Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Ал_ - специалист
Супер реколта, браво, miroki.
Vlax, помпа за маркуч - вадата е точно от другата страна на оградата, оставил съм и малка шахта 50х50х50 там. Идеята е да монтирам помпата вътре, на основата на оградата, и да пусна някакъв смукател в шахтата, евентуално да поливам от там райграса(около 25 х 10 м). Ама каква помпа, идея нямам. Само ако може да поддържа няколко разпръсквача едновременно.
Нещо такова върши ли работа?
За лехата съм си пуснал тръба за капково от тръбопровода, даже тук ми казаха как да го направя, само време трябва
kr1100 - майстор
съб юли 15, 2023 6:19 pmmiroki написа:
Навън домата е добре за сега и е отрупан. Дано задържи.
Гледам Ръгб есто и май Гардел има.
miroki - майстор
съб юли 15, 2023 10:40 pmkr1100 написа:
съб юли 15, 2023 6:19 pmmiroki написа:
Навън домата е добре за сега и е отрупан. Дано задържи.
Гледам Ръгб есто и май Гардел има.
От долу са гардел 3-4 домата, биг бийф повечето, един два от моят розов гигант и отгоре ръгбито.
Гардела не ми върви вътре хич. Маркирал съм уж външните, но подсях едно и дано не ги объркам. Има по 6-7 домата на китка от едрите и скоро ще начупи коловете. Вече 3 счупи. Ф 5 см. Дребните са по много. Но като назреят всичките ще сравнявам и там.
kr1100 - майстор
нед юли 16, 2023 11:46 ammiroki написа:
...От долу са гардел 3-4 домата, биг бийф повечето, един два от моят розов гигант и отгоре ръгбито.
Гардела не ми върви вътре хич. Маркирал съм уж външните, но подсях едно и дано не ги объркам. Има по 6-7 домата на китка от едрите и скоро ще начупи коловете. Вече 3 счупи. Ф 5 см. Дребните са по много. Но като назреят всичките ще сравнявам и там.
И при мен тази година нещо не е наред. Воското сърце са дребни, Албенгата и тя не екой знае колко гооляма РГигант и той. Не сакакто миналата година. Навън миналата година доматите бяха високи , едри растения / не говоря за плодовете, а за самото растение - едро, здраво с дебели стволове, а сега ниски на височина. Патладжана сят на 10.05 преди няма и седмица започна да цъфти :? :? Бамята стои дребна малко над 1 педя , а миналата година беше дебел ствол и висока към 1м и започнах да я бера. :? /.
В оранжерията имам вече зачервяващо се грозде / турско , много сладко, виреещо у нас само в оранжерия по думите на този който ми даде пръчки. сега му е 3 та година имаше много чепки , но ги махнах оставих по 1-2
miroki - майстор
Това, на което казват цариградско грозде ли?
kr1100 - майстор
нед юли 16, 2023 7:10 pmmiroki написа:
Това, на което казват цариградско грозде ли?
Не го знам. Утре , ако не забравя ще снимам.
kr1100 - майстор
пон юли 17, 2023 9:09 pmmiroki написа:
Нищо общо. Не знам какъв цвят ще е , но зърната са вишнево до тъмно червени, но е кисело още.
Както си и мислех забравих за снимки
Последна промяна от kr1100 на ср юли 19, 2023 12:38 pm, променено общо 1 път.
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Да се допитам, някой има ли опит с тн "колонна ябълка"? Есента сях една фиданка да видя на живо какво е това чудо. По съвет на продавача, не трябвало нищо да режа или оформям, но при мен вместо един, тръгнаха паралелно три върха. Още е рано според мен да се прави каквото и да е , но все пак реших да се допитам.
А при последното си ходене до мястото бях неприятно изненадан от две праскови. Купих ги по-лани от от известния и във форума продавач на Колхозния пазар(разсадник Огняново ли беше...) за "Хале", а те вече узрели преди летните ми сортове. И на вкус са леко разочароващи, а и формата им не е на "Хале" . Е, не е болка за умиране :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт юли 18, 2023 9:13 pmSvetoslavoff1 написа:
... тръгнаха паралелно три върха...
Вържи ги горе

Изображение

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: