Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dedal - специалист
вт авг 15, 2023 10:55 pmLazarGanev написа:
Дедале, за всеки влак си има пътници, но ролята на офериращия е възможно най-бързо и точно да опознае характера и навиците на клиента и семейството му, за да знае на кого какво да предложи. Клима 2000 са доста Old scool и отдавна не ги предлагам за жилища, но наскоро оборудвахме с такива таванни един хоспис и собствениците са доволни. Наскоро обаче загубих един много добър обект, защото не исках да се съглася с акъла на клиента, да му монтирам най-евтините и калпавите високостенни конвектори. Не всички колеги обаче са били толкова упорити като мен :cool:
Е кое те притеснява ако ти монтираш на долния етаж, а друга фирма на горния. Ако си добър ще си ти човека за целия обект, яко не багажа и се прибираш. Къде ти е точно болката в тази ситуация. Обясни ако можеш? Казва се конкуренция, а не балъци много от мен да знаеш. Пише го в библиотеката в секция икономика
dedal - специалист
Та предлагам да си лягаме. Няма да правя реклама и не това беше целта. Няма да обидя никой и ще спазвам добрия тон. Запазвам си правото да отговарям на лични нападки без да нарушавам правилата на форума. Ще отговоря и на всеки който иска информация свързана с темата. И точно както обещах, ако администраторите не предприемат мерки срещу определени потребители, то аз след 48 часа ще затворя целия форум за ужасно много време.
Ако не си държа на думата значи не съм мъж изобщо. Пробвайте ме ако искате колко ми стиска. Тук сме се събрали за да споделяме опит, не за да се обиждаме и да обясняваме как това нещо е Библия която трябва да се чете. И за приятеля с Папата да си знае. Ние сме православни и нямаме Папа през последните 1000 и малко години (да не ги смятам с калкулатор) И поне малко ако беше от обща култура да се запознае с религиите би трябвало да е на ясно, ще аз чета Библията сам, разбирам я сам, и говоря с Бог лично като нямам нужда от посредник (Папа). И е гадно, защо форума да не е Корана и да го четем от дясно на ляво. Не обиждам Корана, защо мярката на администраторите е различна???
kalin72 - майстор
то аз след 48 часа ще затворя целия форум за ужасно много време.
Само смей да го направиш!! Аман от псевдодемократи и псевдохристияни!!!!

По темата - Лазар е загубил обекта, защото знае какво би било добре за клиента. Щото ако клиента иска нещо да го придвижи от точка А до точка Б със семейството си, види, че КрАЗ струва 100 лева, и го иска дълбоко и силно, но Лазар му предлага Лада Комби за 500 лева, защото ще му върши по-добра работа, кой е лудия в случая?
вт авг 15, 2023 11:13 pmdedal написа:
Та предлагам да си лягаме. Няма да правя реклама и не това беше целта. Няма да обидя никой и ще спазвам добрия тон. Запазвам си правото да отговарям на лични нападки без да нарушавам правилата на форума. Ще отговоря и на всеки който иска информация свързана с темата. И точно както обещах, ако администраторите не предприемат мерки срещу определени потребители, то аз след 48 часа ще затворя целия форум за ужасно много време.
Ако не си държа на думата значи не съм мъж изобщо. Пробвайте ме ако искате колко ми стиска. Тук сме се събрали за да споделяме опит, не за да се обиждаме и да обясняваме как това нещо е Библия която трябва да се чете. И за приятеля с Папата да си знае. Ние сме православни и нямаме Папа през последните 1000 и малко години (да не ги смятам с калкулатор) И поне малко ако беше от обща култура да се запознае с религиите би трябвало да е на ясно, ще аз чета Библията сам, разбирам я сам, и говоря с Бог лично като нямам нужда от посредник (Папа). И е гадно, защо форума да не е Корана и да го четем от дясно на ляво. Не обиждам Корана, защо мярката на администраторите е различна???
Щях да възкликна "О, Боже", но забелязвам дето такъв уклон се приема болезнено, макар Бог да е един, но да се нарича по различен начин, та....

