Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dedal - специалист
вт авг 15, 2023 9:49 pmянко написа:
Това за ограмотяването май е за мен.Гледам основно децибелите.Не съм виждал такова чудо в действие
Ти си по темата и мога на mail да ти пратя клип на две марки при охлаждане да чуеш как е едната и как другата. Реално едната бучи, спира и тръгва когато реши и се чува щтракане на реле. Другата ако си сложиш ухото не можеш да разбереш кога работи и кога не
dedal - специалист
Това за ограмотяването май е за мен.Гледам основно децибелите.Не съм виждал такова чудо в действие
Ти си по темата и мога на mail да ти пратя клип на две марки при охлаждане да чуеш как е едната и как другата. Реално едната бучи, спира и тръгва когато реши и се чува щтракане на реле. Другата ако си сложиш ухото не можеш да разбереш кога работи и кога не. Няма да ги споменавам, за да не излезе реклама. Иначе по документи ги купих и двете. Сега правя рекламация на едната марка
dedal - специалист
Ти си по темата и мога на mail да ти пратя клип на две марки при охлаждане да чуеш как е едната и как другата. Реално едната бучи, спира и тръгва когато реши и се чува щтракане на реле. Другата ако си сложиш ухото не можеш да разбереш кога работи и кога не. Няма да ги споменавам, за да не излезе реклама. Иначе по документи ги купих и двете. Сега правя рекламация на едната марка
dedal - специалист
вт авг 15, 2023 10:08 pmянко написа:
Коя е другата?
Аз реклама не правя. На лично може. Тук не. Вече съм подал жалба срещу определени хора и не мисля да нарушавам и аз правилата. Мога на лично с клип и звук за да чуеш сам
янко - специалист
Прати,на по-безшумното
LazarGanev - "Велик майстор"
вт авг 15, 2023 9:43 pmdedal написа:
вт авг 15, 2023 9:29 pmLazarGanev написа:
И как се ограмотяваш, като разглеждаш предложения по сайтовете? Клима 2000 с тангенциален вентилатор ( сериа Т, а не С) са по-добри от Бърнит
За грамотност не ми говори. Аз да не съм параджия да знам. Искам си оферти от фирми, нали това им е работата и за това им плащам в крайна сметка. Идват, слагат, плащам, заминават и ако не бачка идват да си го приберат и ми връщат парите. Аз ли нещо не съм запознат със законите или вие бачкате на черно. Ми да са ми сложили сериа Т, аз за пари не съм се циганил. Та чуй се с фирмата дето ги продава, не съм аз човека който е решавал какъв тип да е нещото. Аз обаче като платя искам то да бачка, иначе си го прибираш и идва друг. Е верно ли си мислиш, че за инсталация 30 и нагори се я монтирам сам с подръчни инструменти. Това че питам във форума е за да съм запознат и да усетя кога ме лъжат. А не да дам 3000 на една фирма и 3000 на друга па да сравнявам кое бачка и кое не бачка и после да ходя да си губят времето едната фирма да ми върнат парите.
За ограмотяването наистина беше за Янко, а не за тебе. А ти на колко фирми викаш си платил за оферти, че ми стана интересно? А изборът естествено, че ти трябва да си го направиш, ама трябва да обсъдите различни варианти, а не те да ти предложат най-евтиния вариант, за да не те изгубят, пък ти като видиш цената ти харесва и не питаш за друго, съгласяваш се и после си недоволен :-D . В интерес на истината конвектори се избират трудно, освен ако цената няма значение
dedal - специалист
вт авг 15, 2023 10:16 pmянко написа:
Прати,на по-безшумното
На лично пиши или на маил. Ще ти пратя. Не само е двойно по безшумно от климатик, но и комфорта е различен. С условие, че съм го тествал само за охлаждане и на сухо за топлене. Обаче то на въш е 20 вечерта и нямам наблюдение за отопление. То това беше основната тема, но малко я развалихме, не по моя вина.
dedal - специалист
вт авг 15, 2023 10:19 pmLazarGanev написа:
вт авг 15, 2023 9:43 pmdedal написа:
вт авг 15, 2023 9:29 pmLazarGanev написа:
И как се ограмотяваш, като разглеждаш предложения по сайтовете? Клима 2000 с тангенциален вентилатор ( сериа Т, а не С) са по-добри от Бърнит
За грамотност не ми говори. Аз да не съм параджия да знам. Искам си оферти от фирми, нали това им е работата и за това им плащам в крайна сметка. Идват, слагат, плащам, заминават и ако не бачка идват да си го приберат и ми връщат парите. Аз ли нещо не съм запознат със законите или вие бачкате на черно. Ми да са ми сложили сериа Т, аз за пари не съм се циганил. Та чуй се с фирмата дето ги продава, не съм аз човека който е решавал какъв тип да е нещото. Аз обаче като платя искам то да бачка, иначе си го прибираш и идва друг. Е верно ли си мислиш, че за инсталация 30 и нагори се я монтирам сам с подръчни инструменти. Това че питам във форума е за да съм запознат и да усетя кога ме лъжат. А не да дам 3000 на една фирма и 3000 на друга па да сравнявам кое бачка и кое не бачка и после да ходя да си губят времето едната фирма да ми върнат парите.
За ограмотяването наистина беше за Янко, а не за тебе. А ти на колко фирми викаш си платил за оферти, че ми стана интересно? А изборът естествено, че ти трябва да си го направиш, ама трябва да обсъдите различни варианти, а не те да ти предложат най-евтиния вариант, за да не те изгубят, пък ти като видиш цената ти харесва и не питаш за друго, съгласяваш се и после си недоволен :-D . В интерес на истината конвектори се избират трудно, освен ако цената няма значение
Що на теб windows като ти предложат питаш ли на ред 180 000 в кода какво пише. Защото моите клиенти за софтуера до сега не са ме питали. И вероятно никога няма да ме питат. Те очакват аз да им дам нещо работещо, ако не бачка ми го връщат. Иначе на две фирми заедно. Дветет, двете дават приблизително еднаква цена, двете заедно монтират и просто едната работи, а другата не работи. И аз за оферта не плащам, плащам за монтаж. Ако твоето бачка си ОК, ако не бачка идваш събираш, връщаш пари и си отиваш. Кое пък толкова не е ясно не разбирам :(
И къде писах за цена, писах цитирам "Аз за цена не съм се пазарил. Ми да да ми предложили тип Т" Аз даже нямам идея, че са различни типове. Фактите:
На едното цъкам бутона и бачка.
Другото дето знам как се пише програма го настройвам 6 дена и не бачка.

Резултата:
Вие носите още, а вие си събирате партакешите и връщате парите
LazarGanev - "Велик майстор"
Дедале, за всеки влак си има пътници, но ролята на офериращия е възможно най-бързо и точно да опознае характера и навиците на клиента и семейството му, за да знае на кого какво да предложи. Клима 2000 са доста Old scool и отдавна не ги предлагам за жилища, но наскоро оборудвахме с такива таванни един хоспис и собствениците са доволни. Наскоро обаче загубих един много добър обект, защото не исках да се съглася с акъла на клиента, да му монтирам най-евтините и калпавите високостенни конвектори. Не всички колеги обаче са били толкова упорити като мен :cool:

Тема "Термопомпа и охлаждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: