За кетчупа за цялата рецепта са продуктите долу, за малки количества може да се дели на 2, 4 и т.н.
6 кг. домати
4 глави лук (средни от плоския)
4 ябълки
4 моркова
5 червени пиперки.
Доматите се нарязват и поръсват с една (с.л.) лъжица сол. Да престоят докато се нареже останалото. Изцежда се сока и се маха за пиене.
Всичко се пече на фурна с вентилатор час и нещо, според количеството.
После се изсипва в тенджера и се пасира.
Тенджерата на котлона и се добавят:
700 мл. оцет, може и по-малко.
1 кг. захар
Още 2 супени лъжици сол (общо стават 3)
1 ч.л. карамфил
1 ч.л. синап смлян
1/2 ч.л. Индийско орехче.
2 ч.л. черен пипер.
Като се посгъсти в бурканите и 20 мин. заваряване.
6 кг. домати
4 глави лук (средни от плоския)
4 ябълки
4 моркова
5 червени пиперки.
Доматите се нарязват и поръсват с една (с.л.) лъжица сол. Да престоят докато се нареже останалото. Изцежда се сока и се маха за пиене.
Всичко се пече на фурна с вентилатор час и нещо, според количеството.
После се изсипва в тенджера и се пасира.
Тенджерата на котлона и се добавят:
700 мл. оцет, може и по-малко.
1 кг. захар
Още 2 супени лъжици сол (общо стават 3)
1 ч.л. карамфил
1 ч.л. синап смлян
1/2 ч.л. Индийско орехче.
2 ч.л. черен пипер.
Като се посгъсти в бурканите и 20 мин. заваряване.