Всяка книга се чете от началото. Както се чете Библията, Корана, както се строи къща, например.
Това, че някой оприличава Форума на Корана, ме засяга лично и смятам да се "оплача на.........." Няма да довършвам, щото може да обидя някого на народност, но средно интелигентен ще се досети.
Казвам Корана, защото се чете от дясно на ляво, а Форумът е направен да се чете обратно на всяка книга, за удобство. Но пък началото му е в дясно. Аз пък го възприемам като Библиотека, въпреки, че си е една обществена читалня, с възможност за дискусия- Форум.
Когато започнах да чета Форумът, понеже имах нужда от информация, започнах от края- нормално за 99.99% от регистрираните.
После го обърнах и поне година четох от началото- от дясно на ляво раздел Отопление.
После си направих перфектната инсталация без нито един въпрос или тема.
Всичко, което научих тук, го научих от Лазар, Филма, Алекс, Антон, брат Ганев и още няколко.
Ако съм пропуснал някого и той се е обидил кръвно, моля да не пуска оплакване на никаква основа! Вече мисля за самоубийство.
Смея да твърдя, че на фона на мнозинството зная, благодарение на трудът, който си позволих.

Та, нещо против Корана Дедале?!

Някой да не го земе на сериозно сичкото?! Само малко, хахаааа!

Макар темата да е толкова банална, би било хубаво да се появи свежо инфо, но не и с такъв "топикстартер".
Извинявам се на всички останали!
dedal - специалист
ср авг 16, 2023 8:50 amkalin72 написа:
то аз след 48 часа ще затворя целия форум за ужасно много време.
Само смей да го направиш!! Аман от псевдодемократи и псевдохристияни!!!!

По темата - Лазар е загубил обекта, защото знае какво би било добре за клиента. Щото ако клиента иска нещо да го придвижи от точка А до точка Б със семейството си, види, че КрАЗ струва 100 лева, и го иска дълбоко и силно, но Лазар му предлага Лада Комби за 500 лева, защото ще му върши по-добра работа, кой е лудия в случая?
Лично аз не видях никой да се извини за обиди. Та само стой и гледай дали ще посмея или не.
Подал съм жалби като пич, та стой и гледай. Дадена дума хвърлен камък. Аз лично този форум ще го затворя с месеци.
silent - майстор
Чакаме и чоплим семки. Дано не хванем мастопатия от толкоз семки и толкоз мазнини и много чакане.
kalin72 - майстор
В добавка към горното, писано от мен - аман и от психопати. Ако искаш лично да ме съдиш, пиши ми, и ще ти дам всички необходими данни. Смешник.
Мен набеди за обиждащ, на религиозна основа.
Успокойте се!
Рядко се случва да не си пие хапчетата, видно от интералите през които се проявяват изблиците.
Щеше да пуска кепенците до два дни, минаха десет ли, повече ли....
brum - майстор
Къде намирате в тоя форум време за чоплене на семки бре?!? При мен няма празно...

И като стана дума за охлаждане с термопомпа - абе не са толкова зле нещата с подовото. Като извади 30kWh за един ден навън от замазките в пода все е охладило нещо. По нощите поне се спи значително по-добре. Па и тока на "аванта", щото е излишъка от фотоволтаиците.

Ама ако бях мислел малко повече за глобалното затопляне преди 2 години щях да оставя няколко тръби за конвектори. За другият път ще ми е за урок :) .

И малко детайли добавих в управлението. Заложих лимити на подаваната и връщаната вода на подовото. Ако почне да подава на температури под 18 или да връща с температури под 20 спирам термопомпата, щото се пазя от конденз. Ама не е стигало до сега до тези лимит.

И да не съм съвсем без офтопик - четвъртък ще ходя на Искър-а. Да видим ще напълня ли живарника с платики.
нед авг 27, 2023 2:00 pmbrum написа:

И да не съм съвсем без офтопик - четвъртък ще ходя на Искър-а. Да видим ще напълня ли живарника с платики.
На 1ви щяхме да прашим към Царичина и Искъра, но....
Отиваме пак на Тунджата- с. Срем, а работата в Царичина и рибата в Искъра ще почакат седмица.
Чатим Сом, Шаран, Кефал, Костур и една Сулка.
Тая тема, освен твоето мнение, за мене е Офффффф.

Тема "Термопомпа и охлаждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: