Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
БАШ МАЙСТОР - специалист
T.Denchev написа:
Да наистина интересна идея, то това се корени и замисъла на DIPLine :) Просто домашно изпълнение... Инак за ватата, като резултат нямам представа каква е разликата между стъклена и минерална - за мен е важен крайния резултат, казаха ми просто, че ще прегряват трафовете, заради ватата около тях. За мощността на осветлението, не че се притеснявам от киловатите просто не ми се иска да има такава голяма консумация за едното осветление, като че ли не си заслужава толкова. Инак относно проекта луните съм ги разполагал според мащабите на картинките и това как са излезнали звездите на снимката, но това не значи, че ще се използва този размер за всяка една от луните. И наистина не е голямо мястото, но все пак не е кой знае какво - едно съзвездие и според мен като се направят на 85% със светодиоди няма да е толкова претоварено... не съм добър с 3дс макса да го видя как ще излезе наистина, ама ще видим :)
когато един Човек?търси помощ, би трябвало да разчита на такава!?
Нарочно те цитирам ,защото ми напомняш на профил от форума дето си изменяше мненията постоянно,И има" театър", в мазето си!
нищо лично?
разликата при ватата е в наименованието,манифактурата,всички са със минерални компоненти и се произвеждат на принципа на захарния памук, и всички са далавера,остатъчен продукт от други производни.
стъклената вата се отхвърли ,малко след азбеста!
Трафа?Да!, има огромна нужда от охлаждане ,даже и вентилация се прави!за твоя случай ,и не е на тавана?А и там да е ,пак няма да има проблеми!поне за проекта който си замислил.

Пух! ,късно видях линка на колегата със темата за диодите!(Чета без да кликам)!,това е моето виждане на направата на паната след оглед на такива, на стройкото,даже ме изгониха че съм минал отзад и съм човъркал! мани! има теми за тока, има и за запояването на алуминий,стига да има ентусиазъм ,става!контактирането ,диод/плака е перфектно! (забоди карфица във фолио)

Оставил съм една част от тавана на моя ремонт и си мислех че "ОПЪНАТ" ще ми заинтригува вниманието,но тази тема ме "емна " в по предизвикателна насока,ще се до-информирам и ще споделя!малко трябва да промена тоците :lol: И всичко това "НАПРАВИ СИ САМ!"
Matchless - специалист
Съгласенсъм с БАШ МАЙСТОР ... Не мисля ,че ще е такъв проблем ватата и ,че ще прегряват заради нея.Има много варианти...като е такъв проблем има минерална вата с алуминиево фолио,може и каменна вата да се закрепи с дюбели за тавана а да не е положена директно върху профилите,но аз поне смятам това за излишно.Колкото до осветлението определено мисля ,че с лунички няма да се получи добре...Освен ,че ще е претруфено(ще са прекалено близко една до друга заради малката площ) също така и няма да се получи визуалният ефект "звездно небе" ,ще изглеждат като безразборно наслагани лампи на таван...,използваи фибровлакна или диоди (това е мое мнение).Има и още един вариант:ако не си решил твърдо ,че искаш тавана обезателно да е от гипскартон може да го направиш силиконен.По скъп е ,но е много красив и няма такава носеща конструкция като при картона която да те затруднява
Тани - модератор
Matchless написа:
.Има и още един вариант:ако не си решил твърдо ,че искаш тавана обезателно да е от гипскартон може да го направиш силиконен.По скъп е ,но е много красив и няма такава носеща конструкция като при картона която да те затруднява
Какво имаш предвид под "силиконен таван"?

А дали не може да се отпечати на прозрачно фолио за светещи реклами в някоя рекламна агенция и да се освети отгоре с луминесцентни лампи?
Matchless - специалист
Буквално силиконен таван..Лично аз не съм монтирал,но имам представа за технологията.Обкантват се стените с профил и по тях се опъва силиконен плат с горелка.Бях правил един магазин за оптика и направих скрито осветление по края а средата собсвеника реши да го прави с такъв таван и си извика фирма която го направи.Визуално изглеждаше много добре а и беше доста здрав защото монтирахме на него лампи и 4 толколонки и стана много добре...
8180 - майстор
Тани написа:
А дали не може да се отпечати на прозрачно фолио за светещи реклами в някоя рекламна агенция и да се освети отгоре с луминесцентни лампи?
Може, но не е перфектно. Печатаното черното прозира малко или много.
По добре да се изреже черното лице на плотер/ръчно (отворите), да се залепи на опалов/прозрачен плексиглас или поликарбонат, а отгоре (при необходимост) да се налепят парченца в цвят. Елементарно луминисцентно (или цветно) - и става.
Нужна е "дълбочина", поече лампи или др. хватки.
Питайте за подробности по варианта.
Тани - модератор
Matchless Значи говориш както и предполагах за опънат таван :lol: , какъвто спомена Админа .

8180 Ако е по-слаб интензитета на светлината отзад ще си остане почти черно , а и не необходимо да е съвсем непрозрачно!
По описания от тебе начин няма как да се пресъздаде това например!

Изображение
8180 - майстор
Тани написа:
8180 Ако е по-слаб интензитета на светлината отзад ще си остане почти черно , а и не необходимо да е съвсем непрозрачно!
По описания от тебе начин няма как да се пресъздаде това например!
За това - не знам. Пък и дали е светнато на снимката и дали е снимка - нещо нивата изчезват отпред и в дясно? Човекът питаше за по-просто.
Иначе, в примера, хич не е малко светлината, а не виждам прозиране.
Евентуално има по-сериозни машини, но там цената е ~15-20Е/м2. Има и двустранен печат, който почти никой тук не прави (още по-скъпо) - с него би трябвало да стане.
Загледай вътрешно осветените билбордове отблизо - по тази причина повечето са с металхалогени отвън. Вярно повечето са с елементарен печат (4-5Е), но с външно осветяване "заспиват".
Тани - модератор
:) :) :) , a аз си мислех че е по-скъпо! За 5-6 м2 само 200 лева . Че то като си сметнеш луничките и трафовете........

Пък и никога не можеш да направиш тези сам с лунички, а мен идеята ми е такава - на нещо като рака на прозорец на тавана нещо такова , а може и в няколко рамки!

Изображение

Изображение
Изображение
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:23 am, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Става , ни не на хартия , а на прозрачно фолио, което се залепя на плексиглас , който е осветен отзад.

Другия вариант е да печатиш върху хартия , лепиш на тавана и да осветяваш с ултравиолетова светлина! Така ще се вижда че "свети" само на тъмно . Трябва предварително да избереш хартията да е такава , че преди печата да свети ярко на ултравиолетовата светлина!

Тема "Проект за осветление на таван - помощ със звездното небе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: