съб окт 28, 2023 11:19 pmivanovbg написа: Ти смяташ в други единици бре. с=1,16 или приблизително единица. Щот смяташ в киловати? Смятай си ги във ватове и резултата е в тонове

съб окт 28, 2023 11:19 pmivanovbg написа: Ти смяташ в други единици бре. с=1,16 или приблизително единица. Щот смяташ в киловати? Смятай си ги във ватове и резултата е в тонове
нед окт 29, 2023 8:04 amivanovbg написа: От захранващия фитинг на конвектора който е 3/4 цол в питата тръбата се разклонява на няколко по малки. В повечето случаи е на тръбички с ф8мм. Каккто казах фитинга на тръба ф16 има вътрешен отвор от ф8 така че водата минавайки през него ще мине по 1 от тръбичките( съгласно подписа на Трифон за глупостта и съпротивлението) и няма да минава през останалите. Де факто ще топли само част от питата, а останалата ще остане студена и вентилатора само ще вее през нея. Ефективността падаИванов, стига свободни безхаберни съчинения. Производителят гарантира декларираните показатели, ако до него се осигури поток с нужните параметри, няма изискване с каква тръба трябва да бъде захранен. За да се гарантират исканите параметри на потока се взимат всички линейни и местни съпротивления, не може един автомонтьор, дето няма понятие от мерни единици, да каже че не става така, трябва иначе и че потокът щял да мине през една тръбичка от питата
драстично.
нед окт 29, 2023 11:56 amLazarGanev написа:Имаа, има. Четирима профита дето са казали на човека без да се замислят и да смятат, да сменя тръбите знаят. Аз не съм автомонтьор, а диагностик. Разликата е огромна. За едното се искат знания, а автомонтьорите само връткат гайки и болтове като тебе.нед окт 29, 2023 8:04 amivanovbg написа: От захранващия фитинг на конвектора който е 3/4 цол в питата тръбата се разклонява на няколко по малки. В повечето случаи е на тръбички с ф8мм. Каккто казах фитинга на тръба ф16 има вътрешен отвор от ф8 така че водата минавайки през него ще мине по 1 от тръбичките( съгласно подписа на Трифон за глупостта и съпротивлението) и няма да минава през останалите. Де факто ще топли само част от питата, а останалата ще остане студена и вентилатора само ще вее през нея. Ефективността падаИванов, стига свободни безхаберни съчинения Производителят гарантира декларираните показатели, ако до него се осигури поток с нужните параметри, няма изискване с каква тръба трябва да бъде захранен. За да се гарантират исканите параметри на потока се взимат всички линейни и местни съпротивления, не може един автомонтьор, дето няма понятие от мерни единици, да каже че не става така, трябва иначе
драстично.![]()
нед окт 29, 2023 12:09 pmivanovbg написа: ... Аз не съм автомонтьор, а диагностик. Разликата е огромна. За едното се искат знания, а автомонтьорите само връткат гайки и болтове като тебе.Иванов, би ли ми помогнал? Конвекторите и дебитите ги остави- ясен си като месечина!
нед окт 29, 2023 12:20 pmТрифон П.Трифонов написа:Първо автомобилите са различни марки и още толкова бензинови мотори, та едно уточнение няма да е лошо. Второ - явно е някоя стара бангия. Те принципно се правят с мотортестер и газанализатор. Трябва да се провери аванса със стробоскоп и да се регулира по спецификацията. Ако има вакумен регулатор на аванса е възможно да е спукан. Ако има ЕГР също е възможно да е заял. Ламбда сонда също може да обеднява сместта.нед окт 29, 2023 12:09 pmivanovbg написа: ... Аз не съм автомонтьор, а диагностик. Разликата е огромна. За едното се искат знания, а автомонтьорите само връткат гайки и болтове като тебе.Иванов, би ли ми помогнал? Конвекторите и дебитите ги остави- ясен си като месечина!
Имам автомобил с бензинов мотор.
Работи добре- пали винаги при първо завъртане, стабилен празен ход. Има мощност при всички режими- преходен, пълно натоварване, максимална мощност.
Само едно не е наред- при поддържане на скорост има едно досадно придърпване.
Ходих на елкон, при един от светилата във Варна, без успех. Каза, че не може да ми помогне и пари не ми взе.
Накара ме да сменя свещи, кабели и палец.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: