Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
hristo_gerenski - напреднал
Преградих едно помещение в къщата ми ,което ще става баня.Подът е плоча , а отдолу е мазе.Наклоните съм ги направил и сега мисля да пробия нужните отвори за мръстната вода за тоалетна чиния,сифон и мивка и да поставя нужните тръби.Та въпроса са ми е как трябва да се потръгне от към замазката за съответните тоалетна чиния,сифон и мивка/с обикновена тръба или с накрайник/ и колко да се оставят над замазката
vidrata - специален-специалист
hristo_gerenski написа:
с обикновена тръба или с накрайник
Предполагам че имаш впредвид ТРЪБА ИЛИ ФИТИНГ.
А за нивото не разбирам какво по-точно искаш да знаеш???
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:22 am, променено общо 1 път.
hristo_gerenski - напреднал
казвам,че наклоните към сифона са направени.ВиК е изградено и изкам да поставя тръбите за да лепя теракота,а от доло под плочата е мазе и ще го продължа на пролет гогато ще се отвежда към септичната яма. И колко сантиметра да останат над замазката при полужение ,че ще лепя после тетакот
ronik - специалист
И моя случай е същия - изба под банята, но в момента прекарвам тръбите. Не съм спец, но мисля, че е добре ако оставиш тръбите да стърчат по една педя под и над плочата и напролет да си ги отрежеш колкото трябва.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
hristo_gerenski написа:
казвам,че наклоните към сифона са направени.ВиК е изградено и изкам да поставя тръбите за да лепя теракота,а от доло под плочата е мазе и ще го продължа на пролет гогато ще се отвежда към септичната яма. И колко сантиметра да останат над замазката при полужение ,че ще лепя после тетакот
Е, хем ВиК е изградено, хем няма тръбите! Опитайте точно да опишете ситуацията.
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:22 am, променено общо 1 път.
Pooh - майстор
hristo_gerenski написа:
И колко сантиметра да останат над замазката при полужение ,че ще лепя после тетакот
Николко! Тръби над замазката не трябва да се виждат. А за да можеш да монтираш в последствие сифон се слага едно парче тръба във фитинга, около 20-30 см. дълго, което после се вади или прерязва и се монтира съответно сифон.
От стените трябва да стърчат фитинги/накрайници - така по принцип се завършва канализацията.
За тоалетната - У разклонение се слага така, че късата част да е на нивото на плочата, в нея се монтира дъга и се замонолитва. Тръбите се монтират след като имаш вече ниво на У коляното.
plumber - специалист
Мръсния канал за чинията максимум 15 сантиметра от готов под.Под готов имам предвид с предполагаемата височина на плочките.Говоря за коляното в което се вклюва гофрата на моноблока..Мръсния канал за мивката от 55 до 60 см.височина.Всичко е желателно да завършва със фитинг и по точно коляно на 90 градуса.Тръбите остават в замазката.И подовия сифон се слага преди да направиш замазката а не след това.Монтираш си го заедно със ф50-то по пода.Щото секви образи има и да кажа да не се объркаш :)

Тема "канализация в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: