Ами намалявай полека лека чуканите. Мой приятел наследи от тъста си малко лозе с хубави десертни сортове и към половината винени. Подходи кардинално - изкорени лозенцето и сега мястото е ливада с трева. Но пак си иска своето, косене, редовно поливане.
Аз откалих червеното, че зрее по-рано, съответно и ферментацията, а бялото онзи ден след ронкане, мелене, преса, серниста и дрожди, вече е в съда, ще прескоча след някой ден да чуя звъна на звънеца.
Има си тръпка, магия при правенето на вино и ако човек прави само за собствена консумация, трудът и заигравките са поносими.
Аз откалих червеното, че зрее по-рано, съответно и ферментацията, а бялото онзи ден след ронкане, мелене, преса, серниста и дрожди, вече е в съда, ще прескоча след някой ден да чуя звъна на звънеца.
Има си тръпка, магия при правенето на вино и ако човек прави само за собствена консумация, трудът и заигравките са поносими.