вт авг 22, 2023 9:24 amhertpo написа:Лесно и бързо в строителството няма как да се получи, уви. На всеки етап има изненади и подводни камъни. Лично аз нямам особено доверие в така нареченото сглобяемо строителство. Влизал съм в една такава къща на мой познат и останах с усещането, че това е нещо като луксозна барака. Такова нещо за себе си не искам. Тия дни водих предварителен разговор с конструктор за малка къща, тоест не повече от 150 квадрата с гаража. По мнения на познати които в момента строят за груб строеж може съвсем спокойно да се вместя в 1000 лева на квадрат. В размисъл съм дали да има маза. А ако има, мисля да е под гаража. По-голяма не ми трябва просто, освен това и парите са фактор.вт авг 22, 2023 9:07 amstefanjor написа: По- добре се "върни" и прочети къде какво е изписано в този и други форуми.Масирано чета и гледам от седмица.
За "месец-два" може да построиш беседка... всичко друго е кукички за шарани...
Мислех,че доста по-лесно и бързо да се строи,но уви.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
D.Kalchev
- специалист
30 мнения в "Нова къща на село"
nelina_london
- специалист
С някои условности,може и да се стигне до цена от 1000лв/м2 на етап шпакловка и замазка,въпреки ,че е доста съмнително щом трудът е заплатен ,а не личен .Абсолютно нереално е за тази цена да се завърши до ключ .
Чираче
- майстор
вт авг 22, 2023 5:14 pmschuldiner написа: Ползвайки търсачката с автор "чираче":Не знам каква е целта на цитираното? Аз нищо не крия. Всичко съм постигнал със собствени умения. Ако на някой му пречи, да не ме чете.
С ключова дума "моята къща" - 43 резултата.
За "къща с термопанели" - 33 резултата.
"Моята къща с термопанели" - 15 резултата.
"Машинен инженер съм" - 12 резултата.
Някой ако не е разбрал, защо няма тайни ...
kr1100
- майстор
вт авг 22, 2023 5:40 pmD.Kalchev написа: .... В размисъл съм дали да има маза. А ако има, мисля да е под гаража. По-голяма не ми трябва просто, освен това и парите са фактор.Има 1 фактор колко дълбоко са подпочвените води ?? Направи проучване наоколо - съседи.
Така или иначе ще имаш геоложки проучвания със сонда.
В предвид засушването и липсата на валежи -прави маза.
Офф 2009 геоложки - на 30-40 см вода. 2010 г. копаене за основи - вода , канал за изтичане на водата. Кладенеца - дъно на 8,5, като се надвеся над пръстените стигам водата с ръка.
Сега ниво на водата 1,45 м от дъното . да бях знаел да правя и маза тогава. Съсед има полуподземен гараж - не си вкарваше колите заради водата .Помпата полупостоянно работи за изхвърляне на вода от гаража.
Времената се менят.
schuldiner
- майстор
За мен вече няма тайни, смея да твърдя и нищо не крия леко се различават по смисъл. Та, като няма тайни, колко излиза стоманената конструкция - без бетона, без обшивките на стените и покрива, само конструкция труд и материали. Аз споменах вече в друга тема - на мен ми оферираха от двойно до тройно на дървената, която изпълнихме. Вярно, ако я правех сам, щеше да е само до 50% повече, но не всеки може да работи със стомана. Дори и тези, които си мислят че могат
@nelina_london - условности има във всеки строеж, но 1000 лв./м2 е напълно постижимо дори с чужд труд. Примера го видя, надявам се.

@nelina_london - условности има във всеки строеж, но 1000 лв./м2 е напълно постижимо дори с чужд труд. Примера го видя, надявам се.
Чираче
- майстор
вт авг 22, 2023 7:50 pmschuldiner написа: За мен вече няма тайни, смея да твърдя и нищо не крия леко се различават по смисъл. Та, като няма тайни, колко излиза стоманената конструкция - без бетона, без обшивките на стените и покрива, само конструкция труд и материали.Никога не съм правил подобни сметки. За всяка конструкция е различно, в зависимост от проекта.
Само да спомена нещо - преди няколко години един познат/запознахме се като пациенти в болница/ искаше да му направя покрив на къщата с метална конструкция и термопанели около 100кв.м., като на моята къща. Не ми се занимаваше, и за това му обявих цена, с която мислех, че ще се откаже. Той се съгласи на секундата. Впоследствие се оказа, че съм му обявил цена двойно по-ниска от офертите. В крайна сметка му направих покрива. Даже му върнах пари, защото ме хвана срам.
Ако питащия има въпроси, нека ми пише на ЛС
вт авг 22, 2023 9:00 pmЧираче написа:вт авг 22, 2023 7:50 pmschuldiner написа: За мен вече няма тайни, смея да твърдя и нищо не крия леко се различават по смисъл. Та, като няма тайни, колко излиза стоманената конструкция - без бетона, без обшивките на стените и покрива, само конструкция труд и материали.Никога не съм правил подобни сметки. За всяка конструкция е различно, в зависимост от проекта.
Само да спомена нещо - преди няколко години един познат/запознахме се като пациенти в болница/ искаше да му направя покрив на къщата с метална конструкция и термопанели около 100кв.м., като на моята къща. Не ми се занимаваше, и за това му обявих цена, с която мислех, че ще се откаже. Той се съгласи на секундата. Впоследствие се оказа, че съм му обявил цена двойно по-ниска от офертите. В крайна сметка му направих покрива. Даже му върнах пари, защото ме хвана срам.

nelina_london
- специалист
schuldiner ,точно на теб няма как да не ти повярвам за цената ,но до ключ включва баня,подова настилка ,врати ,отопление,и самата документация,която ще е поне 5 хил. лв + .
D.Kalchev
- специалист
вт авг 22, 2023 5:50 pmnelina_london написа: С някои условности,може и да се стигне до цена от 1000лв/м2 на етап шпакловка и замазка,въпреки ,че е доста съмнително щом трудът е заплатен ,а не личен .Абсолютно нереално е за тази цена да се завърши до ключ .Далеч съм от мисълта, че за 1000 лева на квадрат може да се стигне до завършено строителство. Имам в предвид хилядарка за груб строеж. Като трябва да уточним и какво включва грубия строеж. Груб строеж май е разтегливо понятие. В грубия строеж включвам къщата с покрив, дограма и груба мазилка. Довършителните работи може и да се вместят в 500 лева на квадрат без много отпускане. Поне така мисля, но сметките винаги могат да излязат криви.
schuldiner
- майстор
Да, бе. Че да можеш пак да моткаш хората безконтролно
Върнал си пари, щото не си знаел нито как да окрайчиш панелите по калкана, нито как да монтираш надулучни поли, камо ли как да вържеш самия улук. Я покажи да се посмеем

Да, бе. Че да можеш пак да моткаш хората безконтролно

Тема "Нова къща на село" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература