Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
toolegittoquit - майстор
Решил съм този проблем с крушки от Conrad - LED VTac, 15W приблизително 100W. И на мен много почнаха да ми гърмят лампите. Имам някои маркови стари Osram и т.н, те още си стоят, а новите гърмят, балонът се разлепя от цокъла, разхерметизират се и изгарят при включване и прочие.
dyaneff - майстор
kuger написа:
Там е фокуса, я! Пишат със спецпредназначение да вървят на пазара, а, не че са такива!
Пишат ги специални, защото в ЕС тези крушки са забранени. Но когато на кашона или опаковката пише със специално предназначение, заобикалят закона.
fox_vt - майстор
Мхм на повечето пише за светофарни уредби :-D И как пък по всички магазини ще продават резервни крушки за светофари :lol: Вятър и мъгла е тая забрана.
Понеже темата е аналогична няма да отварям нова и задавам въпроса тук.
Луничките в кухнята изгоряга (2 от 3) - до момента съм опитал 2 различни модела и при всеки опит бушонът пада и/или крушката гърми. Прикачвам снимки на луничките, които бяха до момента (ултралукс) и на едната, която днес гръмна (и бушонът падна - Осрам). До колкото се ориентирам параметрите им са почти идентични: GU 5.3, около 3 W. Може ли някой да види дали не пропускам нещо съществено и ако луничките са идентични, то каква би била причината новите лунички да гърмят.

Отбелязвам - последната ми луничка от Ултралукс си свети и към момента и няма.

Не е като да не съм сменял крушки, да не съм слагал осветителни тела вкъщи - нямам особени познания в областта, но не съм очаквал такава ситуация от някакви си лунички ..

Прикачен файл

Osram.jpg

Прикачен файл

20231119_162921.jpg
fbr - майстор
Едната луничка е 12 волтова, другата 220 волтова, не могат директно да се заменят.
bigdragon - майстор
Прикачен файл:
Capture.PNG
Capture.PNG (47.9 KиБ) Видяна 585 пъти
Прикачен файл:
Capture1.PNG
Capture1.PNG (52.54 KиБ) Видяна 585 пъти

Това нещо да ти говори?
Благодаря. Бях сигурен, че пропускам нещо (вероятно очевидно) и така се оказа.
brum - майстор
Ха, на тоя цокъл не съм виждал 220 волтова. Тая е някакъв уникат. По прнцип GU5.3 е с 12 волтови крушки, а тази дето си свалил е 220 волтова.
нед ное 19, 2023 5:19 pmchapara написа:
Ще умра🤨🤣🙄
Нидей деее!!!

Тема "Гърмящи крушки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: