• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 48
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
чет ное 23, 2023 6:22 pmТрифон П.Трифонов написа:

Кажи му на преатела да поработи един час, а меренето да е с персонален електромеТър!
Подскажи му и за условията на работа, при които е указаното ПВ!
Едва ли ще му губя цял час да заварява.
Относно ПВ-то ще трябва да ми се доверите....дълго време съм тормозил "саксии" та знам. :wink:

Ще измери напреженията на празен ход, както и при заваряване. Ще измери и тока от двете страни на трафа при заваряване. Естествено със съответните електроди...дано имам от всичките размери.

Ще имате доста цифри за да докажете написаното на табелката :-D ....аз съм готов за лицевите опори.
:drinkers:
kozl - майстор
Потребител Габи241000 - един пост и при това:
Регистриран: пет ное 17, 2023 3:24 pm
Последно активен: пет ное 17, 2023 3:26 pm

Едно регистрирано влизане във форума за 2 минути.
Вероятно потребител/я/ката е получила отговор от нейде другаде.
Авъпросът вероятно е свързан със стойността на изхарчения ток и мощността на електрожена :?
А всъщност мощността зависи от тока, който е избран, а енергията зависи и от ПВ и от заваряващия.

Но ако трябва да се съобразяваме с ПВ ХХ%, а всъщност какво точно означава това съкращение "ПВ" :?
Защото то за различен ток е различно и препоръката за 125А в правилата за експлоатация.
Работи при прекъснат режим ПВ 20% за номинален заваръчен ток 125А. Продължителността на един цикъл на заваряване е 5 минути - една минута заваряване с пауза от четири минути.
То 20% е съотнощение на времето работа/престой. Но това съотношение не е показателно за максималното време на работа преди престой :? Иначе същото съотношение е 1 час работа и 4 часа престой :roll:

То за некви ориентировъчни нужди неуточнено свързани с Кракрата, требе да има данни примерно тук. Но нямам достъп до тази публикация да видя кво са вписали в нея :roll:
Обаче нормата (кВтчас/кг) ще е за килограм, а не за час :roll:

Според мен отговор на въпроса по темата трябва да е получен по емпиричен път :roll:
пет ное 24, 2023 10:39 amkozl написа:

То 20% е съотнощение на времето работа/престой. Но това съотношение не е показателно за максималното време на работа преди престой :? Иначе същото съотношение е 1 час работа и 4 часа престой :roll:
:roll:
Наистина, колко умно!
По същата логика мое ядеш един път на седмица, цялото количество което е необходимо и да не се занимаваш с глупости през останалото време.
Или па да спиш на един път 56 часа, а после да си яко работоспособен.

Чел съм сякаш или смътно си спомням, че ПВ се посочва при 40 градуса температура и за 10 минути.
Тоест, при ПВ 20%, 2 минути работа и задължително 8 почивка, като тези 2 минути ги приемам за препоръчителни като максимално време.
Естествено, реалното ПВ би трябвало да е доста по високо, особено зимно време. Ъ?!!!
BLUEPUPIL - майстор
Welder with output up to 160A

The optimal generator size would be 8+kva .The minimum size of generator that can be used is 7kva.
Ayyyyy, каква мъгла!
gogo7777 - майстор
пет ное 24, 2023 2:00 pmBLUEPUPIL написа:

The optimal generator size would be 8+kva .The minimum size of generator that can be used is 7kva.
Ayyyyy, каква мъгла!
Обърка темите :lol: :lol: :lol:
Ела си при железата. Там има потребител търсещ съвети за една рампа :wink:
пет ное 24, 2023 2:52 pmgogo7777 написа:
пет ное 24, 2023 2:00 pmBLUEPUPIL написа:

Ayyyyy, каква мъгла!
Обърка темите :lol: :lol: :lol:
Ела си при железата. Там има потребител търсещ съвети за една рампа :wink:
Не, за лицевите опори е.
Бълу, падни веднага за 20!
gogo7777 - майстор
20 лицеви са си 763,41 килокалории за минута.......баси ПВ-то трябва да има :-D
iliya_i - майстор
Да попитам заварчиците, които се упражняват по темата:
Знаете ли каква е разликата между kW и kVA?
И какво означават в случай на електрически генератор и заваръчен трансформатор.

пп. Ако искате да гласуваме: на Славейков как да му викаме?
а) Петко
б) Пенчо
в) площад
preslav - майстор
Мисля, че е площад, ама май и училище имаше такова.
Ако се изобрети трансформатор работещ на постоянен ток няма да има разлика между kW и kVA - постоянно си измислят някакви неща като PF за да усложняват живота на хората.
пет ное 24, 2023 4:56 pmiliya_i написа:
Да попитам заварчиците, които се упражняват по темата:
Знаете ли каква е разликата между kW и kVA?
И какво означават в случай на електрически генератор и заваръчен трансформатор.

пп. Ако искате да гласуваме: на Славейков как да му викаме?
а) Петко
б) Пенчо
в) площад
Чувал съм, но не съм чувАл, престаяш ли си?!
Мислиш ли, че си правих труда да щракам на клавиатурата разни латиници, та от "тия и ония"?!
Бих искал да се науча мъъъничко поне и да заварявам, но.....като порасна.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 48

Тема "Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: