Нека намерим най-тънките цени.
Градския, макар да си позволява "палежи" в дворното си място, е абсолютно отговорна личност, като със сигурност го прави безопасно.
Винаги се шегува, като ме предупреждава, но досега не се е налагало посещение на място, вярвам.
Ясни са противопожарните правила, както и разпоредбите на Общината, в случая, но да не бъдем прекалени светци!
С много по добри намерения бихме напомняли задълженията на народните ни избраници, защо са там и чии слуги са.
kr1100 - майстор
пон юли 24, 2023 10:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
Градския, макар да си позволява "палежи" в дворното си място, е абсолютно отговорна личност, като със сигурност го прави безопасно.
Винаги се шегува, като ме предупреждава, но досега не се е налагало посещение на място, вярвам.
Ясни са противопожарните правила, както и разпоредбите на Общината, в случая, но да не бъдем прекалени светци!
С много по добри намерения бихме напомняли задълженията на народните ни избраници, защо са там и чии слуги са.
Ясни не ясни като мързеливите идиоти не си косят около имота и в него естествено ще има суха трева и после пожари. После що им изгаряли къщи и вили . Ами надупваш се и косиш или правиш просека с разораване с трактор в извъннаселени места.
Има изоставени места с трева над 1,5-1,8м трева като изсъхне , дървета изъхнали преди поне 10г / то изсъхналото дърво и клони въобще не горят/.

При пожари в селски и полугорски имоти трябва яки насърчателни парични глоби за поддържане на пожаробезопасен терен. И като гори до такива къщи - да си изгарят за насърчаване на поддържането на територия.
Гледам кадри и от Гърция суха трева по метър до селски къщи и вили , ами да димят.
oberst - специалист
Около имота са други имоти - държавни/общински или частни. Как се коси чуждо без разрешение? А, освен тревата, дървета могат ли да се режат, така и така като е почнал човек? Мога и парка отсреща да окося, таман имам една дизелова BCS 701, обаче ако стане някакъв сакатлък, ще ми излезе през носа. Тези неща се правят регламентирано, за да си вържеш гащите, в случай на произшествие, а такива не е да не стават понякога.
Да бе, регламентирано!
Следите от регламентираната общинска дейност ще стоят дълго време в Белослав и Константиново.
Дори не си е мръднала пръста да сръчка и собствениците, защото Тя самата бездейства.
oberst - специалист
ср авг 02, 2023 6:29 amТрифон П.Трифонов написа:
Да бе, регламентирано!
Следите от регламентираната общинска дейност ще стоят дълго време в Белослав и Константиново.
Дори не си е мръднала пръста да сръчка и собствениците, защото Тя самата бездейства.
Цитирам ти примерна общинска наредба:
Чл. 15. В общинските озеленени площи се забранява:
1. Нанасяне на повреди върху храстите и дърветата и изсичането им. 2. Късането и изкореняването на цветя и повреждането на цветни фигури.
3. Нерегламентирано косене на тревни площи.

Пък в частен имот да влезеш да косиш без разрешение - хептен. Имам едни УПИта в провинцията - някой ги коси с палцова косачка и прибира тревата за сено. Устройва ме и не съм се заял, иначе мога да го хвана и свят да му се извие.

Общината като не си гледа работата - натиск и джангър, а ако ще се взимат нещата в свои ръце, барем да има договореност. Дори и добро не е хубаво да се прави нелегално.
ср авг 02, 2023 9:35 amoberst написа:
Цитирам ти примерна общинска наредба:
Чл. 15. В общинските озеленени площи се забранява:
...
Не разбираш.
Около двадесетина години работих по този нормативен документ, както и още няколко десетки.
Би могъл да си спестиш.......нещо.

Всъщност, разбираш, но те напъва да си кажеш.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не разбирам какво си премятате. Напоследък ПАК си имам работа с община... Мъка, пълна скръб и простотия. Даже не местят папки наляво и на дясно по бюрата Си... Това допълнително към вездесъщите дупки, треви, ремонти на ремонти, умряла комуникация по всички канали и тн... Знаете... Съвсем е явно, че наесен нови избори и че сегашните ще участват само проформа... Капаците на уличната канализация не се виждат от кал и листа, имаше голям пожар в квартал и тн и тн .
Представа си нямам как може системата да заработи. СИСТЕМАТА ... Пф!
ср авг 02, 2023 10:58 amn_a написа:
Не разбирам какво си премятате.
... Пф!
Какво друго може да си премятат момченцата, Кака?!
oberst - специалист
ср авг 02, 2023 10:50 amТрифон П.Трифонов написа:
Много добре разбирам и всичко, за което могат да ме хванат, го правя по устав, за да съм бетон. Същевременно, на интерпретатори, тълкуватели, усуквачи на закони и наредби при необходимост им стъжвам живота. Тук масово народът си прави какво си иска и си мисли, че е като през 90-те. Косете, режете, берете, обаче стане ли сакатлък или някой подхване ли ви, тогава ще видите какво значат излишни разправии.

Пък балъците как се наиграват... Един ТИРаджия "на село" го опандизиха директно, щото в изпитателен срок, наруши карантината, когато беше най-затегнат режимът. Други пък крадоха една дръглива крава и ги хванаха по следите, дето са я разфасовали. За самата кражба изобщо не се занимаваха, щото щяха да се изсулят по чл. 218 б с двете МРЗ ама им изпукаха ефективно по 3 години по чл. 325 б за причиняване противозаконно смърт на гръбначно животно - ха, ха, ха. Това като пример как от "нищо" става нещо...

Що им е да работят на институциите, като активисти вместо да ги гърчат тях, се захващат с ентусиазъм да нарушават наредби и закони, щото така по-лесно.
kr1100 - майстор
ср авг 02, 2023 7:10 pmoberst написа:
ср авг 02, 2023 10:50 amТрифон П.Трифонов написа:
Много добре разбирам и всичко, за което могат да ме хванат, го правя по устав, за да съм бетон. Същевременно, на интерпретатори, тълкуватели, усуквачи на закони и наредби при необходимост им стъжвам живота. Тук масово народът си прави какво си иска и си мисли, че е като през 90-те. Косете, режете, берете, обаче стане ли сакатлък или някой подхване ли ви, тогава ще видите какво значат излишни разправии.
Дреме ми на оня като им горят къщите и вилите. Да са си направили обезопасителен пояс около имота сами, а не да чакат някой друг да им го направи.Като го мързи гледаме безплатен сеир.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: