Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
нед авг 27, 2023 6:35 pmgogo7777 написа:
Евала...едно от естествените "антибиотици" по нашите земи
:partyman:
Не очаквах топки по 10-12 см диаметър. :? Ама се поливат. Наред е алабаша - ходя да го оглеждам всеки ден да не е взел да се нацепва. И той има големи глави.
Ч.цвекло много го харча. Страшна вкусотия е . Не го варя, а само на директна салата с нещо подходящо.
Кокерчетата и те много го харесват / и двата покойни и следващия откраднат и новия найденчо от миналата година/.
gogo7777 - майстор
Алабаша и той суров. Пробвах го всякак, но суров ми е най-всусен.
:)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Мен ч, цв. ми идва твърде силно. По принцип сурово. С морков, с ябълка, но повече от четвърт средна глава някак, ме "изгаря"
kr1100 - майстор
пон авг 28, 2023 9:33 pmn_a написа:
Мен ч, цв. ми идва твърде силно. По принцип сурово. С морков, с ябълка, но повече от четвърт средна глава някак, ме "изгаря"
какво те изгаря? Ч. цвекло с ябълков оцет мммммм + ледена ракийка . Кокерите гп хапват само с леко ябълков оцет на рязано на кубчето и питат за още. кака се назлъндисва. Ами сваряй си го и така го яж а водата я пий. От Стръковете на цвеклото става чудесна салата и от листата. От листата не съм пробвал да си призная
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт авг 29, 2023 8:18 pmkr1100 написа:
пон авг 28, 2023 9:33 pmn_a написа:
какво те изгаря? Ч. цвекло с ябълков оцет мммммм + ледена ракийка . Кокерите гп хапват само с леко ябълков оцет на рязано на кубчето и питат за още. кака се назлъндисва. Ами сваряй си го и така го яж а водата я пий. От Стръковете на цвеклото става чудесна салата и от листата. От листата не съм пробвал да си призная
На смокини съм. Силно смокинена година. И готови сушени събирам и пресни, Разни сортове.
kr1100 - майстор
От днес

Почти половината алабаш замина преди вечеря. Сега ще ме разхождат малко и и ще мятам останалото от алабаша с ледана ракийка за добро храносмилане.
От стръковете и листата на ч. цвекло стана хубава супичка за кокерчо / вече я няма :-D /..
Тази година поради липса на круши / ветровете ги събориха отрано/ май ще закичвам мрежички на смокините :? :?

Прикачен файл

viber_image_2023-09-01_15-23-58-509.jpg

Прикачен файл

viber_image_2023-09-01_15-23-58-725.jpg
kr1100 - майстор
днешна беритба
Последна промяна от kr1100 на нед сеп 03, 2023 8:20 pm, променено общо 1 път.
kr1100 - майстор
днешна беритба

Прикачен файл

алабашче .jpg
preslav - майстор
Да се отчета за това лято:
- По-късното залагане на семките (05.04.) не даде очаквания резултат. Може би опазихме първия завърз на домата, но после цветовете взеха да капят и в крайна сметка реколтата беше слаба. Трифоновите домати ни умиха очите.
- Пипера, камбите и лютите чушки - половината растения се развиха нормално, другите останаха джуджета. Реколтата на половина на други години.
- Кайсии и дюли йок.
- Другите дървета се отчетоха достойно, нектарината беше с по-малко плод, но тя не е и добре изрязана.
- Най-добре беше положението с нискостебления зелен боб "Капитано" - направо се отсрамихме за всичките останали нескопосии.
- Пропуснах тиквичките, които дадоха туй-онуй, тя и бамята беше същата работа.
Рано е да говоря за гроздето - в четвъртък правих последното пръскане, гледам, че има, ама се появиха и помощнци за обирането.
За толкова години съществуване на темата не можах да премина от начинаеш градинар в по-горна категория - всяка година започвам от начало.
miroki - майстор
Това с окапването си е и от годината.
Такава с два цикъла от 40+ градуса не е имало никога. Два горещника от по седмица две.
Гроздето отдавна не го пръскам. Като, че започна да изпреварва предната година по зрялост, заради сушата и горещините.И никога не бера под 30 дена от пръскане.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: