Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
нед авг 06, 2023 9:05 pmivanovbg написа:
Трябва много да си тъп за да включиш 5киловата консуматор в контакт 16 ампера.
Какъв е па тоя консуматор с щепсел...?
До 4кв недоразумения съм виждал ...барабар с последствията както за уреда така и за щеспела и контакта/
bota156 - специалист
нед авг 06, 2023 8:23 pmТрифон П.Трифонов написа:
Имах неблагоразумието, бидейки "високотехнологично ориентирана личност", да пусна резервна линия от UPS с максимална мощност 700W.
E, случи се да бъда поставен на място, когато освен задължително осигурени с резервата, единият от двата допълнителни контакта бе зает с прахосмукачка от благоверната.
Чух от спалнята как пищи неистово горкото устройство и в див галоп се спуснах към хола, на финала издърпвайки швепсела с най строгият си поглед. След втората дума бях пратен "у майкини си".
Някой спомена ли контакти с упътване?!
Драговерната ми изключи така WiFI-то и си пусна Шошоар, въпреки 2000/1500в УПС всичко изключва, тя пак включва и ме вика абе тука нещо се прееба Шошоара - тръгва и спира. Кво да четеш конско на тема ядрена физика на пеленаче !?!?!?
Преместих разклонителя да не са на удобно контактите, УПС-а го заврях на пичковци и няма да се охлажда добре, даже хич не се и виждат (и мене ще затрудни) ама няма как да ги ползва. Даже ме и пита къде са? Създават проблеми и ги махнах да не ти се случи нещо, че не мога да живея без теб. Насмалко да ударим 2-ри рунд мачкане на чаршафи
iliya_i - майстор
вт авг 08, 2023 9:04 ambota156 написа:
Имах неблагоразумието, бидейки "високотехнологично ориентирана личност", да пусна резервна линия от UPS с максимална мощност 700W.
E, случи се да бъда поставен на място, когато освен задължително осигурени с резервата, единият от двата допълнителни контакта бе зает с прахосмукачка от благоверната.
.....
Драговерната ми изключи така WiFI-то и си пусна Шошоар, въпреки 2000/1500в УПС всичко изключва, тя пак включва и ме вика .....
Ха сега тези неща ги пишете и в другата тема - на Блу.
Щото той там измислил линии за контакти с 10А бАшони. :lol: :lol: :lol:
вт авг 08, 2023 1:39 pmiliya_i написа:
Тоя, Балуту, съм го отсвирил в момента в който разбрах, че си е повярвал.
Къде беше (балуту), само не разбрах, когато ми трябваше преди 30г?!!!
Да не бях се хабил, преди туй, в даскалото, а практиката при главен енергетик направо е в канала.

Сериозно, този човек обижда професионалистите във Форума, със своята арогантност.

пп. Самоцензурирал съм се за другата тема. Решил съм да я пазя чиста от справедливи сквернословия по адрес на тутманика.

Шефе, надявам се да го оцениш!
valentino76bs - майстор
вт авг 08, 2023 1:39 pmiliya_i написа:
вт авг 08, 2023 9:04 ambota156 написа:
.....
Драговерната ми изключи така WiFI-то и си пусна Шошоар, въпреки 2000/1500в УПС всичко изключва, тя пак включва и ме вика .....
В интерес на истината попадал съм на такива контакти в стари тухлени блокове с ТЕЦ кабелите им са 1,5 кв.мм и са точно над нощните шкафчета.Не мога да си спомня дали бяха шуко ама най вроятно не!
вт авг 08, 2023 7:08 pmvalentino76bs написа:
В интерес на истината попадал съм на такива контакти в стари тухлени блокове с ТЕЦ кабелите им са 1,5 кв.мм и са точно над нощните шкафчета.Не мога да си спомня дали бяха шуко ама най вроятно не!
Естествено, че не е шуко и още по естествено е да няма нищо общо с настоящето, от доста години насам. Имам ги още в каменната къща, кабелите и контактите.
По онова време не е имало битов консуматор дето да ги нагрее.
Баща ми ми е разказвал да онези времена, когато тока е бил безплатен, а на къща се е позволявало само по една крушка.
chapara - майстор
Извинявай, не се сдържах. Аз не помня такъв период, тоя безплатния :? Няма ли някакво инфо за тогава, да се ограмотя, стана ми интересно?
Няма, сичко е митове и легенди, а ти не си живял по ония времена.
Писах- разказвано ми е. Някога, кога са прекарвани първите жици.
Щом пишеш, явно не си толко дърт, та да се броиш съвременник, че и да помниш.

Вероятно някой може да изрови нещо от Гошо.
chapara - майстор
Колко па да съм дЪрт, се си мисля че повече от теб😁 , но на всеуслушание няма да кажа😉 ,млад съм по душа😊
Мани другото, ама ми е интересен казуса! Аз помня че инкасатора за вода минаваше в края на годината само и сметката беше 2ст./год., но не безплатно. За това ми срана интересно за тока.
вт авг 08, 2023 9:21 pmchapara написа:
... За това ми срана интересно за тока.
Тъй кат сРали, се тъй става.
...на тес години и граматика и сичко отива......ф кенефа.

Тема "Нова инсталация на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: