinov
- специалист
ср юли 12, 2023 10:15 amKalin1983 написа:Не съм в София в момента. Към края на месеца, ще се задържа повечко време и може да ти се обадя. Междувременно може ли да споделиш кой модел си си сложил ти и на коя фирма го поръча?вт юли 11, 2023 9:45 pmskostadinov написа:Колега, ела да видиш моя Хьорман, 0888 761 694. Супер доволен, леко се затваря, безтегловна на отваряне и затваряне, супер обезшумява, отключване и заключване е супер мазно, предлагат ампула кън бравата и при пуснат сот още с пъхането на нещо в патрона сигнализира на СОТ.вт юли 11, 2023 9:39 pmradko87 написа: Аз взех от вратрите на Хьорман, модела е Isopro. Като цяло най-евтиния им модел. Дават я с коефициент на топлоизолация Ud 1,00 W / (m2*K). Чесно да си призная ми се струва надценена. Аз направих глупостта отвън да няма брава, а да е с една тръба. Моя съвет е да не си го причинаваш. Иначе споделям мнението на Деси, че за къща няма много смисъл от скъпа врата с цел сигурност. То с тези прозорци от страни на дали изобщо ще се пробват да минат през вратата.Дам и на мен ми се струват надценени и точно това ме дразни. Сега са в акция до края на годината, но решиш ли да излезеш от рамката о цената бързо става още по-неприлична.
За такава ампула не съм чувал и виждал по тяхните каталози.
PIP
- майстор
вт юли 11, 2023 12:48 amskostadinov написа: Присетих се сега за входните врати!Ами като гледаш само асансъорни врати защо очаква да имат разлика. Ама мода, както със сивите керемиди, ламаринени челни дъски и сиви метални огради.
След като фирмата, която ми прави дограмата ме отказа с непосилна цена за врата, реших да отида да видя на живо Horman.
Ами не останах особено впечатлен. Разбира се гледах някакъв среден клас модел (Thermo65), че другите не са за простосмъртни, но като цяло не ми се стори нищо специално. И за Thermo65 няма почти никакви варианти за допълнителни опции като по висок клас взломозащита, скрити панти и т.н. В момента има акция и реално 3500лв излиза една врата средна хубост с монтажа. Не съм сигурен, че си заслужава парите.
После ходих да погледна някакви италиански блиндирани врати Dierre. Тук нещата за сходна или съвсем леко по-висока цена изглеждат вече по съвсем друг начин от към сигурност, екстри и от към масивна конструкция.
Някой да сподели други идеи за читави входни врати с прилична топло изолация подходящи за къща?
skostadinov
- специалист
чет юли 13, 2023 1:29 pmPIP написа:Приемам иронията, но с нищо не ми помагашвт юли 11, 2023 12:48 amskostadinov написа: Присетих се сега за входните врати!Ами като гледаш само асансъорни врати защо очаква да имат разлика. Ама мода, както със сивите керемиди, ламаринени челни дъски и сиви метални огради.
След като фирмата, която ми прави дограмата ме отказа с непосилна цена за врата, реших да отида да видя на живо Horman.
Ами не останах особено впечатлен. Разбира се гледах някакъв среден клас модел (Thermo65), че другите не са за простосмъртни, но като цяло не ми се стори нищо специално. И за Thermo65 няма почти никакви варианти за допълнителни опции като по висок клас взломозащита, скрити панти и т.н. В момента има акция и реално 3500лв излиза една врата средна хубост с монтажа. Не съм сигурен, че си заслужава парите.
После ходих да погледна някакви италиански блиндирани врати Dierre. Тук нещата за сходна или съвсем леко по-висока цена изглеждат вече по съвсем друг начин от към сигурност, екстри и от към масивна конструкция.
Някой да сподели други идеи за читави входни врати с прилична топло изолация подходящи за къща?

PIP
- майстор
чет юли 13, 2023 1:59 pmskostadinov написа:За мен на еднофамилна къща най и отива дървена врата, не става дума за интериорна врата пригодена за входна. Няма да излезе по-скъпо от тия ламаринени врати, има много по-добра шумо и топло изолация, ако е дъбова е и здрава, макар че при къща вратата не е единственото място за взлом. Има характер и подлежи на ремонт. Единствения недостатък е, че иска подръжка от време на време.
Приемам иронията, но с нищо не ми помагашПредложи нещо моля. Аз за това питам. Ако знаех какво да търся, нямаше да питам
![]()
skostadinov
- специалист
чет юли 13, 2023 6:46 pmPIP написа:Абе да ти кажа и аз съм се замислял за дървена врата при все, че съм от Велинград и тук дърводобива и дървообработването са били и все още са факторчет юли 13, 2023 1:59 pmskostadinov написа:За мен на еднофамилна къща най и отива дървена врата, не става дума за интериорна врата пригодена за входна. Няма да излезе по-скъпо от тия ламаринени врати, има много по-добра шумо и топло изолация, ако е дъбова е и здрава, макар че при къща вратата не е единственото място за взлом. Има характер и подлежи на ремонт. Единствения недостатък е, че иска подръжка от време на време.
Приемам иронията, но с нищо не ми помагашПредложи нещо моля. Аз за това питам. Ако знаех какво да търся, нямаше да питам
![]()

При тези цени на дъба обаче както и да го смятам една хубава масивна врата обработена добре и с добър обков ще излезне по-скъпичко от металните

D.Kalchev
- специалист
вт юли 11, 2023 11:53 amskostadinov написа:Каква по-точно е тази лента и какъв е замисълът при нейното поставяне?вт юли 11, 2023 11:49 amadventure1 написа: Супер е палата, но ползвал ли си бентонитена водонабъбваща лента между плочите и основите за спиране на капилярната влага или някакъв друг продукт с подобни свойства?Сложихме водонабъбваща лента на сика само на връзката м/у фундаментите и сутеренните стени.
Тема "Мисия Нов Дом - от А до Я" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература