• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Диксит - напреднал
ср сеп 06, 2023 10:45 pmD.Kalchev написа:
Преди години имах подобен проблем. Меките връзки с които е свързан бойлера и по-точно тази за топлата вода набираше котлен камък. Меките връзки трябва да са с по-голям диаметър, мисля 1/2 цола. Масово се ползват от по-тънките, тоест от тия които са за тоалетно казанче. Като сложих каквото трябва и забравих за този проблем. Добре е също така през няколко години бойлерът да се отваря и почиства. Което ме подсеща, че все отлагам. Чистих го преди около 5 години и изкарах един леген пясък и варовик от 100 литра бойлер.
+1 :?: Имам едни съмнежи в тази връзка, които ще проверя преди разкачване и отваряне. =D>
Диксит - напреднал
Бойлерът е отворен, находката неприятна :? : водовземната тръба на топлата вода прилича на настъпен камъш - сас, със разслоени и отделящи се слоеве, :vom: естествено няма необходимия просвет-диаметър, което е и причината за ниския дебит на топлата вода.Рационализацията да се сложи пластмасова водовземна тръба в този скъп бойлер от неръждавейка, вероятно принадлежи на гения на Д-р. Инж. Пеерас Ганев, :evil: който много ще го сърби г*за от моите псувни, лошото е, че ще му хареса и ще продължи с пеерастиите си... :oops: :oops:

Въпросът ми към знаещите вече е ясен : Подлежи ли на ремонт този проблем, и ако да, с две думи начина ? :?:

Ръждив пясък имаше малко - около две шепи - това за две-три години, но за сметка на това фаши от излющената пластмаса на разслоената тръба.

Бойлерът стои рахвърлян и чакам вашата диагноза... :sad:
ivanovbg - майстор
Нова тръба слагай и си в джаза и пак така след 15г. Медна не е добра идея за неръждаем бойлер.
Диксит - напреднал
чет сеп 07, 2023 10:19 amivanovbg написа:
Нова тръба слагай и си в джаза и пак така след 15г. Медна не е добра идея за неръждаем бойлер.
Продават ли такива тръби в рез. части и ако да, как се слага - сваля ли се бойлера или самата тръба е на резба към водосъдържателя ?
LazarGanev - "Велик майстор"
Мисля, че не е на резба, а се нахлузва. Изкарай старата и ще видиш. Щом старата пластмасова е изкарала 15 години, слагай пак такава за още 15, щото лесно ще я намериш като резервна част, пък през 2-3 години така или иначе трябва да отваряш да чистиш котлен камък, та ще я наблюдаваш. Така или иначе бойлерът не е проектиран за експлоатация повече от 20 години, та не се мъчи да търсиш как да го правиш вечен :cool:
Диксит - напреднал
чет сеп 07, 2023 11:39 amLazarGanev написа:
Мисля, че не е на резба, а се нахлузва. Изкарай старата и ще видиш. Щом старата пластмасова е изкарала 15 години, слагай пак такава за още 15, щото лесно ще я намериш като резервна част, пък през 2-3 години така или иначе трябва да отваряш да чистиш котлен камък, та ще я наблюдаваш. Така или иначе бойлерът не е проектиран за експлоатация повече от 20 години, та не се мъчи да търсиш как да го правиш вечен :cool:
Мерси, отивам до магазина - дано имам късмет.
gogo7777 - майстор
И аз бих сложил отново пластмасова тръба.
Не знам кой е "Д-р. Инж. Пеерас Ганев", но човека е мислил като е турил именно пластмасова тръба там.
:drinkers:
Диксит - напреднал
чет сеп 07, 2023 5:36 pmgogo7777 написа:
И аз бих сложил отново пластмасова тръба.
Не знам кой е "Д-р. Инж. Пеерас Ганев", но човека е мислил като е турил именно пластмасова тръба там.
:drinkers:
Може и да си прав, и аз не знам кой е, но по пеерастията ще ги познаете - евтино преди всичко =D> - печалба да има, :roll: но не би му пречило да използва по-добра пластмаса, поне на по-скъпите изделия,защото е чудо да избиваш старата гнъсясала тръба на г-н инж. ганев, щото е мислител... :^o . Както и да е, да е жив и здрав, но моят кахър е как да избия старата запресована тръба и да сложа новата, за което помолих, ако някой знае и е минал по тази пътека. :prayer: Прключих за днес от себеизчерпване и седнах да си почерпя стоицизма с мастика-две :drinkers: , но запазвайки вяра в утрешния ден, когато добра душа ще ми даде добър съвет как да си реша проблема. :wink:
Andri01 - майстор
Пистолет за топъл въздух.
gogo7777 - майстор
чет сеп 07, 2023 6:32 pmДиксит написа:
Прключих за днес от себеизчерпване и седнах да си почерпя стоицизма с мастика-две :drinkers: , но запазвайки вяра в утрешния ден, когато добра душа ще ми даде добър съвет как да си реша проблема. :wink:
Докато жулиш мастика, снимай болното място на тоя бойлер и около кахърите му. :drinkers:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Слаб дебит на топла вода от ел.бойлер Дипломат 80л." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: