Ако някой иска да обясни и да потвърди, че ел. мрежите в Б-я са само L+PEN, a не L+N (доколкото аз разбирам и се иска отделно заземяване, което къде го има къде го няма), да заповяда, ще се радвам да науча нещо. Една единствена връзка е заземена в един апартамент където ремонтираме сега и само там не бие тока като включа уред (не през разклонители разбира се). Където и другаде да я вържа бие ток по корпуса на места (става дума за печка, пералня и т.н.).
Да спестим за напред излишни коментари (пък както искате).
Цитирам "Двупроводна мрежа, само с L и N няма никъде. Има с L и PEN" - това мн ме озадъчава .. тук говорим просто за нормален контакт от стената. Ако беше PEN защо бие ток? Сеченията са ясни, на жилата по 4мм2 всяко връзвам и бойлер и готв. печка и пералня, всяко на отделен кръг.
Да спестим за напред излишни коментари (пък както искате).
Цитирам "Двупроводна мрежа, само с L и N няма никъде. Има с L и PEN" - това мн ме озадъчава .. тук говорим просто за нормален контакт от стената. Ако беше PEN защо бие ток? Сеченията са ясни, на жилата по 4мм2 всяко връзвам и бойлер и готв. печка и пералня, всяко на отделен кръг.