вт сеп 12, 2023 9:23 amMamaMy написа: Продължавам да твърдя, че политиците много разглезиха пенсионерите (бъдещите им гласоподаватели) без да се интересуват кой ще ги връща тия пари. Истината е, че пенсиите се изплащат от бюджета с държавни заеми защото вноските от работещите в момента съвсем не са достатъчни. И проблема не е, че са малки вноските, а , че са малко работещите. Тази система може и да сработи правилно при съотношение работещ/пенсионер 3/1. Сега е обратното. На всичкото отгоре част от пенсионерите работят като заемат работно място за млад човек, а в същото време се съгласяват на по-малка заплата защото имат осигурен доход като подбиват заплатите на останалите работещи млади. Друга част получават пари от чужбина от работещите им там деца.Дано и ти някога станеш пенсионер, и да те глезят. Много подобни "отворковци" не доживяват пенсиониране. Ега ти и сбърканата логика??? Вероятно и твоите родители са пенсионери. Преди 89г. имаше Пенсионно осигуряване и пенсионни фондове. След това някакви мушмороци ги занулиха, и всичко започва отначало. И това без да има виновни и наказани. Към момента България е на дъното, и отново няма виновни.
В провинцията пенсиите подминаха заплатите. Заведенията пълни с пенсионери. Работещите си спират парното защото не могат да си го позволят, а пенсионери се ширят на ТЕЦ в целите жилища, а после реват колко било скъпо.
Аз имам кредити за малко над 400лв и ми се увиждат, но на пенсионера 360лв лизинг не. Че аз за дъртата си кочинка ако отделям половината от тази сума на месец ще изглежда по-добре от болшинството много по-нови коли. Тя и сега изглежда външно добре. Технически не е. Поддържам спирачки, двигател и окачване във възможно най-добро състояние. Интериор и екстериор според каквото хартиса или по-скоро сменя се само като се счупи.
Всички имаме коли, нали ?
Чираче
- майстор
121 мнения в "Автокъща Крис2-Враца и Крис1-Враца са измамници"
silent
- майстор
човека вероятно има в предвид че хора които в момента се оисигуряват на максимума 3400лв. ще вземат мижави пенсии за сметка на тези на които плащат пенсиите не малка част с пенсии много ннад тази сума. Да е пита човек какво аджеба са работили на колко са се осигурявализа да има заслужила пенсия от 4000лв сегашни пари...
MamaMy
- майстор
пет сеп 15, 2023 6:46 pmЧираче написа: Дано и ти някога станеш пенсионер, и да те глезят. Много подобни "отворковци" не доживяват пенсиониране. Ега ти и сбърканата логика??? Вероятно и твоите родители са пенсионери.Ха дано, ама на да ли. Иначе дори в момента преживявам с по-малко от минималната пенсия. Логиката ми не е сбъркана. Колко от правителствата изредили се до сега от началото на демокрацията направиха нещо добро за България? Коя прослойка българи е най-активна и гласовита по време на избори? На коя прослойка гласовете са винаги решаващи по избори? Еми значи същата тази прослойка е правила винаги грешни избори и продължава инатливо да ги прави защото били дърти и мъдри. Аз вече съм почти в същата графа, но осъзнавам, че одъртявам и изкуфявам, а не помъдрявам

Родителите ми не ги брой. И двамата са покойници въпреки вноските които са правили. Не са взели нищо на онзи свят. Внасяли са за своите родители. Не са взимали големи заплати, но и бабите и дядовците ми взимаха пенсии по 70-80 лв. Баща ми успя да получава пенсия почти 3 години. Майка ми нито една.

lyubohar
- майстор
Логиката ти е объркана тотално.Кой колко ще живее и колко пенсии ще вземе зависи от оня горе.
Аз лично цял живот съм работил на няколко места.Всичките законно!
В онова време,което сега го плюете ако си осигурен на една щатна работа останалите законни доходи не се облагаха с данъци.
Свирех във филхармонията на заплата,в същото време и по кръчмите,ръководех рок група към читалище,свирех в един от най добрите джазови оркестри.И имам 2 деца по същото време.
По едно време даже пренавивах моторите на латвийски кафемелачки -на ръка!!!Стотици!
Как тогава имаше пари за пенсии!А пенсиите между впрочем бяха около 80% от последната заплата.
Сега едва стигат 50-60%
И в момента работя.Не се оставям само на пенсията!
Искам да каже,че всеки решава дали да си намери някаква работа,или да се оплаква.
Аз лично цял живот съм работил на няколко места.Всичките законно!
В онова време,което сега го плюете ако си осигурен на една щатна работа останалите законни доходи не се облагаха с данъци.
Свирех във филхармонията на заплата,в същото време и по кръчмите,ръководех рок група към читалище,свирех в един от най добрите джазови оркестри.И имам 2 деца по същото време.
По едно време даже пренавивах моторите на латвийски кафемелачки -на ръка!!!Стотици!
Как тогава имаше пари за пенсии!А пенсиите между впрочем бяха около 80% от последната заплата.
Сега едва стигат 50-60%
И в момента работя.Не се оставям само на пенсията!
Искам да каже,че всеки решава дали да си намери някаква работа,или да се оплаква.
MamaMy
- майстор
Веднага отговарям къде е заровено кучето. Когато си бил малък, бабите и дядовците ти са имали по 3-4 деца. Всички те са работели и са внасяли осигуровки тук. Значи за един човек са внасяли минимум двама. За това е имало. Съответно твоите родители са имали 2 до 3 деца средно. Те също са работели в България за България. Ти и твоите братя или сестри също сте работили. Безработицата беше забранена. Значи всички сте се осигурявали. В момента повечето семейства имат по 1 дете. В момента в който завърши средно образование то си плюе на краката и отива да учи в странство. Много малка част от тези деца се завръщат да работят тук и да генерират средства за пенсии. Тези пък които са останали тук са безработни и повечето чакат на пенсиите на родителите си. Съответно за настоящите пенсионери няма кой да внася. Кой е виновен? Те също имат косвена вина, но не е основната. Виновни са управляващите. Не правят нищо за да привлекат младите обратно.
До тук някъде логика да виждаш? Няма. Това са факти. Дори няма какво да ги изкриви нищо, че са тъжни.
ПП Е тук вече обвинявам пенсионерите. След като излязат в пенсия. Много от тях остават на работа. Ако толкова са работни и инициативни нека започнат частен бизнес. Да оставят сигурните работни места за младите които още не смеят да рискуват с частното.
Точка две. По време на избори пенсионерите масово гласуват за този който им обещае увеличение на пенсиите. Истина ли е? Да. И понеже обществото ни е застаряващо, а пенсионерите са мнозинство реално те избират правителство и депутати. Има и разни други фактори, но те не са така решаващи. Факт е, че нито един гласуващ за някого пенсионер не попита от къде ще дойдат парите за пенсии. Тук алчността надделява също както кебапчетата в ромските махали. И там никой не го интересува от къде идват и кой ще ги плати. Нещо да лъжа до тук? Да вкарвам изкривена логика?
Тук вече вината е на политиците. Напипали са на хляба мекото и на работата лекото. Защо да се мъчат с разни програми и политики като и така живота за тях е розов. Във всички случаи те са разпределителите на чужди пари и все ще се облажат. Взимат държавни заеми за да кърпят дупките в бюджета. Вместо да измислят промяна в системата за да не се образуват тези дупки. Защо им е да мислят дългосрочни политики като мандата е 4 г и след това никой не може да ги хване. Те за тези 4 годи заделят достатъчно след това те, децата им и внуците, та даже и пра внуците, да заживеят безгрижно в чужбина както често се случва. Тази територия повече не ги интересува.
До тук някъде логика да виждаш? Няма. Това са факти. Дори няма какво да ги изкриви нищо, че са тъжни.
ПП Е тук вече обвинявам пенсионерите. След като излязат в пенсия. Много от тях остават на работа. Ако толкова са работни и инициативни нека започнат частен бизнес. Да оставят сигурните работни места за младите които още не смеят да рискуват с частното.
Точка две. По време на избори пенсионерите масово гласуват за този който им обещае увеличение на пенсиите. Истина ли е? Да. И понеже обществото ни е застаряващо, а пенсионерите са мнозинство реално те избират правителство и депутати. Има и разни други фактори, но те не са така решаващи. Факт е, че нито един гласуващ за някого пенсионер не попита от къде ще дойдат парите за пенсии. Тук алчността надделява също както кебапчетата в ромските махали. И там никой не го интересува от къде идват и кой ще ги плати. Нещо да лъжа до тук? Да вкарвам изкривена логика?
Тук вече вината е на политиците. Напипали са на хляба мекото и на работата лекото. Защо да се мъчат с разни програми и политики като и така живота за тях е розов. Във всички случаи те са разпределителите на чужди пари и все ще се облажат. Взимат държавни заеми за да кърпят дупките в бюджета. Вместо да измислят промяна в системата за да не се образуват тези дупки. Защо им е да мислят дългосрочни политики като мандата е 4 г и след това никой не може да ги хване. Те за тези 4 годи заделят достатъчно след това те, децата им и внуците, та даже и пра внуците, да заживеят безгрижно в чужбина както често се случва. Тази територия повече не ги интересува.
Последна промяна от MamaMy на съб сеп 16, 2023 4:44 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Аз пък не знам какъв наивник трябва за си, за да смяташ, че като си купиш Q7 за 20000лв, то всичко ще му е наред и няма да се наложи да дадеш поне още 10К 

MamaMy
- майстор
Това е отделен въпрос. Някой хора не знаят приказката за брадата и гребенчето. Съответно колкото е по-голяма брадата и гребенчето трябва да е по здраво. Никой не може да ме убеди, че си е купил Q7 или Porsche Cayenne поради необходимост точно от такова. Каква е причината за такава покупка? Има алтернативи на много по-ниска цена и съответно с много по-ниска поддръжка.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Абе, радва ме малката джигитка но не ми избива комплексите.
Човека хейти автокъщите, видимо набутан, а ние започнахме да си споделяме доходите.
Човека хейти автокъщите, видимо набутан, а ние започнахме да си споделяме доходите.
Чираче
- майстор
съб сеп 16, 2023 6:08 pmТрифон П.Трифонов написа: Абе, радва ме малката джигитка но не ми избива комплексите.Всеизвестно е, че хората с малки п...ки карат големи коли. Ние сме с малките коли.

Тема "Автокъща Крис2-Враца и Крис1-Враца са измамници" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература