Напишете въпрос свързан със санирането.
tuninghuman - специалист
Решил съм да сменям всичката дограма в апартамента. Не е много но не са и малко вратите и прозорците. Имам оферта от фирма АВЕЛ (Бургас) със сериозен (по тяхните думи) цех със сериозни машини и предлагат KÖMMERLING - 5 камерен. Смятам да сложа К-стъкло (лятото има ли парников ефект заради К стъклото? Какво да очаквам от него през лятото?) Да скачам ли на троен стъклопакет?
Знам че е важно много стколопакета - той е 90% от цялата дивотия.
Знам че е важно много и обкова, сглобяване и монтаж.
Обаче кои са марките хубав обков?

......... това сравнение на марките профил как ви се струва?
---------------------------------------------------------------------
Ето ви ориемтировъчни класове на пвц профили, като качество и естествено цена
- REHAU - нисък среден клас
- TROCAL - среден клас
- KÖMMERLING - висок среден клас
- KBE, SALAMANDER и SHUKO - висок клас

има още много марки профили, но това са основните за които си заслужава да се похарчат

парички ... без REHAU , него го сложих защото трябва да му се знае "мястото" в иерархията!
За профили като блик, тисен и вайспрофил не коментирам ...

---------------------------------------------------------------------
pipbel - майстор
Да скачам ли на троен стъклопакет?
Аз скочих вече на същото. :-D
Избрах ги защото след дълго проучване и ровене из нетове и всевъзможни форуми стигнах до заключението че те са с най-малък шанс да получиш нещо произведено в Германистан.
Слагай 3 стъкла (двоен СП) с К навсякъде смело и не се бой. :!:
Важното е да пестиш зимата от слънцето.
Лятото като дойде ще му мислиш как да се предпазваш, решения много.... :cool:
И късмет с монтажниците, че е важно. Аз имах такъв, ама предварителна гаранция за кадърен монтаж няма как и кой да ти даде....
Letajanta - помощник
Миналата зима си правех ремонт на кухня и трапезария дограмата е профил Блик с троен стъклопакет ефекта е страхотен в момента тази стая е с 4 -5 градуса по топла от другите
tuninghuman - специалист
добре а как стои момента с подпрозоречните външни и вътрешни плоскости - те са детайл които не е маловажен. Външни алуминиеви - ясно трябва да има , ами вътрешните ПВЦ дето са? Заслужава ли си?

Комарниците - безз тях неможе - ама гледам едни цени леко странни ми се струват ! . А и има няколко вида май - кой си заслужава?
tuninghuman - специалист
получих и оферта за ТROCAL и --- на едното място ме посъветваха да не слагам К-стъкло на 2тес таи със западно изложение защото лятото ставало адски парников ефект . незнам как да направя - искам зимата да ползвам ефекта на К-стъклото но лятото тези стаи са доста осветени и без това е жега а с парников ефект 6е стане ад.

Ако сложа зеленикъв стоп сол стъкла + к-стъкло - ще има ли ефект?

Кои са фирмите който прават добър обков за да знам да се ослушвам за тях.

мерси.
tuninghuman - специалист
дадох ами оферта от Бургоспласт - TROCAL 5 камерен зл. дъб + 32мм стъклопакет - 2 стъкла (бяло+к стъкло) ... и друга фирма KÖMMERLING - 5 камерен elegance зл. дъб + оба4е 24мм стъклопакет - 2 стъкла (бяло+к стъкло).

На Бургоспласт офертата е с 600-700 лв по малко (до края на месеца имат 20% намаление)

Вупроса ми е дали да скоча на KÖMMERLING но с 24 мм или на TROCAL с 32мм. Аз мислих 4е 32 мм са само за трислиният стъклопакет. Този 32 е двоен обаче. Дали ще има съ6ествена разлика между 32 и 24 мм двоен стъклопакет. И дали KÖMMERLING и TROCAL и те имат съ6ествена разлика ?

Тема "KОЕMMERLING" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: