Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikim69 - помощник
Здравейте,имам осветление на хола с димер-ключ .По късно смених абажура с вентилатор -с лампа/китаец/ , всичко е о.к.само че го счупих и затова купих само нова лед лампа за по красиво,но не свети добре,само слабо и силно,средно няма почва да мига,какво мога да вържа за да не мига така лампата.
iliya_i - майстор
Може от втори опит да си купиш "димируема" LED лампа.
А тази ще я ползваш някъде, където нямаш димер. Например в банята.
kozl - майстор
Пробвай с крушка с НЖ, свързана в паралел с новата лед лампа.
Ако стане димирането то лед лампата е димируема и проблема е в димера.
У нас има плафони с по 5 крушки, които когато смених всичките с LED и димера се шашна.
Поставих по една 40W крушка с НЖ и 4 LED и димирането работи. Е има разлика в светенето на НЖ спрямо ледовете, но пък се димират.
На един от плафоните крушките са лед Е14 Филипс и така са направени, че почити няма разлика в светлината на лед и НЖ халоген при димиране.
MamaMy - майстор
Тук проблема е, че димерът доколкото разбрах трябва хем да димира лед лампа, хем да управлява оборотите на вентилатора. Сигурно един честотен ивертор би свършил работа, а :-D ?
nikim69 - помощник
пон окт 16, 2023 1:44 pmMamaMy написа:
Тук проблема е, че димерът доколкото разбрах трябва хем да димира лед лампа, хем да управлява оборотите на вентилатора. Сигурно един честотен ивертор би свършил работа, а :-D ?
оборотите на вентилатора се регулират плавно,но дори и да го няма димера,вентилатора е със скорости.
MamaMy - майстор
Не си вързал правилно вентилатора. Такъв вентилатор се слага на двоен ключ. Димера е само за лампите. Тези мотори са асинхронни и не трябва да се димират защото прегряват. В случая перката го охлажда обаче на теб ти духа затоплен въздух. Колкото повече му намаляваш оборотите, толкова по топло духа :lol: . Димера за светодиодни лампи пък е различен. Съвсем не знам как ще се държи на мотора.

Тема "Димер за вентилатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: