• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 23
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
емовлаха - специалист
Важното е, че човека се е се е отнесъл сериозно със проблема сега погледнах видеото на компа др си е на 60 санта кинескоп. Трифон както винаги е полезен ! Вижда се слягането...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон сеп 25, 2023 9:28 amТрифон П.Трифонов написа:
https://photos.app.goo.gl/3GAfWZ5RJZEFNPv6A
Хаа-ha! Сега го пуснах със звук :-)
Благодаря! И пак, Браво на вас!
Virtex - майстор
вт сеп 26, 2023 6:41 ampreslav написа:
да дойде и то като носач, а не акълораздавач.
За бетон и аз съм навит :-D Макар че си малко далеч за кратка авантюра, за по-големи количества е друго :-D
вт сеп 26, 2023 3:37 pmMamaMy написа:
Във форума има достатъчно коментирано за всякакви бетони от специалист. Мисля, че беше д-р Фло. Стига да му се чете на някой. Относно работата с бетонобъркачките също има много. Който го мързи да чете пита пак и съответно му отговаря каквото повикало.
Важното е, че работата е свършена. Кой колко бил работен и кой колко бил объркал на ръка с лопатата, може да си мерите на бира с цаца (картофки).
Основен принцип в бетонобойното изкуство-картофите са забранени докато не свърши бетона. Бира е позволено, но без много приказки и заигравака.
Толко много съм пребъркал на ръка, че съм го намразил. Оплаквам се де, пък едва ли вече са останали съмнения за ползотворен хейт.
На следващото ела или тихичко си отвори бира, с едни картофки (цаца)!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср сеп 27, 2023 9:03 am, променено общо 1 път.
preslav - майстор
вт сеп 26, 2023 3:37 pmMamaMy написа:
Във форума има достатъчно коментирано за всякакви бетони от специалист. Мисля, че беше д-р Фло. Стига да му се чете на някой. Относно работата с бетонобъркачките също има много. Който го мързи да чете пита пак и съответно му отговаря каквото повикало.
Важното е, че работата е свършена. Кой колко бил работен и кой колко бил объркал на ръка с лопатата, може да си мерите на бира с цаца (картофки).
Ако си обърнал внимание, захванах темата с питане за сухия бетон на Баумит, но имаше само ДВА по-конкретни отзива, единият положителен, другият отрицателен и от там страниците набъбнаха в посока производство на собствен бетон от отделно доставени фракции. Мисля, че стана ясно защо готов бетон не ми върши работа без бетонпомпа, а бетонпомпа посмъртно не може да се "изплюе" на такова разстояние.
Пиша това пояснение защото ми звучи като лек упрек, че във форума е писано много за бетоните и бетонобъркачките, но видите ли на мен ми е по-лесно да пускам нова тема.
Тези, които ме познават знаят, че съм прочел доста повече от това, което пише във форума, съпоставил съм информацията и съм се доверил на онези източници, в които има най-голямо припокриване. Наред с четенето съм изгледал и доста руски/украински клипове, в които вместо пластификатор слагат веро, вместо 8.89 л. вода на 10 л. цимент слагат 5 л. и т.н. Наред с всичко това съм си направил екселски таблици за бързо преизчисляване на пропорциите защото не намерих точна информация колко бетон може да се забърка в 140 литрова бъркачка от тази марка. Който имаше желание, дойде и видя готовия изкоп, подготвената арматура, набитите фусове, пренесените по-близо материали, цялостната подготовка на дребното на глед мероприятие. Който чете внимателно ще намери много ТОЧНА информация в тази тема, но ще трябва да прерови и доста талаш.
Както и да е, благодарен съм на хората, които взеха присърце дребния ми проблем и съдействаха за решаването му. Пътеките ще правя сам защото не виждам смисъла да притеснявам някого за нещо, което и сам мога да направя, не си падам по метраците. Ако на някого темата е била полезна - велкомен, написаното е с точност до десета от литъра.
MamaMy - майстор
Това беше по повод мнението на емовлаха. Не се отнасяше за теб Пресли. Той ни критикува, че много акъл сме давали, но той не бил качествен. Да вземе да пусне един клип на него и на жена му, пък тогава да види хейт. Ние в твоята тема просто си разговаряме. Всеки се стреми да защити своята теза, но чак да сме прекалили с акъла не вярвам. :razz:
preslav - майстор
Част от площадката над излетия миналата седмица бетон - работата никога не свършва

Прикачен файл

IMG_20231006_160001.jpg
То мерак, то чудо! Друго си е като имаш играчка.
Станало направо писта!
Сега и пътеките като подпрат къщата, няма шанс да слезете на 1ва линия.
BLUEPUPIL - майстор
пет окт 06, 2023 6:52 pmТрифон П.Трифонов написа:
Сега и пътеките като подпрат къщата, няма шанс да слезете на 1ва линия.
Точно обратното, теглото на потенциално
готовата за раздвижване маса се увеличава
и ситуацията се приближава (а не отдалечава)
към точката във времето, когато ще се изпълнят
условията на мат. уравнение за начало на приплъзването.
Тегло+ Наклон+ Вода= Пързалка
:wink:
Пресли, цената се вдигна. Продавайте!

Бълу, ти не беше ли конструктор?
Мислех си, че изграждането на плочници и пътеки, заедно с дренирането, понижават водния хоризонт. Това от своя страна стабилизира почвата и отдалечава лъзгането докато не се промени отново уравнението;
Тегло+ Наклон- Вода= Доволно Пресли.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 23

Тема "Сух бетон в торби по 25 кг." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: