• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 48
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
пон ное 20, 2023 7:00 pmzz_stefanov написа:
Габи къде сииии? :)
Вероятно реже и гори намотките
:-D
bigdragon - майстор
пон ное 20, 2023 6:48 pmДетето написа:
Понеже и аз съм в отбора с Кракра, но има сантиментална стойност и няма да го изхвърля.
А инверторния дали може да ми размрази тръбите като ми замръзне водата :?
PPR-ите и Кракрата не може... :-D
Последна промяна от bigdragon на вт ное 21, 2023 4:51 am, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
пон ное 20, 2023 7:19 pmbigdragon написа:
....

PPR-ите и Кракрата неможе... :-D
Кракрата с "маркучи" не се занимава :wink:
BLUEPUPIL - майстор
Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е?
При малки(домашни) амперажи на заваряване
харчи (до) около 100W на минута.
Греди и колони ги заварявам при около 200W
на минута.
Ел. професорите се скриха и не дадоха
цифри. Явно изпитват ел. затруднения.
B0bi - специалист
Само спамиш. Отговорът ти не е по питането - то е "на час"! Не "на минута". Кажи на час колко ти харчи, без да уточняваш "домашни", "греди", "колони" ... То питащата едва ли заварява точно колони ...
От друга страна, у дома заварявам с 2,5 и с 3,25 на различни амперажи - "според зависи ..."
Според мен питането беше опит за съпоставка колко по-икономични са инверторните. Та ако някой иска, може би не е е лошо да сподели такива впечатления.
Детето - специалист
вт ное 21, 2023 6:50 pmB0bi написа:
Само спамиш. Отговорът ти не е по питането - то е "на час"! Не "на минута". Кажи на час колко ти харчи, без да уточняваш "домашни", "греди", "колони" ... То питащата едва ли заварява точно колони ...
От друга страна, у дома заварявам с 2,5 и с 3,25 на различни амперажи - "според зависи ..."
Според мен питането беше опит за съпоставка колко по-икономични са инверторните. Та ако някой иска, може би не е е лошо да сподели такива впечатления.
Точно там е проблема, защото това като цяло е много относително. Има много неща които определят консумацията, най малкото, че който и да е електрожен след час постоянна работа и няма да можеш да му държиш ръкохватката.
Каквото и да се пише едва ли ще има точно число.
hidrazin - майстор
Електрожен Е01У (Кракра 160) не може да "изхарчи" повече от около 2,5kWh за час работа (активна енергия, реактивната е друга бира).
Това сметнато при препоръчителните режими на работа и заваръчен ток близо до максималния.
Така че:
вт ное 21, 2023 6:34 pmBLUEPUPIL написа:
Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е?
При малки(домашни) амперажи на заваряване
харчи (до) около 100W на минута.
100W x 60 min = 6000Wh = 6kWh
Блуето пак е ял боб. От оня, бързия дето бързо те кара да бягаш към едно място с тоалетна чиния... :-D
:partyman:
Според една табелка, мощността на това чудо е 7.25 kva.
Същата казва, че ПВ е 20%, а моята математика вади отговор от 1.1 kWh грубо.
Естествено, това няма как да се случи, освен ако оператора на ръжена не е мазохист, та допущам саксията да "изгори" киловатите дето е сметнал Хидрата. Инак много бира, а от нея ПВ страда още.
gogo7777 - майстор
ср ное 22, 2023 12:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
Според една табелка, мощността на това чудо е 7.25 kva.
Същата казва, че ПВ е 20%, а моята математика вади отговор от 1.1 kWh грубо.
Естествено, това няма как да се случи, освен ако оператора на ръжена не е мазохист, та допущам саксията да "изгори" киловатите дето е сметнал Хидрата. Инак много бира, а от нея ПВ страда още.
Стига простотии....саксията е монофазна машина работила дълги години в контакт Шуко и бушон с жичка.......к'ви са тия 7kW.
ПВ 20%......смех....голем смех :lol:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 48

Тема "Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: