Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Ааа, преател ми е, пък аз съм 'псолютно лоялен и съвестен ятак.
Вдига рейтинга, та трябва да го кътаме.
gogo7777 - майстор
....бе кой е.......не ме мъчи да мисля!!?
:drinkers:
Ако погледнеш последните ми 10 поста...
Само малко физически труд...

пп. Вече 11
Alfa_D - специалист
На вас ви е смешно, но поради „любов“ между входовете и съседите, нямам достъп до абонатната станция, освен ако през цялото време не присъства техник от топлофикация.
Значи каня един техник от топлофикация, той стои 3-4 часа докато аз си правя парното, защото ако има теч от някоя връзка, пак трябва да се източва, после пак проби и т.н. Това може да се случи в някакъв идеален свят, но не и в реалността.

Цялата операция трябва да се направи бързо и без да се източва инсталацията - легени, парцали, такива ми ти работи. Това е работа за майстори на друго ниво - не за разни философи и лигльовци :lol:

Тръбата от инсталацията е огъната по някакъв невероятен начин и няма как да я срежа и да направя нова резба.
Показаният прав преход 3/4 към 16 мм става ли? С него свързващата тръбичка ще се увеличи от 8 на 12 см.

Изображение

Изображение
Този радиатор има ли секретен вентил?
Alfa_D - специалист
вт авг 15, 2023 8:52 amТрифон П.Трифонов написа:
Има само един вентил за регулиране на температурата и пробка за обезвъздушаване.
С един новодомец, който също ремонтира, ще правим делегация и ще ходим със сведени глави да се молим на колене пред многоуважаемия съсед, който държи ключовете за абонатната. Не виждам друг начин да направя ремонта :-D
вт авг 15, 2023 11:15 amAlfa_D написа:
вт авг 15, 2023 8:52 amТрифон П.Трифонов написа:
Има само един вентил за регулиране на температурата и пробка за обезвъздушаване.
С един новодомец, който също ремонтира, ще правим делегация и ще ходим със сведени глави да се молим на колене пред многоуважаемия съсед, който държи ключовете за абонатната. Не виждам друг начин да направя ремонта :-D
Това хубаво, пожелавам невероятен успех!
Един секретен вентил няма да е излишен.
Бих сменил превантивно и термовентила.
Това ще улесни евентуални ремонти в бъдеще.
Освен това, ако тръбата не може да се насочи към радиатора, то не може ли конзолите да се преместят, спрямо захранмащата тръба?!
Само като идеи за подход към проблема.
chapara - майстор
вт авг 15, 2023 11:15 amAlfa_D написа:

Като ще ходите двама, що не му нашокате репата на тоя цървул?
Къде пише, че трябва да присъства техник и че не можеш да си правиш ремонт?? Да не е цървул със зелени чорапки😆
Опитвали са се по обекти с тоя номер.
Някой да не знае че всеки абонат има иделна част от аб.станция? Звъня в полицията че не дават достъп на собственик на който извършвам ремонт (е все пак съм фирма) и в повечето случаи ми дават ключа преди да съм позвънял. :lol:
gogo7777 - майстор
Чак пък полиция :lol: :lol: :lol: .....два шамара и ще е пред мен с ключовете от абонатната.
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
chapara - майстор
😄😁😄😇много си екстремен! Първо со кротце.

Тема "Проблем с връзката към радиатора на парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: