• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
torbalan - Дървен философ
infomar написа:
....За това и съм му отговорил - ПОТОПЯЕМА.....
Е този път съм напълно съгласен с марето...
vlax - майстор
Аз пък не съм съгласен с марето...... :-D
infomar написа:
Не мога да разбера защо намесвате налягане, дебит и т.н.т.
Човекът пита КАКЪВ ТИП помпа, а не каква конкретно с параметри.
За това и съм му отговорил - ПОТОПЯЕМА. от този тип има различни модели и ще си избере спрямо своите нужди.
След като не си съгласен с моето предложение, то предложи друг ТИП и се обоснови, защо той е по-добър от потопяемите.
Потопяемите не са ТИП а ВИД помпи,поне така пишат производителите на помпи :buch:
Колегата k.nikolov88 задава въпрос, но не влиза ,може да си е купил помпа вече.
k.nikolov88 написа:
Здравейте на всички!

Имам кладенец, който не е черпен от години. И сега мисля да го снабдя с някакъв вид помпа за поливане на градината.
Параметрите на кладенеца са: от кота 0 до началото на водата са 5м и воден стълб 10м
Та въпроса е какъв тип помпа ще е най-ефективна ?
Благодаря предварително за помощта!
infomar
Извинявам се - объркал съм ТИП с ВИД. :prayer:
lpoik - специалист
infomar---Ако не е тайна,каква марка ,модел е помпата.Благодаря. :? :partyman:
infomar
lpoik написа:
infomar---Ако не е тайна,каква марка ,модел е помпата.Благодаря. :? :partyman:
PEDROLLO тип NK m 4/2GE
viewtopic.php?f=22&t=37280&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0&start=120
a.kondov - помощник
Предлагам ти да разгледаш тук: https://www.home-max.bg/dvor-i-gradina/ ... -kladenec/ има голям избор на помпи на най-различни цени. И на мен ми се налагаше да си купя помпа преди време и ходих в магазина, обясних им на момчетата и те ми предложиха доста варианти.
lpoik - специалист
Благодаря и на двамата,ще видя какво ще избера. :partyman:
пон апр 30, 2018 6:51 aminfomar написа:
vlax написа:
infomar написа:
Защо ми трябва да разбирам. Помпата служи за изпомпване на вода, а какво ще я прави тази вода после си е негова работа. То може и с кофи да я изважда, но моето мнение е, че за каквото и да я ползва, най-удачна е потопяема помпа в комбинация с пресостат.
Да не би, ако я ползва за поливане, потопяемата да не му върши работа, или ако захранва жилище, потопяемата да не му върши работа... или каквото и да е. Върши работа за всичко.
А бе ти за налягане,дебит, воден стълб не си ли чувал или по Плевенско водата извира :shock:
Не мога да разбера защо намесвате налягане, дебит и т.н.т.
Човекът пита КАКЪВ ТИП помпа, а не каква конкретно с параметри.
За това и съм му отговорил - ПОТОПЯЕМА. от този тип има различни модели и ще си избере спрямо своите нужди.
След като не си съгласен с моето предложение, то предложи друг ТИП и се обоснови, защо той е по-добър от потопяемите.
Предложението ми е въз основа на моят опит - използвам потопяема в кладенец на дълбочина 13 метра, захранвам къща и поливам 700 м2 двор със зеленчуци и дървета и лози. Вече 5-6 години нямам проблем с нея. Около мен в подобни кладенци съседи постоянно се оплакват от други типове помпи - обезвъздушаване, теч от салници, намокрени... и т.н.т.
Нямам намерение да влизам в спор, това си е мое мнение и не искам да го налагам, всеки си решава сам за себе си, защото той плаща и ползва.
Извинявай ще си слагам помпа в кладенеца,би ли ми обяснил за ако обичаш от какво се нуждая за да си сложа същата помпа😉 Благодаря предварително
нед юли 23, 2023 10:51 pmRazcvqtco написа:
Извинявай ще си слагам помпа в кладенеца,би ли ми обяснил за ако обичаш от какво се нуждая за да си сложа същата помпа😉 Благодаря предварително
Ще ти обясни, но само след като вържеш.
kr1100 - майстор
нед юли 23, 2023 10:51 pmRazcvqtco написа:
... Извинявай ще си слагам помпа в кладенеца,би ли ми обяснил за ако обичаш от какво се нуждая за да си сложа същата помпа😉 Благодаря предварително
Преди да купиш помпа вземи назаем за ден два от някой приятел и си уточни за колко време ти свършва водата и пресмети пр. дебита - литража.
Да не се окаже ,че нямаш вода - след пр. 5 мин . водата вече я няма и ще чакаш ??? часа за напълване.
Нивото на подпочвените води през последните няколко години спадна много. Много кладенци и сондажи са сухи.
Не си уточнил от каква дълбочина ще черпиш водата - помпи разни - има до 5 м дълбочина има и за повече.
  • 1
  • 2

Тема "Избор на помпа за кладенец!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: