Много благодаря за подробния отговор, мисля, че ми се изясни
Само въпросът с помпенето остава, ще проуча какво се предлага на пазара.

пет юли 28, 2023 4:44 pmn_a написа:Ако не се изхвърлят "мизерии" утайката е от биологичен произход и с времето се разглажда. Естествено с времето се натрупва някаква и през няколко години ще се налага източване на Фаза 1. Но е много важно да не се изпомпва цялата утайка, а да се остави поне малко, защото от там ще се навъдят новите бактерии. В противен случай ще трябва повече време докато системата се рестартира и заработи отново.пет юли 28, 2023 12:02 pmnenov79 написа: ...пречиствателна станция (а не септична яма)....Благодаря!
Какво влиза в това нещо? Има ли утайник?
пет юли 28, 2023 8:51 pmschuldiner написа: Отлично си се справил и много добре обясняваш! Само ми е странно защо покриваш с фибран, а сега с термопанели, вместо да заровиш с пясък, примерно.Бетонното корито го имаше от по-рано. От там минават и дренажите. Има и допълнителен бидон за събиране на вода. Иначе си прав. Най-лесно и подходящо е да се зарови и да се остави достъп само до капаците за сервизиране. Ама аз отначало и не знаех как ще заработи и дали няма да ми се наложи да се преправя в движение. Нали ми е "за сефте"
ПП Предполагам бетончето има и друга функция, освен да огради инсталацията. Щото ако е само за нея... цялата сметка май ще е повече от купешка.
вт сеп 12, 2023 8:29 amadfed написа: Мислех си, че ще е хубаво на двата края на свързващата тръба да се сложат мрежички, за да е сигурно, че няма да преминат твърди отпадъци към втория контейнер или пък топчета към първия. Би било доста ужасно, ако се озова с фекално-стиропорена смес в който и да е от тяхИ това е направено. Водата от първия бидон се взима от 2/3 височина с вертикална тръба, която след нова излиза навън. Във виртикалната част има сложена нещо като четка за т.чиния. Периодично трябва да се проверява и почиства. Да речем веднъж годишно. НЕ слагайте мрежички, че много бързо се задръстват и няма да се оттървете от почистване (от опит на мой приятел) !!! Керамзита/стиропорените топчета няма как да се "върне" назад, защото е в суха среда и не плува. Водата от бидон 1 преминава гравитачно през негоЗа мое учудване обаче такъв елемент (свръзка за тръба фи 50 с мрежа) май не съществува? Дайте акъл с какво да го направя.
ср сеп 13, 2023 3:16 pmnenov79 написа: Водата от първия бидон се взима от 2/3 височина с вертикална тръба, която след нова излиза навън. Във виртикалната част има сложена нещо като четка за т.чиния.Благодаря! Тоест вътре в белия бидон преди сифона има кривка и вертикална тръба, в която е четката, правилно ли разбирам? Как ги вкарахте вътре в бидона и как точно става почистването? А дългата вертикална тръба точно под сифона за какво служи? Визирам втората снимка.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: