Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
chapara - майстор
mika :?

Последна промяна от chapara на нед авг 06, 2023 7:59 pm, променено общо 1 път.
Така да, но кой прави инсталация с по 1 контакт на токов кръг?
Имам 3 да речем, всеки по 16А контакти, на 1 кръг. С колко А прекъсвач ще ги защитя? 25А естествено.
Ако ги защитя с 16А, това предполага ситуация с възможност за ползване на само 1 контакт.

пп. Това беше към Мика.
Както обикновено, взе да става мазало. Е, аз отлитам.

пп2. Гога, не те разбрах, но....
Кълва на гола кука. Ако 25А ми малее, на стандартно българско жилище, с общо 2 кръга контакти на 25А, 1 кръг за фурната 25А, ........според теб излиза, че отдавна превишихме допустимите 50 или 63А панцер. За бойлер не останаха, а осветлението ще е на лоени свещи.
Една тема може ли да остане "сериозна"?!
mika - специалист
нед авг 06, 2023 7:58 pmТрифон П.Трифонов написа:
В примера който дадох и пет контакта да имам на този кръг, при спусъци 2,5 мм2 бих сложил АП 16А.
Имах неблагоразумието, бидейки "високотехнологично ориентирана личност", да пусна резервна линия от UPS с максимална мощност 700W.
E, случи се да бъда поставен на място, когато освен задължително осигурени с резервата, единият от двата допълнителни контакта бе зает с прахосмукачка от благоверната.
Чух от спалнята как пищи неистово горкото устройство и в див галоп се спуснах към хола, на финала издърпвайки швепсела с най строгият си поглед. След втората дума бях пратен "у майкини си".
Някой спомена ли контакти с упътване?!
нед авг 06, 2023 8:29 pmchapara написа:
Заврян зет ли Ве :? :roll:
Не, окумуш стопанка, корназ бейби.
С кифли не се занимавам. Аз кроасан ли съм или...
gogo7777 - майстор
....
пп2. Гога, не те разбрах, но....
Кълва на гола кука. Ако 25А ми малее, на стандартно българско жилище, с общо 2 кръга контакти на 25А, 1 кръг за фурната 25А, ........според теб излиза, че отдавна превишихме допустимите 50 или 63А панцер. За бойлер не останаха, а осветлението ще е на лоени свещи.
Една тема може ли да остане "сериозна"?!
Е аз само си спамя......тебе ще те фана на чепарето....нема да дърпам само за една риба, я. Споко, ще те пусна после след обичайните измервания
:drinkers: :partyman: :partyman:
gogo7777 - майстор
нед авг 06, 2023 8:14 pmmika написа:
В примера който дадох и пет контакта да имам на този кръг, при спусъци 2,5 мм2 бих сложил АП 16А.
Що излагаш Шоплука......с какво въже и как ще вържеш 3 говеда за сливата?
нед авг 06, 2023 8:50 pmgogo7777 написа:
......тебе ще те фана...
:drinkers: :partyman: :partyman:
Освен за чернокопа, но само ако виртуален те задоволява.
ivanovbg - майстор
Трябва много да си тъп за да включиш 5киловата консуматор в контакт 16 ампера. Но в живота се случва след баня да включиш сешоар 2киловата в единия контакт, а в другия да работи 2,5 киловата духалка. Тогава не се претоварва никоя линия , магистралата с 4квадрата е ок и предпазител от 16 ампера гърми. При мен всички контакти в една стая са на една линия. Подови са и на първите три съм пуснал 4квадрата на четвъртия 2,5. Отклоненията в подовите контакти са с 2,5кв. За всяка стая отделен предпазител. Осветлението е на един. Дефектно токова по една 40 амперова на етаж. Печката е без. За бойлер си е отделно 25 ампера ДТЗ и 20а предпазител макар че и 16 ще държи

То защита от глупаци няма! При много хора дето не са мислили и са слагали по два контакта в стая на удължители се пускат понякога значителни киловати и после удължителите били некачествени и бързо сдавали багажа. При нова инсталация е хубаво да си предвидиш повече контакти в стая.

Тема "Нова инсталация на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: