• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 73
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
На светлинни години съм от Профи, но от професионалист знам, че "токът убива през "лампа"".
Съвсем отговорно смея да твърдя, дето това ми е кристално ясно.
Моля, да не ме храниш, че се намесих между профитата! Стремя се да отслабна.
B0bi - специалист
Коментарът ти не е точно ... но пък нали се разписа :lol:
"През лампа" ... ако е до 5W с малко смятане можеш да го докараш до неубиващия ток.
Отделно на лампата идва и фаза и не е задължително токът първо да е минал през крушката, та да го намали малко :wink: ... преди да ти види сметката.
gogo7777 - майстор
пон авг 21, 2023 3:43 pmhidrazin написа:
пон авг 21, 2023 9:55 amvalentino76bs написа:
Убедих се с очите си ,че няма никаква гаранция ,че ще изключи само АП с крива Б колкото и правилно да е каскадирането.
+1111 :-D
:partyman:
Това имах в предвид....практиката не е като теорията. Блу-то определено гледа нещата от към теорията (в железата също), но е готин и много полезен съфорумник.....
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
gogo7777 - майстор
пон авг 21, 2023 7:41 pmB0bi написа:
"През лампа" ... ако е до 5W с малко смятане можеш да го докараш до неубиващия ток.
Отделно на лампата идва и фаза и не е задължително токът първо да е минал през крушката, та да го намали малко :wink: ... преди да ти види сметката.
През лампа........а после жертвата. Ти К'во написа, че не разбрах. :drinkers:
пон авг 21, 2023 7:41 pmB0bi написа:
Момче, "лампа" е в кавички. Вече е ясно от кои енергетици си.
Изобщо не смятам да смятам, защото написах- "Токът убива през "лампа"". Ако помислиш по съвсем нормален начин над окавичканото, ще се досетиш, че не е задължително да убие.
Е, и ти се разписа.

"Отделно на лампата идва и фаза" е най якият ти коментар, през последното денонощие.
hidrazin - майстор
пон авг 21, 2023 8:21 pmgogo7777 написа:
. Блу-то определено гледа нещата от към теорията (в железата също), но е готин и много полезен съфорумник.....
Напълно съгласен с втората част от тексата! Готин е! :supz:
Понякога се шегувам с него и се държи като пич.
НО! НО в областта на електротехниката (и као теория, и още по-малко като практика - да не кажа никаква) в пълен профан.
А това е ОПАСНО. Опасно както за него, така за хората около него + деца.
P.S. И да не съм голословен - от вчера:
Нелепа смърт: Токов удар уби 26-годишен, докато затоплял вода
Гого, и тоя е слушал брътвежите ти за “безсмислената” ДТЗ, три проводна инсталация и тем подобни “простотии” според теб.
Аз тая вечер ще спя спокойно… А ти?
B0bi - специалист
hidrazan, не видях никъде написано, че е ползван заземен уред. През ДТЗ можеш да си гориш като факла ако с едната ръка хванеш фазата, с другата - нулата и си на стълба, да речем. Ще го отречеш ли?

пон авг 21, 2023 8:39 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
Ще се опитам да изясня, макар че се съмнявам, че ще проумееш ...
Под "лампа" се разбира осветително тяло. Дали токът убива през лампа се възприема "да е ограничен от крушката". Токът на 5 ватова крушка е 22 мА, т.е. - по малък от опасния за човек.
Това, че "идва фаза" на лампата е, че тя може да те перне директно, без да минава през крушката.
вт авг 22, 2023 6:23 amB0bi написа:
пон авг 21, 2023 8:39 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
Ще се опитам да изясня, макар че се съмнявам, че ще проумееш ...
Под "лампа" се разбира осветително тяло. Дали токът убива през лампа се възприема "да е ограничен от крушката". Токът на 5 ватова крушка е 22 мА, т.е. - по малък от опасния за човек.
Това, че "идва фаза" на лампата е, че тя може да те перне директно, без да минава през крушката.
Нищо не си разбрал- проумял.
редактирано
Тая крушка няма да светне.
hidrazin - майстор
вт авг 22, 2023 6:23 amB0bi написа:
hidrazan, не видях никъде написано, че е ползван заземен уред. През ДТЗ можеш да си гориш като факла ако с едната ръка хванеш фазата, с другата - нулата и си на стълба, да речем. Ще го отречеш ли?
Разбира се че няма да го отрека.
Но това не променя факта че сега щеше да е жив ако имаше ДТЗ в токовия кръг. Дори на незаземен уред.
Това ще го отречеш ли?
Защото едва ли е хванал с едната си ръка фазата, с другата - нулата и при това изолиран от земята.
BLUEPUPIL - майстор
Ама, много смешни работи стават тук. Домързя Ви като „профита“ да напишете една ясна и опростена (без увъртания) тема за направа на домашната ел. инсталация, прикривайки се зад извинението, че било опасно някой да си я прави сам. Ама, той човека с вас и без вас, ако е решил, ще си я направи. Разкомплексирайте се и споделете знания и опит, за да може и той да минимизира рисковете.

После......, Blue-то бил само теоретик (макар и блестящ).
пон авг 21, 2023 8:21 pmgogo7777 написа:
....практиката не е като теорията. Блу-то определено гледа нещата от към теорията ===
За практиците съм приготвил провокиращи и затрогващи изненади:
1..Два многожични кабела 4 и 6мм2 (на долната снимка, червен и черен), напъхани в накрайник за 10мм2 с външен диаметър 4.9мм и кербовани с клещи за гилзи GTY-6 с външен диаметър 5.3мм.
:shock:

Прикачен файл:
1.jpg

2..PVC табло, монтирано в метална кутия с цел допълнителна защита от пожар.
:supz:

Прикачен файл:
2.jpg

3..Голяма (разбирай с протекции) ел. фирма изпълни със следното смешно подпиране касата на капаците.
:rolleyes:

Прикачен файл:
3.jpg
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 73

Тема "Как да си направя ел. инсталацията?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: