• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kolev_k - специалист
Дистанционно за 30 кинта закрепено на стената(има си стойка)м-у двамцата.Управлява 3 канала,по отделно,или заедно.Само малко преправка на инсталацията ще трябва.
Здравейте,
използвам тази стара тема, но имам подобен казус. Две помещения спалня и предверие се осветяват от две тела, които се управляват от два девиаторни ключа изпълнени по стандартна схема с трижилни проводници... Въпросът ми е, възможно ли е да се включват двете тела независимо едно от друго без обаче да се пускат допълнителни проводници, тъй като вече са направени довършителни работи в апартамент ново строителство?
Ако не е възможно, можете ли да ми дадете съвет за датчик или нещо друго (къде да се сложи), така че като се ползва предверието да не се светка в спалнята? #-o
... и още едно уточнение, осветителното тяло в предверието е първо, т. е. там просто е оставено ухо, където да се прекъсне проводника, след което продължава към спалнята.
Първият девиаторен ключ е този предверието, а вторият е в спалнята.
iliya_i - майстор
А разклонителната кутия е достъпна ли е или е скрита според последните модни тенденции?
Кинетичен ключ
нед окт 08, 2023 12:53 pmiliya_i написа:
А разклонителната кутия е достъпна ли е или е скрита според последните модни тенденции?
Кинетичен ключ
Не, нямам достъп, не знам дори къде са кутиите... и дали има.
iliya_i - майстор
нед окт 08, 2023 7:41 pmbbobus написа:
нед окт 08, 2023 12:53 pmiliya_i написа:
Кинетичен ключ
Не, нямам достъп, не знам дори къде са кутиите... и дали има.
А тези кинетичните можеш ли им скри някъде приемниците?
Да си пуснеш постоянна нула и фаза до лампите, като вържеш на късо жиците в мястото на ключовете и да си монтираш самия прекъсвач във всяка лампа. Пък ключа го лепиш върху конзолите за девиаторните ключове.
Не съм сигурен, че ще успея, но ще помисля върху този вариант... Благодаря за предложението.
  • 1
  • 2

Тема "Девиаторно и самостоятелно управление на две лампи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: