Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Пипера ми е станал лют.
Дано е от семето, предишно опрашване от люти чушки, защото ако е опрашено тази година с люто, това ознава, че и камбите ще са люти.
Обичам люто, но искам семето да е чисто.
А уж ги разделих надеждно!
vlax - майстор
пет юли 14, 2023 10:14 amТрифон П.Трифонов написа:
Няма да се плашиш,на ли за това са баба Гана и леля Злата,ще дадат.
Djack - специалист
пет юли 14, 2023 10:14 amТрифон П.Трифонов написа:
Пипера ми е станал лют.
Дано е от семето, предишно опрашване от люти чушки, защото ако е опрашено тази година с люто, това ознава, че и камбите ще са люти.
А уж ги разделих надеждно!
От предния сезон е опрашването, няма как да стане от този. Догодина ако вадиш семе, вече може да налютяват и камбите. :wink:
В краен случай ще тичам обратно при Преслито. Миналата година му върнах семе и дано не е люто!
Камбите са ми от него, пипера от Мама.
Сега си спомням, че преди да почине, беше насяла и като обрах пипера, си беше лют.
М'дааа, разплетохме я кошницата. Благодаря морско!
Тая година я пиша нулева за семе. Камбите и пипера са заедно.
Добре, че семенната банка съдържа 2 до 3 поколения семки, а съм занел и на Пресли, който се похвали с поколение.
Нека е берекет, градинари, Амин!
preslav - майстор
Чакаме ги камбите, че доста поизмряха, а пък доматите са като исполини в сравнение с купешките, ама не сме брали още нищо, освен тиквички.
miroki - майстор
Аз имам едно узряло навън. И то ръгби. Ще го видя довечера все пак колко е узряло. Но беше розово още миналата неделя.
Другите уж по-ранни. Значи 2 седмици закъснение от оранжерията. Догодина ще изкарам всичко поне 20 дена по-рано в оранжерията. И смятам да изпревари с 3 седмици поне външните.
Пипер и чушки има бол. Но чушките са само от чилито, другите сефте ще бера сега.
Вчера в оранжерията 41 градуса, вън 40. Как стана този номер не знам. Може би вятъра и мрежата. Не можа да тръгне вентилатора. Той на 45 го направих.
kr1100 - майстор
пет юли 14, 2023 3:43 pmmiroki написа:
Аз имам едно узряло навън. И то ръгби. Ще го видя довечера все пак колко е узряло. Но беше розово още миналата неделя.
Другите уж по-ранни. Значи 2 седмици закъснение от оранжерията.
Чери "Аля" сято след 10.05 навън от около 3 седмици бера узряло и днес първа Албенга навън.
Краставиците навън ще ги скубя и поливам мястото с калиев перманганат или син камък. набучил съм семки в кофички. Вътре краставиците са добре, но няма много .1 корнишон даде фира , днес го оскубах / краен до врата в южната част.
Вятъра изпосъбори сливите още зелени, днес пак.
Последна промяна от kr1100 на пет юли 14, 2023 7:20 pm, променено общо 1 път.
ZMeyGorianin - майстор
Бадемите и те хич ги няма
Мироки 2 бадема скълцах - не бяха големи - тръгнаха листа , цвят и преди около 3 седмици гледам само пръчки. Уж бадема бил куче.
При мен същата работа с бадемите - цвят бол, завръз колкото лешник и до там. После съхнат и падат. Пръскане редовно и по схема, рязане, поливане, торене и накрая - нъцки... тази година им беше последния шанс :evil:
miroki - майстор
Иска много вода. И понеже цъфти пръв, сланата го обира.
Ние имахме 2, ей така ги отрязах, бяха дебели дънерите, като чиния за основно. Брахме май 2 пъти, на онез години, с меки черупки беше единия с ръка се чупят. Но жената иска пак. И в другия парцел овощна градина и искаше и взех отново. И 10 лешника още, нищо, че има други 10. Там поне водата е ма 3,30 само да стигнат до нея ,че все още са по един метър високи.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет юли 14, 2023 3:43 pmmiroki написа:
Другите уж по-ранни. Значи 2 седмици закъснение от оранжерията. Догодина ще изкарам всичко поне 20 дена по-рано в оранжерията. И смятам да изпревари с 3 седмици поне външните.
...
Ръгби, от март е навън, преди седмица брах първите
Става дума за саксия и за по доматче на два дена, но го давам, като инфо. И да се изфукам, разбира се

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: