Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mirk - майстор
Днес правих профилактика на бойлерчето - Дипломат 15л, хром никел за под мивка.

Пълен боклук не се лъжете с такива. Много малко изолация. Терморегулатора и защитата китайски, в дългата тръба за студена вода има набита друга пластмасова накаква, гадовете са си спестили 30см. нераждаема тръбичка. Нищо чудно и целия да е китайски, само тука да са му лепнали етикетите :-D

Забравям за тази марка.
sunay_r - помощник
Ами то изолацията при моя бойлер беше от тънък стиропор каква изолация.
mirk - майстор
Именно няма такава :lol: само две кори от нещо жълто, подобно на монтажна пяна. :shock:
romanpm - майстор
Моят в гаража е от керамичен водосъдържател 10 л. също бе изолиран със стиропор , добавих му от жълтата изолация , натъпках го добре и си работи вече години , без вентили и т.н., достатъчна е една извивка на тръбата която възпрепятства изтичането на водата под нагревателя . Разберете че това си е един "чайник" който се пълни от дъното и изтича отгоре:)
Master_Kenobi - V.I.P.
sunay_r, mirk, извинете, че се връщам в темата, ама само да ви питам:
Вие как всъщност преценихте, че изолоция няма или е недостатъчна:
- По метода "на око"?
- Чрез пресмятане?
- Или епирично - когато водата е топла, бойлера отвън е много топъл, дори горещ?
mirk - майстор
Бойлера отвън е топъл и бързо изтива особенно зимно време.

Като му мине гаранцията ще го напълня хубаво с пяна :roll:
Master_Kenobi - V.I.P.
mirk написа:
Бойлера отвън е топъл...
Ако ще говорим конкретно и сериозно, кажи колко градуса е топъл отвън.

Не се заяждам, ама байгън от общи лафове и от "лични мнения" вместо обективни данни.
Може и да си прав, не знам. Просто трябва да ме убедиш в това!
(Че нещо из целия форум плъзнаха напоследък едни мнения каго лозунги на митинг или лафове на маса в кръчмата. Сори за офтопика! :) )

П.П. Моят мултицет стува 20 и неколко кинта и може да мери и температура. Надявам се да имаш нещо подобно.
mirk - майстор
Температура на водата..............................................................65оС
Температура на горния пластмасов капак над фланеца..........45оС
Температура на външната ламарина.........................................38оС
Температура на околния въздух в кухнята.................................15оС

Всички измервания са направени с мултицет UT39C с гола термодвойка тип К, струва 70лв.

Като се има впредвид градиента на измерените температури, загубите са видими и без изчисления.
Преноса на топлина през многослойната стена ламарина/изолация/въздух/ламарина не ме устройва.
Master_Kenobi - V.I.P.
ОК! Така съм съгласен с теб! :)

Тема "Бойлер на самотек" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: