Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
brum - майстор
3кВ има проточни батерии за мивка. На бабата с 2кВ сме го решили този проблем и е доволна. И аз не си представям как миеш чинии с тоя дебит, ама сигурно е по-добре от ледената вода дето иначе ползваше.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср окт 18, 2023 8:04 amТрифон П.Трифонов написа:
ср окт 18, 2023 7:35 amn_a написа:
Трифуне, яла кажи на човеците
Бреййй, не можа ли да извадиш нещо от торбата?!
Аз тоци не пипам само интуитивно си знам кое не бива и кое не върши работа :cool:
DundyTheCroc - майстор
6 киловата си е баш, слага се на чешмата един накрайник с малки дупки и ще става и за миене на чинии. Това табло от снимката бих го сменил цялото, тези стари АП отдавна не са АП...
zz_stefanov - майстор
А партидата от енергото е?
yanko78 - специалист
Ако става въпрос за кухня и има възможност (в шкаф под мивката), може да монтирате нормален малък бойлер, мисля са по 15-20 литра, който ще върши работа за конкретните нужди и няма да се налага да правите други гимнастики с прекъсвачи и т.н.

Изображение
mika - специалист
Автоматичен прекъсвач 25А няма да падне при товар 6000W.
bigdragon - майстор
Ша падни...

При 6kW активен товар и стандартно напрежение по БДС
тока е: 26.086956521739130434782608695652 Ампера...
petkov - напреднал
ср окт 18, 2023 10:36 amDundyTheCroc написа:
6 киловата си е баш, слага се на чешмата един накрайник с малки дупки и ще става и за миене на чинии. Това табло от снимката бих го сменил цялото, тези стари АП отдавна не са АП...
Случвало ми се е няколко пъти да пада предпазителя на енергото до електромера в коридора, но апартаментните да не сработват. И аз взех да мисля в посока да сменя цялото табло с ново.
ср окт 18, 2023 12:44 pmyanko78 написа:
Ако става въпрос за кухня и има възможност (в шкаф под мивката), може да монтирате нормален малък бойлер, мисля са по 15-20 литра, който ще върши работа за конкретните нужди и няма да се налага да правите други гимнастики с прекъсвачи и т.н.

Изображение
Ползва се малко и ще има топлозагуби, които искам да избегна. Знам, че не е много като пари, но с годините се натрупва сметката.
Последна промяна от petkov на ср окт 18, 2023 3:10 pm, променено общо 1 път.
DundyTheCroc - майстор
Тия от снимката на таблото може и да не паднат :-D
п.п. Точно така, време му е на таблото. Иначе съм ползвал за бакап 7 киловата проточен, лятото дори пуснат на 3 киловата с подходяща цедка на чешмата става гореща водата. На 7 киловата 32А предпазител не пада, но 4мм2 кабел загрява чувствително ако се ползва дълго време без да се спира, в on-офф rexim e ok.
Последна промяна от DundyTheCroc на ср окт 18, 2023 3:09 pm, променено общо 1 път.
mika - специалист
ср окт 18, 2023 2:49 pmbigdragon написа:
При 6kW активен товар и стандартно напрежение по БДС
тока е: 26.086956521739130434782608695652 Ампера...
Съгласен съм. А кривата на изключване на АП какво показва?

Тема "Намаляне на мощност на проточен бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: