Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
съб юли 29, 2023 11:41 pmmiroki написа:
Лозите за сега се задържаха. Дъждът малко прекали след сушата и кардиналът пукна няколко узрели зърна, но си ги хапнах. :)
Пръскай с калциева основа - течна е
miroki - майстор
нед юли 30, 2023 8:05 pmkr1100 написа:
съб юли 29, 2023 11:41 pmmiroki написа:
Лозите за сега се задържаха. Дъждът малко прекали след сушата и кардиналът пукна няколко узрели зърна, но си ги хапнах. :)
Пръскай с калциева основа - течна е
Това срещу напукване от дъждовете или преполиване ли?
kr1100 - майстор
нед юли 30, 2023 10:17 pmmiroki написа:
Това срещу напукване от много вода. Пръскаш и самите гроздове и по листата , всмуква се през листата.
miroki - майстор
Мерси, ще го запиша, да го взема.
kr1100 - майстор
пон юли 31, 2023 10:12 pmmiroki написа:
Мерси, ще го запиша, да го взема.
На кооп. пазар голямата агроаптека с няколкото стъпала го има и с/у нея има пак на същата фирма.
hidrazin - майстор
Я па да се оплача. Тая година съм жив-зян.
По разни причини (лични, неприятни и дето не е прието да споделям) тая година боднах само 20-тина корена домати (повечето двойни).
Половината разсад от верни приятели. Другите от семе от “панаира” в Пловдив.
Е те тези прехвалени домати (семената даже с брошура) ги фана върхово гниене. Ама яко.
Пръсксм с калций през наколко дена и ще видим к’во ще стане.
Не че ми дреме особено - вече писах че пазара ми е на “едни чехли” ама е гадно.
Другото е една бяла слива с огромни плодове. (чай сум юискал снимки…)
Редовно поливам, пръскам нооооо… голяма част от плодовете капят още НС зелено. Пак ме е яд.
Както и да е де. Аз фа си кажа че дс ми олекне/омекне… :-D
:partyman:
miroki - майстор
Развалят се от всички. Моите вън са двойни всички. И имам и върхово и избелели плодове. С жълти петна.
И на всички сортове. Без черитата. Но тази година има много засега и без тях ще мине.
Трябва да видя вън как се държи гардел. Че не го сравних с вътре. В оранжерията на доматите им загнива връхчето. На останалите сортове не.
А краставици сях 3 ти път една леха корнишони. Но са още една педя.
Сливитежса ми някакви дребни, йоито нито съм пръскал нито рязлал от 30г.
Една едра имам до една лоза и се пръска постоянно с лозите и само тя се разваля. Не съм ял от нея повече от 1 слива.
kr1100 - майстор
ср авг 02, 2023 10:05 ammiroki написа:
1.Развалят се от всички. Моите вън са двойни всички. И имам и върхово и избелели плодове. С жълти петна.
2...Трябва да видя вън как се държи гардел. Че не го сравних с вътре. В оранжерията на доматите им загнива връхчето. На останалите сортове не.
3. А краставици сях 3 ти път една леха корнишони. Но са още една педя.
4.Сливитежса ми някакви дребни, йоито нито съм пръскал нито рязлал от 30г.

1и 2. Избелване и жълти петна слънчев пригор - засенчване. Имам навън западно изложени, но са 10 тина корена Преди опъвах вертикална засенчваща мрежа , тази година ме домързя и го има проблема от силното слънце.
За върховото гниене съм писал - калцнит в капковото с инжектора / 200 гр в кофа 10-12 л вода смучи я за 20 тина минути.и пръскане с Калциева основа. С калцинита започвам още отрано , като започнат да завързват.
Вътре Гардела няма загниване, вънка май нямам.
3. Навън изгоряха въпреки поливането и пръскането и ги пресявах Вътре удариха тавана. Имаха много цвят след като започнаха да дават, после от горещините изпада цвета, сега има малко на по 1,6-1,8 м.
4. Джанките са дребни , не съм ги поливал освен 1 ,червено лилава, коята е с около 2,5 см диаметър на сливите. ВР -ите и Лепотицата са на капки и са едри.Пртскам ги. ВР са по 6 см диамтър, Лепотицата около 4 см. Имам 2 Стенлей едната доста стара , на капково е и си заминава - по-дребна е от младата . Младата е едра, пак се полива, но има доста много плод. Сините сливи са дребни.
Всичките плодове много силните ветрове изпосъбориха много плодове. И сега под ябълки и круш след вятър е леш.
Събирам падналите и ги изхвърлям и незрелите сливи също. Нищо под и около дърветата.
vlax - майстор
вт авг 01, 2023 10:35 pmhidrazin написа:
Я па да се оплача.

Да се оплача и аз. :-D То не може само да се хвалим.
В рамките на един месец 3 пъти ме обират/крадат брутално.
Първият път ми обраха ранната ябълка Виста Бела.
Вторият път две праскови.
Третият път от вчера,обрали ми сливата Бляк Стар и то още зелена.
Зеленчуците и тях сигурно пипат, ама там няма как да разбера,по точно не се старая да се заглеждам.Водната ми помпа и кабели,колички и др. там са, не са ги пипали,ако са циг?ни първо тях ще отпънат. :?
Абе гадна работа,като видиш ти се убива желанието за .....
Давайте акъл,въртат ми се разни варианти,но гледам по тънко да е.Знам,че с пръдня боя не става,ама ...
:partyman:
Последна промяна от vlax на чет авг 03, 2023 10:38 am, променено общо 1 път.
miroki - майстор
Сложи някоя камера. Не че нещо, но се плашат точно такива.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: