Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stefanjor - специалист
пон сеп 04, 2023 7:43 pmnecho написа:
покрив около 150 м2...
Дай повече информация за покрива- в коя част на страната е, колко ската, наклони, какво покриваш...
necho - помощник
пон сеп 04, 2023 8:06 pmstefanjor написа:
пон сеп 04, 2023 7:43 pmnecho написа:
покрив около 150 м2...
Дай повече информация за покрива- в коя част на страната е, колко ската, наклони, какво покриваш...
Стара тухлена къща в североизточна България, 4 скатен покрив, наклона е около 45 градуса, накован с ламперия.. друго не зная какво е от значение
rexxar_tm - напреднал
Да използвам темата.
Ще сменям керемиди и ми трябват съвети, защото грам не им разбирам.
82 кв е покрива, 4 ската с било. Наклона е 30-33 градуса. Къщата се намира в троянскио, в по ниските части на областта.
Тежеста на керемидите не ме притеснява, в момента е с тикли.
Брамак: В региона най-добра цена ми дават за брамак NOVO, a и са 10 броя на квадрат. Тук ме притеснява цимента, след 20 години ако му падне покритието и почне да влиза влага зимата и да замръзва..., ще стане на таратор. Какви са ви мненията за Брамак Ново?
Тонда: струва ми се, че капаците и другите неща ще излязат колкото цената на керемидите.
Други марки с добра съотношение цена качество ?

Другия ми въпрос е този тип керемиди подходящи ли са?
https://pokrivi.stad.bg/produkt/skatni- ... da-vineam/
https://pokrivi.stad.bg/produkt/skatni- ... ental-lux/
Предполагам са по-евтини защото са по лесни за произвеждане заради по изчистената форма.
Обаче тази по-изчистена форма при градушка не е ли по податлива на повреди спрямо класическите да кажем?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт сеп 26, 2023 8:24 amrexxar_tm написа:
...
Тежеста на керемидите не ме притеснява, в момента е с тикли.
В голяма грешка си. Цялата къща е съобразена с тиклите и махнеш ли тежестта им от покрива, всичко се размества и е към разглабяне.
Andri01 - майстор
:? :lol: Ако е личен опит - ок, но "Фейса" не винаги е добър съветник! В същия регион - тикли сменени с метални керемиди: визията и автентичноста са запазени. Справка-Черни осъм " Дългата къща".
П.С.: "...разглабяне.." или " разглобяване" :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
вт сеп 26, 2023 11:12 pmAndri01 написа:

П.С.: "...разглабяне.." или " разглобяване" :?
п.п.с. подобно на плува и плава
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
вт сеп 26, 2023 11:12 pmAndri01 написа:
:? :lol: Ако е личен опит - ок, но "Фейса" не винаги е добър съветник! В същия регион - тикли сменени с метални керемиди: визията и автентичноста са запазени. Справка-Черни осъм " Дългата къща".
Не е личен опит. Наука е. Физика
За визията и запазената автентичност съвсем нищо не мога да кажа. На мен българският ми е роден и богат...
Andri01 - майстор
" п.п.с. подобно на плува и плава "! Мисирки не знаят каква е разликата! А ти знаеш ли я?
rexxar_tm - напреднал
Моля ви да се придържаме към темите :partyman:
Покрай мен има 3-4 къщи с подменени тикли. Всички казват едно и също. "Къщата се повдигна с 5-6 сантиметра". За разглабяне никой не е споменал още:) Повдигането също не ме притеснява, вътре не съм почнал да я правя, нека си се намести къщата :D
Сега да се върнем на темата, някой може ли да даде съвет какви подходящи керемиди да избера. Автентичност не се търси. Търся дълъг живот.
Andri01 - майстор
Метални. Питай Преслав

Тема "избор керемиди за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: