Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
съб ное 04, 2023 11:34 amSvetoslavoff1 написа:
..Зависи къде са расли, по Варненско бива да се изчака още, но всеки си знае микроклимата :)
Като ги удари сланата и всички наведнъж омекват. Така, че не е рано. Който иска слага в камера или фризер ,колкото може да изяде и след 24 часа вади и яде.
За ракия за ужасТТ . Тази пихтия така хубаво загаря. Царевичен грис при ферментация и варене.
Рано не рано вървят.
kr1100 - майстор
Я да наблюдавам зорко батко ,че ако изкриви реда със спанака пак аз ще съм виновен :?

Прикачен файл

viber_image_2023-11-06_16-23-21-971.jpg
hidrazin - майстор
вт ное 07, 2023 4:54 pmkr1100 написа:
Я да наблюдавам зорко батко ,че ако изкриви реда със спанака пак аз ще съм виновен
Остава само да го научиш и на ТОВА... :-D
:partyman:
kr1100 - майстор
ср ное 08, 2023 9:34 pmhidrazin написа:
вт ное 07, 2023 4:54 pmkr1100 написа:
Я да наблюдавам зорко батко ,че ако изкриви реда със спанака пак аз ще съм виновен
Остава само да го научиш и на ТОВА... :-D
:partyman:
А в събота се къпа в морето. :-D
kr1100 - майстор
вчера днес 15 гнезда за цигулките с права лопата , наторяване с троен супер , и калиев сулфат , торф, пепел - подготвени за късна пролет. И към 20-30 дръвца с големи чаши и наторени.
Оскубани 3 корена салатен и окачени да съхнат .
Райските 106 кила . Останаха 10-11 алабаша и 12-14 червени цвеклища , но още е топло.
Дръвцата още с листа и асмите, рано е за пръскане с бордоХ.
Последните чепки грозде от оранжерията изядени от дребното.
Andri01 - майстор
Прикачен файл:
3-та буна(1) 10.22.jpg
Кърската работа е свършена, чака се пръскането. Бетонджийската и тя днес свърши и машината отива в продавалника на пролет. Моя опашатия бандит всеки ден е в морето. Прави някъде 20 пъти по 30м...с пръчката, до като ми / му/ омръзне. Но като падне под 12гр. водата,спираме
ky-kyy - майстор
Няма как, ще си купувам оранжерия...Акъл търся - Каква? Найлон, или поликарбонат?
kr1100 - майстор
пон ное 20, 2023 7:59 amky-kyy написа:
Няма как, ще си купувам оранжерия...Акъл търся - Каква? Найлон, или поликарбонат?
Поликарбон.
Найлон ще сменяш на всеки 5-6 г. Зеления страее бързо . Имам поглед в/у оранжерията на 1 съсед. 2017 монтирана, не опънаха добре найлона. По дъгите няма поставени полудъги и се надига от вятъра. Първо се накъса от щжната страна поради преобладавщи северни ветрове и като през тунел в орнажерията още на 2 рата година . Тази година сложи някакъв израелски - матово бял.
ky-kyy - майстор
пон ное 20, 2023 10:14 amkr1100 написа:

Поликарбон.
Найлон ще сменяш на всеки 5-6 г. Зеления страее бързо . Имам поглед в/у оранжерията на 1 съсед. 2017 монтирана, не опънаха добре найлона. По дъгите няма поставени полудъги и се надига от вятъра. Първо се накъса от щжната страна поради преобладавщи северни ветрове и като през тунел в орнажерията още на 2 рата година . Тази година сложи някакъв израелски - матово бял.
О, то ако издържи найлона 5-6 години, въобще няма да се замисля. Не ми е нужна голяма, нещо от порядъка 3 на 3 - 3 на 4 метра..
Загледах с зеления найлон, за да не се налага да засенчвам с мрежа, ама съм в процес на мислене, де :) Иначе поликарбона -културна работа изглежда, ама бил се цепел...Уф...доде се начудя и ще дойде лятото, май :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон ное 20, 2023 1:04 pmky-kyy написа:
...

О, то ако издържи найлона 5-6 години, въобще няма да се замисля. Не ми е нужна голяма, нещо от порядъка 3 на 3 - 3 на 4 метра..
Загледах с зеления найлон, за да не се налага да засенчвам с мрежа, ама съм в процес на мислене, де :) Иначе поликарбона -културна работа изглежда, ама бил се цепел...Уф...доде се начудя и ще дойде лятото, май :lol:
Каквото и да сложиш, при градушка го губиш. Мрежа си трябва.
От кофти монтаж губиш и найлон и поликарбон
Започни с малък тунел, поликарбон и при нужда донаждай

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: