Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
toby - помощник
търся интериорни врати внос от испания. да знае някой дали има такива купихме си апартамент в софия и обиколих всички магазини, и навсякъде едно и също> санвич, кухи, с байцвани фурнири и грозни. на всичкото отгоре са скъпи. в испания съм виждала врати, които са една приказка,като сатен, масивни, т.е. тежки, а и не са скъпи. готова съм да платя малко повече, до 600/700 лв., но да получа в замяна това качество. ако някой знае за фирма в софия, която внася от там, моля помогнете ми.
Тани - модератор
Тук съм качил няколко врати и описания за тях , ако представляват интерес , ще кача още . Извинявам се за лошото качество, но ми няма скенера и снимах с апарата , но все пак се чете :-D
ВРАТИ
toby - помощник
Благодаря за помощта, но тук става дума все за същите врати, само дето носят испански имена. Porta са добри врати, но не е това, което търся. Кухите врати, тия с пчелна пита, картони и подобни, са леки (в смисъл клатят ти се в ръцете), не са шумоизолиреащи, а ако не са с фурнир, а ламинирани не стареят като пода, а ако той е паркет придобива тази хубава патина на времето, както и вратите. Освен това не обичам изкуствените неща и имитациите. Освен това, ако са нещо по така на вид са толкова скъпи, че няма кой да ги плати. И освен това винаги търся да купя продукти дето имат ISO, т.е. сертификат за качество издаден в Европа. За тези...не знам, ще видя.
8180 - майстор
Това за ISO е чудесен съвременен мерак.
Само, че не е сертификат за вратите (изделията).
Издава се на предприятията срещу множко пари и удостоверява, че ОРГАНИЗАЦИЯТА в предприятията съответства на изискванията по ISO.
В БГ засега води до огромен документооборот и дава възможност на БГ майстора да твърди, че еди кое си не му е работа и само еди кой си може да му се разпорежда.
Ако ти се счупи вратата, в такова предприятие евентуално биха могли да ти кажат в коя минута и кой (персонално) не си е свършил работата, но не и защо. А също и защо материалите, минали през съотв. входящ контрол не са такива, каквито трябва да бъдат.
ISO = Международен стандарт за ОРГАНИЗАЦИЯ.
Сертифицирането по ISO (и ежегодната поддръжка) е доста доходен бизнес и затова ще става все по-задължително.
Данон сигурно е перфектен по ISO, но с това хич не може да ме убеди, че прави кисело мляко, а не бълвоч.
Сори, за спама. :sad:
toby - помощник
Вярно. Само че, когато някой си направи този труд и си е похарчил парите, се предполага, че иска да седи на пазара, а за да седи на пазара, трябва да проивежда продукти дето се купуват, т.е. да задоволи максимално клиента. От там изхождат моите изисквания.
Киселотао мляко на Данон не е като нашето, ама в хранителната промишленост е една от първите 5 в света. :?
Тани - модератор
Явно не си чел какво пише!
http://gallery.napravisam.com/albums/us ... IM7322.JPG

Определено не е пчелна пита и има добра шумоизолация! А и може да избираш между ламинат, фурнир и фолио! Само не знам като цена как са . Ако знаеш пиши някои цени , че ми е любопитно!

Проверих - имат Исо 9001 :-D :-D :-D
toby - помощник
Здравейте отново. Благодаря на всички. Искам да споделя с вас че успях, не беше лесно, но в края на краищата намерих фирма представител на испански врати в София, в Лозенец. Много съм доволна, вратите са точно тези които търсих, качеството и обслужването са безупречни. Е, вярно е че изчаках два месеца за доставка, но това очевидно е нормално за всички производители на врати, без значение дали са български или вносни, след като ги обходих всичките. Това което най много ме впечатли бяха цените, съвсем нормални за това представляват вратите, между 400 и 600 лева, в зависимост от модели и фурнирите.
Profi Stroi - специалист
Въпреки че ще звучи като реклама може да кажеш фирмата която е доставила вратите
След като са коректни и стоката си я бива
dimitar2s - специалист
И аз бих се радвал да науча доставчика на такива врати.
Мисля че не е лошо да се популяризират добрите продукти.

Тема "испански интериорни врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: