Нека намерим най-тънките цени.
kr1100 - майстор
съб окт 21, 2023 8:07 amiliya_i написа:

Трифоне, поправи си речника.
Феродо - освен накладки/спирачки, се ползва например и на диск на съединител. Ама това не са и целите накладки, а само
O има още много други приложения - спирачки на асансьори, кранове... Има феродо на плочи , има и на ленти. Има пресовано има и плетено феродови ленти.
Последна промяна от kr1100 на съб окт 21, 2023 7:45 pm, променено общо 1 път.
съб окт 21, 2023 8:07 amiliya_i написа:
Трифоне, поправи си речника.
...
Какво да му поправям? Ти допълни някои неща.
С горното исках да покажа как определени наименования са станали нарицателни и се ползват
повсеместно. Просто дадох пример.

Предно окачване, тип Макферсън, не зная да е монтирано заводски на Лада, модел Нива.
Това, че го пишат по разните сайтове за части на това возило, означава че ползват погрешно самото наименование- Макферсън.
zz_stefanov - майстор
Това са нарицателни произлезли от търгоски марки.
Примерно Делко е производител на автмобилно ел оборудване.
пишман_майстор - майстор
Така е. Стана нарицателно всичко.
Просто Феродо първи са измислили подходящ фрикционен материал приложим при спирачки , съединители и прочие.
Това с макферсон-а същата работа, тип окачване. Лошото е, че на всичко отпред с амортисьор , така му "викат". Не е правилно да се слагат под един знаменател .
MamaMy - майстор
Факт е, че освен, че му викат, са и произвели резервни части за несъществуващо окачване. Аз също съм малко Тома неверни, но прочетох етикета върху опаковката на самия производител. Ако беше само до пишман търговците изобщо не се учудвам. А и като знам руснаците какви извращения са натворили в опитите си да направят нещо с нищо, оставям си една вратичка за да не съм като шопа. Може пък да има такова животно :lol:
съб окт 21, 2023 6:53 pmMamaMy написа:
... Може пък да има такова животно :lol:
Вероятно някой някъде да е творил. Флекс- електрожен тунинг.Та може да си прав.
Никога не бях се залислял, какво противоречие е комбинацията от предното и задното окачване на това возило, но нещо, което се е доказало, не заслужава да се хули.
MamaMy - майстор
Че кой го хули :? .Даже ако си забелязал го похвалих. По-точно похвалих частите от несъществуващото му окачване. :) Аз също харесвам Нивата. Въпреки, че изглежда толкова примитивна, всъщност си е сметната много добре. Стърчащото пред предните гуми е съвсем малко. Късо междуосие. Само две врати. Леки двигатели.
За наличните възможности руснаците са се постарали доста. Не са откраднали почти нищо за разлика от другите си возила.
Не са крали нищо. Платили са си за всичко- на Фиат, Опел, БМВ, та чак до последният мотоциклет.
MamaMy - майстор
Колкото са платили и нашия златен резерв. Всичко е минало като репарации. Те не са от най-плащащите. Не, че другите са. Англия да не би да платила на Индия? Е на Китай им оставиха Хонконг, но след като бяха цуцали доста от него.
Игрички. :)
съб окт 21, 2023 8:51 pmMamaMy написа:
Цензура, хахаааа:)
Коя година това?
Само помисли, че едно не е за тук, второ може да ни шамари Шефа.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: