Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Цветомир Димитров - специалист
По лични причини не съм работил може би вече месец.Голямата така си седи и почива.С малката си поддържам личните места за косене,и не,нямам проблем с квадрата,даже е по приятно и леко с нея,2.7 на малката й е идеална.В началото много ми правеше чалъми,връзваше се на възел,ама реших проблема.
емовлаха - специалист
нед авг 20, 2023 2:29 pmЦветомир Димитров написа:
По лични причини не съм работил може би вече месец.Голямата така си седи и почива.С малката си поддържам личните места за косене,и не,нямам проблем с квадрата,даже е по приятно и леко с нея,2.7 на малката й е идеална.В началото много ми правеше чалъми,връзваше се на възел,ама реших проблема.
Дано бързичко се оправят нещата при теб! 2.4мм със Т55х при мен беше прищипана м/у капачката и основата дето се събира главата там беше и късането в лека трева със втория замах иначе косата не усети кордата. Догодина ще тествам 2.7мм в Т45, това със възлите съм го виждал Китайка да го прави на един приятел връзва кордата над главата имах желание да тествам неговата коса но, не я даде със оправданието, че нямам стаж :) При теб как се реши проблема
Решението е просто-жълта е кордата и си отбелязвам с маркер къде е средата,2.7 е най-тънката за Т45х,не виждам смисъл да се ползва освен ако не косиш райграс да речем,много тънка и ниска трева.Дебелите корди не са за това.
емовлаха - специалист
вт авг 22, 2023 12:44 pmЦветомир Димитров написа:
Решението е просто-жълта е кордата и си отбелязвам с маркер къде е средата

Демек лесно да намираш средата защото се осукват двата края при самия монтаж ? Аз оставям един край къс и почти са ми равни двата като е намотана.
Имам я главата и затова ще опитам със 2.7мм пролетта е лека тревата кръгла корда почти не ползвах този сезон
kr1100 - майстор
вт авг 22, 2023 12:44 pmЦветомир Димитров написа:
Решението е просто-жълта е кордата и си отбелязвам с маркер къде е средата,2.7 е най-тънката за Т45х,не виждам смисъл да се ползва освен ако не косиш райграс да речем,много тънка и ниска трева.Дебелите корди не са за това.
Не в средата, а с около 10 см разлика.Направи си прорези и на другата част на шпулата - ще си улесниш живота при навиуване. Навиваш едната половина витка до витка плътно наредена корда ,защипващш я в прореза кордата и после споко навиваш другата половина
П.П. То и картинка дават с новата глава как се навива кордата.
Винаги в средата съм гледал,понякога наистина единия край е по дълъг,ама малко,имам stihl cutting tool да ми улеснява живота,като цяло гледам да комнбинирам щил и хуск така,че да ми е най-лесно и удобно.Стигам до извода,че не си струва да пестиш от каквото и да е-изключвам плесигласа за шлемовете,някой може ли да ме насочи към начин изключае очила да си предпазвам лицето,един приятел е само с очила и ако коси в роса става като шрек зелен по лицето...? :rock: :rock:
dragozow - майстор
Хващате двата края с едната ръка и плъзгате другата по кордата, като свърши, там е средата.
Indianec 2 - специалист
Последно купих някаква кръгла двукомпонентна за китаеца, доволен съм, ама на места имаше издънки и подкарах с ножа
Иначе за сега китаеца няма грешка, само настроих карбуратора да работи оптимално.
емовлаха - специалист
Повече време ми отнема да почистя капачката и шпулата навиването на корда е елементарно, само предварително отрязаните парчета корда да не се мотаят на ръка на дребни кълбета за да се слагат в джобове аз мотая към 40см широко няма оплитане и възли. Както е удобно така си навивайте кордите

Предпазните средства Цвето доста е писано! Предното косене бях само със очила покрай съседска ограда на пътя кордата подхвъли камъче малко по-голямо от лешник като за прашка и камъчето ме тресна м/у очите в моста на очилата чист късмет си беше иначе Щил очила :) Със предпазител бях явно е рикоширало от оградата

kr1100 - майстор
вт авг 22, 2023 7:36 pmЦветомир Димитров написа:
...Стигам до извода,че не си струва да пестиш от каквото и да е-изключвам плесигласа за шлемовете,някой може ли да ме насочи към начин изключае очила да си предпазвам лицето,един приятел е само с очила и ако коси в роса става като шрек зелен по лицето...? :rock: :rock:
Полушлем , жълт с поликарбон отпред .Може да се повдига поликарбона нагоре..
Имам и цял шлем с антифони и поликарбон, но в топло време не е работа с него.
Нещо подобно :
https://www.valerii.com/predpazen-shtit ... zyor-29783
Обаче на 2-3 година поликарбона потъмнява като матиран.

п.П. Преди и аз карах с очила. Но откакто 1 камъче ме прасна по устата съм със щит. Можеше да ми изкърти зъб. 2 седмици ходих с подути устни и се плесках с мазила, че като хване коричка , лесно коричката се пука и пак кървища.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: