Да доразвия питането и да използвам темата. Имам сондаж, 50 метра, помпата ще е на 42-43. Нямам проект все още. Има ли шанс за едноетажна къща на десетина метра от сондажа да се получи само с потопяемата, пресостат и разширителен съд, или ще е добре потопяемата да качва до горе, а от там да поема друга помпа за осигуряване налягане в къщата? Засега не планирам буферен съд, изглежда като да има много вода, а пробиваха в най-сухото време.
Питам не за друго, искам да си иззидам шахта над сондажа. Докато чакам всички безкрайно бавни неща. Да си ми е готово като дойде време за разкриване на строителна площадка и се чудя с какви размери да е, какво ще трябва да побере...
А, да, тъй като шахтата е между къщата и ел таблото, правилно ли е захранването да мине през шахтата и от там заедно с тръбите и кабелите за помпата да влезе в къщата?
Питам не за друго, искам да си иззидам шахта над сондажа. Докато чакам всички безкрайно бавни неща. Да си ми е готово като дойде време за разкриване на строителна площадка и се чудя с какви размери да е, какво ще трябва да побере...
А, да, тъй като шахтата е между къщата и ел таблото, правилно ли е захранването да мине през шахтата и от там заедно с тръбите и кабелите за помпата да влезе в къщата?