Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Mitashki_MM - специалист
Става дума за ей тези профилчета, дето се залепят за дограмата така че да водиш по тях единия ръб на маламашката:
Изображение
Гледам ги продават в 3 размера - 6, 9 и 15мм - по какво се подбира кой е най-удачния? И друго - гледам ги правят в U профил вместо L - това второто краче защо е толкова голямо при положение, че и една пъпка ще стига колкото да изтегляш маламашката по него? В завършено положение то видимо ли остава? Щото някак не си представям мазилката да прилепва хубаво по тая гладка пластмаса. После поне боядисва ли се нормално?

Прикачен файл

000353-profil-prozore-n-za-mazilka-bial-9mm-2.jpg
000353-profil-prozore-n-za-mazilka-bial-9mm-2.jpg (16.4 KиБ) Видяна 1266 пъти
miliad - майстор
Това нещо никога не съм го виждал вътрешно.
Само външно при изолацията. Не се боядисва пластмасата.
Макар че, мазилките лепнат за нея.
resistbody - майстор
съб окт 28, 2023 8:16 pmmiliad написа:
Глупости, всички вътрешни машинни мазилки се изпълняват с т.н. АПО лайстни....
Външните са с мрежичка... ако обръщаш вътре ръчно може и с мрежа да се ползва за кураж... цените са им 5-10лв за брой според това дали имат или нямат гума... още не съм пробвал да ги бодисвам...
radius - майстор
Моите баумит вътрешни лайсни много добре спомогнаха да се сцепи около тях :prayer:
miliad - майстор
съб окт 28, 2023 8:39 pmresistbody написа:
съб окт 28, 2023 8:16 pmmiliad написа:
Глупости, всички вътрешни машинни мазилки се изпълняват с т.н. АПО лайстни....
Външните са с мрежичка... ако обръщаш вътре ръчно може и с мрежа да се ползва за кураж... цените са им 5-10лв за брой според това дали имат или нямат гума... още не съм пробвал да ги бодисвам...
Глупости не глупости, в много сгради влизам да работя - не съм видял.
resistbody - майстор
съб окт 28, 2023 10:42 pmmiliad написа:

Глупости не глупости, в много сгради влизам да работя - не съм видял.
Това че не ги слагат, не е заото не трябва, а защото не ги слагат.... аз никога няма да направя врата или дограма(вътре или вън) без Апо лайстна... пъти по-лесно удобно и чисто е с тях... и крайния ефект е по-добър..
radius - майстор
Вътрешната - залепена за профила на дограмата. Дограмата орех. Има няколко мм разширение лятото. Е как мазилката да обере това разширение - разбира се, като се сцепи :lol:
Mitashki_MM - специалист
И все пак - дебелината на тия лайстни (АПО ли им е името?) от какво се определя? Изцяло ли трябва да легнат върху дорграмата или може 9мм да я залепиш с 5мм върху профила а другото да опира в пяната. 15мм лайстна на повечето дограми няма да може да се сложи изцяло върху тях понеже ще опира в пантите. После с тоя голям втори зъб на лайстната как се процедира ако искаш за измажеш прозорците леко отворени а на на 90 градуса? resistbody ако имате някоя снимка на изпълнен прозорец или врата ще съм благодарен щото в магазина нищо не можаха да ми отговорят.
resistbody - майстор
нед окт 29, 2023 1:58 pmMitashki_MM написа:
resistbody ако имате някоя снимка на изпълнен прозорец или врата ще съм благодарен щото в магазина нищо не можаха да ми отговорят.
Аз все 6мм съм купувал, скъпите имат гума уж да не поема разиренията, но цената им е почти двойна. Отвътре на мазилакта са ми без гума, за сега там няма пукнато(бяла дограма, мазано с турбозол преди 4 месеца), отвън са ми с гума на няколко прозореца, но и там е от няма и месец измазано...

Тема "Профили за вътрешно обръщане на прозорци с мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: